Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek V Mariboru: Hči raziskuje, mama strokovna sodelavka, oče bi bil rektor

V Mariboru: Hči raziskuje, mama strokovna sodelavka, oče bi bil rektor

Na Univerzi v Mariboru so se namreč po Supervizorju zavihteli na drugo mesto po izplačilih honorarjev, saj so za izplačila avtorskih in podjemnih pogodb izplačali kar 57 milijonov evrov.
MARIBOR – Na naši drugi največji univerzi, tisti v Mariboru, bodo v torek volili novega rektorja. Kandidatov je pet, sami moški, dosedanjega rektorja Danijela Rebolja pa izzivajo Željko Knez, Igor Tičar, Samo Bobek in Niko Samec. Tisti, ki bo zmagal (v torek ali v morebitnem drugem krogu), bo moral zagristi tudi v trenutno najbolj razvpito afero v državi – bajne honorarje. Na Univerzi v Mariboru so se namreč po Supervizorju zavihteli na drugo mesto po izplačilih honorarjev, saj so za izplačila avtorskih in podjemnih pogodb izplačali kar 57 milijonov evrov.
Delovna mesta nekompatibilna z nazivom
Knez sicer slovi kot človek, ki na fakulteti za kemijo zagovarja zelo visoke znanstvene kriterije, znanstvene objave v SCI Journal pa so eden ključnih kriterijev za ocenjevanje znanstvenega dela posameznikov. Knezova fakulteta ima po teh kriterijih kar nekaj vrhunskega kadra. Knez na vprašanje, zakaj ti kadri ne zasedejo habilitacijam primernih delovnih mest, glede na to, da v programu za rektorja to zagovarja, pa pravi: »Fakulteta ima vrhunske raziskovalne kadre, ki se potrjuje v našem sodelovanju z globalnimi igralci. Habilitacije se izvajajo po obstoječih merilih, ki jih je sprejel senat UM. Kot kandidat za rektorja zagovarjam spremembo habilitacijskih meril, ki naj preidejo v pristojnost članic UM za vse znanstvene discipline, da habilitacijska področja preidejo v pristojnosti fakultet, za spremembo vloge habilitacijske komisije. Na UM se cca. 37 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} delovnih mest ne ujema z nazivom. Sindikat toži rektorja UM kot delodajalca. Moje stališče je zelo jasno: izvolitvi v naziv mora slediti tudi napredovanje v plačnem razredu. Za habilitirane sodelavce, ki ne zasedajo habilitacijam ustreznih delovnih mest, sem upravnemu odboru UM večkrat predlagal napredovanje, vendar so bila le-ta s strani UO UM zavrnjena.«
http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/v-mariboru-hci-raziskuje-mama-strokovna-sodelavka-oce-bi-bil-rektor

Nič novega v MB.
Tale štala se vleče že dolgo.
http://uni-novice.org/?p=44
Ivanišin je celo moderator na: http://med.over.net/forum5/list.php?163
Ampak ni le v MB tako. Na vseh univerzah je ista čobodra!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

em

na tisti ki sem jo jaz obiskoval, je imela čobodro, ampak se je popravila – odpravila veliko večino čobodre, je pa res, da se je to zgodilo takrat ko sem že študij zaključeval (takrat se je zamenjal dekan naše fakultete n takrat so se stvari normalizirale). kakšno je stanje sedaj pa ne vem.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/
nova
Uredništvo priporoča

Povsod je isto, ljudje že par let ne pridejo do delovnih mest, usklajenih z nazivom, čeprav izpolnjujejo vsa habilitacijska merila (logično, sicer ne bi dobili naziva). In potem imajo asistentsko pedagoško obveznost in plačo, zraven pa učiteljska habilitacijska merila in učiteljske obveznosti (npr. mentorstva) In, to add insult to injury, se jim po pedagoškem delovnem mestu obračunava tudi raziskovalno delo, ki seveda s pedagoškim delovnim mestom nima nobene zveze, ima ga pa z raziskovalno uspešnostjo, ki jo izraža med drugim znanstveni naziv. V glavnem, povsod je isto sranje.m

Kak in kolko dnara pa so si razdelili, hči, mati in ata?

New Report

Close