V odnosih so ljudje pozabili na glavne vrednote
Zadnjič smo imeli debato z večjo družbo, dva moška ločena , pa sta govorila o svojih izkušnjah. Da danes ženske vprašajo na zmenkih, kaj ima, koliko je premožen, kakšen avto, stanovanje, mora imeti lepo postavo, six pack, dolgega in ne vem kaj še vse .. Kar mi je neverjetno, da so ljudje po svoje tako plehki. Pred 4 leti sem bila tudi jaz v podobni situaciji po ločitvi, pa me ni zanimalo kaj ima, vse izveš skozi pogovor. Zanimalo me je drugo, ali imava podobne poglede, ali bi lahko shajala s tem človekom. Revca nisem, imam prenovljeno 3 sobno stanovanje v Ljubljani ( res da so mi ga starši pomagali kupiti, ampak je moj), , nimam kreditov, ima soliden novejši avto, imam kar nekaj prihrankov, znam biti varčna, nisem zapravljiva. Torej nisem rabila moškega, da me živi, ampak človeka, s katerim bi lahko delila vsakdan, da bi bil moja druga polovica. Da se lahko z njim pogovarjam in da imam v njemu partnerja in prijatelja in zaupnika. Našla sva se, začetek ni bil evforicen, ampak umirjen, sedaj sva skupaj 3 leta, ni lepotec da bi ženske dol padle, čeprav se zdaleč ni neprivlačen , ampak to ni frajer ki lovi po gostilni ampak skromen urejen deloven zadržan moški do žensk. Malo neroden pri ženskah, ker ni spogledljiv . Jaz sem dala pobudo za zmenek, ker sem videla njegovo čisto srce. Imava par močnih skupnih točk , ki naju povezujejo, živiva podobno in pa glavno meni, je pošten in zvest in rad me ima. Nima six packa, ga ne rabi imeti, ker ni športnik, ampak ga imam rada takega kot je, tudi če ima manjši trebušček. Meni je bilo bolj pomembno, da ima z bivšo ženo urejeno, da je z njo prerezal, da sta si uredila premoženje in je s tem končan odnos. ( kar tu berem je to bolj redkost), hkrati je dober oče otrokoma in zanju zelo lepo skrbi. To mi je bil znak da je zrel človek. Nikoli mi ni povzročal ljubosumja. To mi več pomeni kot Ferrari, vila na morju . Tudi jaz sem ločena, s hčerjo. Mislim da smo danes pozabili na prave vrednote. Da je pomembno le to da te ima nekdo rad in ti stoji ob strani. Ne avto, vile, six packi , napihovanje žabcev.
Meni se zdi, da o izgubi vrednot govorimo že 25 let. Po prehodu v kapitalizem in ko so nekateri imeli več, se je začelo s tem. Ja, gotovo jih kar precej želi, da dobijo bogatega partnerja itd., ampak realno, če se sprehodiš po ulici, vidiš večino povprečnih parov. Torej najbrž tisti, ki si želijo nekaj “oh in sploh” še vedno delajo reklamo za to a so sami, tisti normalni si pa najdejo normalnega partnerja in jih taka reklama ne zanima več. Potem pa izpade, da si vsi želijo nekaj super. Želijo ja, dobijo pa čisto ok povprečje.
Mojca431, 12.11.2023 ob 12:52
Zadnjič smo imeli debato z večjo družbo, dva moška ločena , pa sta govorila o svojih izkušnjah. Da danes ženske vprašajo na zmenkih, kaj ima, koliko je premožen, kakšen avto, stanovanje, mora imeti lepo postavo, six pack, dolgega in ne vem kaj še vse .. Kar mi je neverjetno, da so ljudje po svoje tako plehki. Pred 4 leti sem bila tudi jaz v podobni situaciji po ločitvi, pa me ni zanimalo kaj ima, vse izveš skozi pogovor. Zanimalo me je drugo, ali imava podobne poglede, ali bi lahko shajala s tem človekom. Revca nisem, imam prenovljeno 3 sobno stanovanje v Ljubljani ( res da so mi ga starši pomagali kupiti, ampak je moj), , nimam kreditov, ima soliden novejši avto, imam kar nekaj prihrankov, znam biti varčna, nisem zapravljiva. Torej nisem rabila moškega, da me živi, ampak človeka, s katerim bi lahko delila vsakdan, da bi bil moja druga polovica. Da se lahko z njim pogovarjam in da imam v njemu partnerja in prijatelja in zaupnika. Našla sva se, začetek ni bil evforicen, ampak umirjen, sedaj sva skupaj 3 leta, ni lepotec da bi ženske dol padle, čeprav se zdaleč ni neprivlačen , ampak to ni frajer ki lovi po gostilni ampak skromen urejen deloven zadržan moški do žensk. Malo neroden pri ženskah, ker ni spogledljiv . Jaz sem dala pobudo za zmenek, ker sem videla njegovo čisto srce. Imava par močnih skupnih točk , ki naju povezujejo, živiva podobno in pa glavno meni, je pošten in zvest in rad me ima. Nima six packa, ga ne rabi imeti, ker ni športnik, ampak ga imam rada takega kot je, tudi če ima manjši trebušček. Meni je bilo bolj pomembno, da ima z bivšo ženo urejeno, da je z njo prerezal, da sta si uredila premoženje in je s tem končan odnos. ( kar tu berem je to bolj redkost), hkrati je dober oče otrokoma in zanju zelo lepo skrbi. To mi je bil znak da je zrel človek. Nikoli mi ni povzročal ljubosumja. To mi več pomeni kot Ferrari, vila na morju . Tudi jaz sem ločena, s hčerjo. Mislim da smo danes pozabili na prave vrednote. Da je pomembno le to da te ima nekdo rad in ti stoji ob strani. Ne avto, vile, six packi , napihovanje žabcev.
Lep zapis.
Nateguni, 12.11.2023 ob 13:50
Dej ne pretiravi! Sem bil na veliko zmenkih, star sem 35+ in me še nobena ni vprašala koliko imam € in kakšen avto vozim. Imaš propalice za prijatelje in propalice privabijo propalice!
Normalne osebe se pogovarjamo normalno!
Sem prašal tudi samskega prijatelja in pove isto!
Zmišljuješ si!
To pa ne drži. Že vsi ti Instagram, Tinder in podobno temeljijo na samem napihovanju. Moški da gor sliko staro 20 let, ženske uporabljajo filter. Očitno ti nimaš pojma, ne avtorica. Je čist prav povedala . Toliko bleferstva, vsi so super uspešni.
razlika je zgolj v tem, da jih veliko gleda na IMETI, ostali pa na BITI.
Meni je pomemben človek, ne kaj ima ampak kdo je. To kar imaš lahko zgubiš čez noč, tako službo (stečaj..), premoženje (poplave, potresi..) kot postavo (nesreča, ne moreš več telovadit zaradi poškodb, bolečin..)to kar si pa imaš lahko do smrti, če si seveda pristen v tem kdor si, če si zlagan pa težki časi pokažejo tvoj pravi obraz.. no meni so moji težki časi le potrdili da sem pristna taka kot sem in potrdili da prasice enostavno ni v meni in je nikoli ne bo..
Tako je
Imaš zdrav pogled na odnos, zato si tudi našla normalnega poštenega dobrega moškega. Tiste ki padajo na nakladace, takega kot je tvoj , ne bi pogledale. Potrm pa so drame v življenju, nesrečne ljubezni.. Moj sin je sicer mlajši, 25 let, bolj poštenega fanta težko najdeš, varčen, priden, pošten, ni spogledljiv, postaven, ima 195 cm , navdušen fitneser. Pa so vsi njegovi prijatelji ki so bolj “zmedeni” v glavi prej našli punce kot on. Se ne sekira, le pravo da ni nobene pametne ☺️
Če moški nima nič ustvarjeno pri 35. letih, ga nobena ne pogleda.
Če ženska nima nič ustvarjeno pri 35. letih, je nobeden ne pogleda.
In o takih se sploh ne govori. Vedno se govori samo o tistih, ki kaj imajo.
Še nisem slišala, da bi se ženska zagrela za nekoga, ki je pri 35. letih v najemu, dela za minimalca in ima 0 našparano.
In obratno še nisem slišala za moškega, ki bi se zagrel za žensko, ki je pri 35. letih v najemu, dela za minimalca in ima 0 našparano.
Zanima me tudi vaše mnenje. A se motim?
Bravo. Tudi moj je tak, kakor, da opisuješ mojega z eno dodano vrednostjo, kmečki fantek je z dolgim orodjem in ni lepotec, brez denarja, ima službo dela še dodatna dela, ampak mesečno je v povprečju.
Ima pa vse kapacitete kot temu ženske rečejo (za zmerno življenje). Dober avto, kavalir je, deloven in neroden. Pol hiške in 2500 plače.
jajajajajaja, 14.11.2023 ob 12:14
Če moški nima nič ustvarjeno pri 35. letih, ga nobena ne pogleda.
Če ženska nima nič ustvarjeno pri 35. letih, je nobeden ne pogleda.
In o takih se sploh ne govori. Vedno se govori samo o tistih, ki kaj imajo.
Še nisem slišala, da bi se ženska zagrela za nekoga, ki je pri 35. letih v najemu, dela za minimalca in ima 0 našparano.
In obratno še nisem slišala za moškega, ki bi se zagrel za žensko, ki je pri 35. letih v najemu, dela za minimalca in ima 0 našparano.
Zanima me tudi vaše mnenje. A se motim?
Tako je.
Če pri 35 nima nič je z njim nekaj narobe. Je pa zopet od posameznika odvisno kaj kdo ima.
Moj je živel v najemu z dobrim avtom in nekaj našparano, pa še tisto je dobil (dediščina). Skupi sva naredila hiško, avto je isti, služba ista pa zopet ni ok. O njem ženske ne govorijo. Žal trend.
Hja kakršne izbirajo takšne dobijo. Se upam stavit da neke mlade lutkice ven vabijo. In kaj točno od njih pričakujejo? Da se bodo duševno povezali z njimi? 🙂 Če bi iskali povezanost z žensko bi se dobivali z ženskami, ki isto to iščejo. Pa jo ne. In dobijo tisto kar želijo. Lutko. Problem je samo ker lutka nekaj želi od njih a ne? Namesto da bi bila samo tam za njih?
Pri ljudeh ki se spoznavajo po 40-em je to neke vrste posel. Mladi začnejo iz nič, neobremenjeni. Tako je najlažje in najbolj iskreno začeti vezo . Škoda le če se razkoplje. Nekdo ki je ločen, je že v štartu obremenjeb. Otroci od prej, nova/novi, delitev premoženja…. Kaj bi nova želela, stara bivša žena bo skakala v luft, da ne bodo otroci dobili… Cel kup problemov
Dejstvo je, da vsak išče – kdaj pa kdaj tudi najde – sebi primerne ljudi.
Če “ponujaš” denar in status, boš dobil tako, ki pada na to. Če ponujaš osebne vrednote, potem odpiši lepotičke s tiktoka, zanimal boš čisto drugačen tip punce.
Meni gre na smeh, ko nekdo udriha po sponzorušah, slikan je pa obvezno ob avtu, ne pozabi napisat višine plače, “dobro situiran”, slike z Dubaja in podobno. Kaj ti “prodajaš”? Sebe ali avto? Sebe ali svoj denar?
Torej ja. Vsak že s čisto kratkim zapisom o sebi (ali s par besedami v pogovoru) da jasno vedeti, katere prioritete ima v življenju, kaj išče, česa noče. Če je že v drugem stavku omenjen denar (avti, potovanja, nepremičnine, posli), je kristalno jasno, kje so vrednote. Pa govorim o obeh – moških in ženskah.
Ne vem ali ste res tako neumni ali zgolj nerazgledani, da se ne zavedate, da se le ženske limajo na status, denar oz. premoženje in seveda življenski slog.
Ženske, lahko se pretvarjate kako vam je vse drugo pomembno, ampak dejstvo je, da nobena niti pomisli ne, da bi se poročila z moškim, ki v srednjih letih še vedno nič nima. V večini primerov odpada že, če ne živi na svojem. Bog se ga usmili, če ima minimalca, stare gare za avto, ipd.
Je kakor je ne zaradi moških, ki bi le “umetne lepotice”. Dve tretjino moških do 30 letah je samskih ravno zato, ker ženskam nimajo kaj posebnega za ponuditi. Žensk ne zanima kakšno “srce” imajo. Zanimajo jih njihov status, družbeni in materijalni, in potencijal, da se z njim okoristijo. In, če tega ne vidijo, tip zanje niti obstaja ne.
Anonimno 5280, 14.11.2023 ob 21:02
Ne vem ali ste res tako neumni ali zgolj nerazgledani, da se ne zavedate, da se le ženske limajo na status, denar oz. premoženje in seveda življenski slog.
Ženske, lahko se pretvarjate kako vam je vse drugo pomembno, ampak dejstvo je, da nobena niti pomisli ne, da bi se poročila z moškim, ki v srednjih letih še vedno nič nima. V večini primerov odpada že, če ne živi na svojem. Bog se ga usmili, če ima minimalca, stare gare za avto, ipd.
Je kakor je ne zaradi moških, ki bi le “umetne lepotice”. Dve tretjino moških do 30 letah je samskih ravno zato, ker ženskam nimajo kaj posebnega za ponuditi. Žensk ne zanima kakšno “srce” imajo. Zanimajo jih njihov status, družbeni in materijalni, in potencijal, da se z njim okoristijo. In, če tega ne vidijo, tip zanje niti obstaja ne.
Ni res, moški so še večji lovci. Imam prijateljico vdovi, precej premoženja v nepremičninah, jo obletavajo , pecajo, tudi ona pravi da če bi imela samo eno stanovanje, bi ji bilo dosti lažje. Tako pa mora skoz razmišljati kako naj zaščiti premoženje pred takimi lovci. Bila je z enim, živela sta pol leta skupaj, je dobil takoj idejo, da mu pripada eno stanovanje. Potem mu je dala nekaj denarja, da se ga je rešila , ker je šla zadeva na sodišče