Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek v Mehiko z dvoletnikom??

v Mehiko z dvoletnikom??

Živ!
Pred časom je bila na tem forumu Mehika zelo pohvaljena. Nič pa ni pisalo o tem, ali je šel kdo tja z otroci, npr. z dvoletniki. Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem? Z otroci smo že marsikam potovali, ampak vedno z avtom. Šli bi v lastni režiji, ne preveč natrpan urnik, nekaj glavnih znamenitosti+nekaj počitka, plaže. Kako je z oddaljenostjo znamenitosti, kako se pride do njih (bus, rent-a-car)? Seveda si bom še še kaj prebrala, če pa ima tukaj gor kdo kakšne dobre nasvete, bom pa tudi zelo vesela.

LP vsem

Men se zdi vseen malo predaleč, da bi tja vlekli dvoletnika. Od Mehike ne bi imel nihče nič, če pa počakate dve, tri leta, boste pa vsi uživali in od tega kaj imeli. Ne vem no, moje mnenje. Otrok rabi kanglco pa lopatko, pa čeprav v sosednji luži.

mehika je tako velika, da moraš povedat kam boš šla…
mexico city, zahodna obala, yucatan…

sicer sem pa videla kar dosti turistov celo z dojenčki na nahrbtnikih.

drugače se moraš pa oborožiti z zdravili proti driski, paziti, da ne poješ ničesar, kar ni termično obdelano, oz. olupljeno, piti samo ustekleničeno vodo – originalno zapakirano… če ima dvoletnik še vedno flaško, jo bi pustila raje doma, dvomim, da jo boš sposobna imeti sproti razkuženo.

bi ti pa priporočala yucatan:
Cancun, Tulum, Xel-Ha (fenomenalno ) in Chichen Itza

Če niste noro navdušeni nad zgodovinskimi znamenitostmi in plaža tudi kaj odtehta, pojdite raje kam bližje. Otrok od take fjake nima nič.

Potovala sva z avtobusom. Cene prevozov so kar visoke (primerljive z našimi ali pa še višje). Iz Cancuna v Mexico City sva celo letela z avionom, ker je bil ugodnejši. Zahodna obala (Acapulco, Puerto Escondito…)manj skomercializirana, cenejša, bolj pristna…. meni lepša, vzhodna obala (Cancun, Isla Muheres…), cene višje, več direndaja, več turizma. Mislim, da potovanje z otročkom ne bi smel biti problem, vse je odvisno, koliko si pripravljena potrošiti na tem potovanju, vsekakor pa bi se na tvojem mestu posluževala malo boljših seveda dražjih uslug, s tem pa poskrbela za večjo higijeno in varnost.

Lep dopust!

Če je otrok prilagodljiv, ne bi smelo biti nobenega problema. V Mehiki sem srečala italijanski par, ki je svojo punčko jemal s sabo od 1. leta dalje (ruzak varianta).

Drugače pa je Mehika ogrooomna in dobro splaniraj, kaj te zanima. V dveh mesecih sem prekrižarila celo, ampak to je dostikrat pomenilo nočne vožnje, da sem prihranila čas. Sistem avtobusov je mega, imaš različne razrede, temu primerne cene. Vse skupaj ni poceni, ampak vredno. Sploh hrana:) Ne daj se preveč ustrahovati, hrana na ulici je super. Le glej, da je dovolj prometa.

Kar se plaže tiče pa je čisto odvisno, kaj si želiš. Karibski del je seveda bolj turističen, ampak lepši. Zahodna obala je odprti ocean, kar pomeni visoke valove in nevarno kopanje, pa hudo visoko vlago – meni ni bilo všeč.

Aja, drugače pa je bil meni sever neskončno boljši, še posebej, ker pred leti tam praktično ni bilo turizma…

Ful odvisno od karaterja malčka. Jaz vem, da bi mojo 2-letnico lahko vlekla kamorkoli, ker je zelo radovedna, dobrovoljna, nezahtevna in prilagodljiva.

Pazi pa le, da ne boš pretiravala z dolgimi in napornimi izleti , da bo malček ves čas dobro spočit in naspan in da se bo dovolj gibal (ne le vozil v avtu ure in ure). Sicer bo samo jok in slaba volja.

meni je ful smešno ko nekateri pravijo da otrok od potovanja nima nič. Pa sej ne gremo na potovanje zaradi otroka, ampak zato da smo skupaj, vidimo nove kraje, kulture itd …

sploh pa, potovanje je nekako način življenja in tisti, ki hodijo samo na dopuste in potovati z ruzakom na ramah in karto v roki brez cilja še niso poskusili, tega enostavno ne morejo razumeti. Kanglice, luže, otroška družba so povsod po svetu.

moja izkušnja iz potovanja z malim frkolinkotom je fenomenalna. Domačini te jemljejo povsem drugače in spoznaš res ogromno ljudi. Vse ti je olajšano in v državah, kjer imajo radi otroke (kar mehika definitivno je) je potovanje lahko nepozabno. Otrok si bo že nabiral svoje spomine in izkušnje na svojih poteh. Njemu je pomembno da je 24/7 ob zadovoljnih starših … kar nekateri v nekem apartmaju 14 dni sigurno nismo.

Mehičanka … oboroži se z informacijami na splošno, vzemi sabo veliko dobre volje in čim manj obremenjeno na pot pa bo.
Mi smo prakticirali 1 dan za oglede, 1 dan plaže, 1 dan transport in tako naprej po potrebi, itak se prilagajamo tudi tu doma …

srečno!!

Dober odgovor.

Mi bi šli takoj.

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Čisto res. Se v celoti strinjam.

Hvala, hvala, ste mi dale krila:-))))) Ja, nekateri res ne zdržimo deset dni na istem placu in isti plaži na dopustu…smo pač različni.

Naj vas današnji oblaki ne spravijo v slabo voljo!

LP

Nikar ne poslušaj tistih, ki trdijo, da 2L star otrok nima nič od potovanja! Tiste, ki mislijo, da so za otroka vse luže enake, so v globoki zmoti in so na dobri poti, da bodo vse življenje preživele v prepričanju, da slovenska smučišča prekašajo vsa sosednja, da je portoroška obala najlepša na celem svetu, da so dunajski in pomfri edina hrana, ki tekne njihovim otrokom….

Mi smo bili pri 2 L v tropih, 10 urno vožnjo z letalom je prestala brez problema, tam neznosno uživala, okušala lokalno hrano, po svoje komunicirala z drugimi otroci iz različno govorečih okolji, si je zapomnila par fraz, ki so jih skovali skupaj s tamkajšnjimi prijateljčki in pozdravlja v treh jezikih…zakaj? ker starši verjamejo, da niso vse luže enake in nismo omejeni ne geografsko ne socialno.

Le pogumno izberite svojo destinacijo in lepo se imejte.

B.. in moja37 že vesta.
Popotovanje je za nekatere družine del vsakdanjika.

Seveda je vse odvisno od otroka. In od kompliciranja staršev.
Nova okolja samo spodbujajo razvoj. Sirijo obzorja. Odpirajo oči.
Otroci so kot gobe. Spoznavanje drugih, drugačnih zviša empatijo, toleranco.

Mehičanka, zberi veliko informacij. Prilagajajta se otroku.
Srečno!

Prijateljica ima moža Mehičana in pogosto potujejo v Mehiko in nazaj, vse od rojstva otrok, pa niso imeli težav. Je pa res, da niso hodili na trekinge, ampak k njegovim staršem. 😉

New Report

Close