V odnosih so ljudje pozabili na glavne vrednote
Mah to je tako črno belo napisano. Jaz bi kljub vsemu težko gledala dolgotrajno brezposelnega človeka, ki bi zažiral socialo. Človek, ki je deloven in ambiciozen je vsaj nekaj ustvaril ima neke delovne navade. Pomembno pri vezi mi je tudi, da ima neka podobna zanimanja, hobije v katerih lahko skupaj uživava. Glede na to, da imam izjemno malo prostega časa bi rada, da bi užival v podobnih stvareh kot jaz.
Ni vse črno belo – ne zanima me kakšen avto ima ampak, ČE ga ima – ker pri nas, kjer javnega prevoza praktično skoraj ni, je to skoraj obvezno da kam prideš. Ne zanima me, koliko ima plače, ampak če dela ali je človek, ki hvata krivine in zajeda socialo, itd.
Moski, ce nima ustvarjeno nic, bo res tezko kaj dobil oziroma si kar najdejo. Zenska pa, ki nic nima, dela za minimalca ali je na socialni, ima otroke od prej, po moznosti vsakega z drugim, bo prej nasla kakega kot kaksna samska situirana zenska. Sama sem 40+, uni izobrazba, solidna sluzba, avto, svoje stanovanje (kupila sama brez pomoci starsev), brez kreditov pa morm priznat, da je tezko kaj najt. Pa sem sicer postavna, simpaticna, redno telovadim, razgledana, itd… Naletim pa na same f…fehtatje, kekce, ki bi se slepal name, se k meni naselil, hodl k meni na brezplacni sex, itd…pa se nikogar nisem vprasala kaj ima, niti ne iscem bogatuna, six packov ali kaj podobnega…pa ni lahko najt…oziroma misija nemogoce.
Kolegice pa ene porocene varajo svoje moze, ene so se ze drugic poparckale, niso ovira otroci in nic..tako da resnicno vec ne vem kje je problem, ocitno bom pac sama ostala…nekega izkoriscevalca pa res ne mislim gledat, sem jih ze veliko takih spoznala…zal..tako, da to kar pises avtorica se zdalec ni res.
Res pa je, da zenske z otroci prej najdejo tipa…se tip pocuti bolj zasiguranega, da mu pa taka ne bo usla.
Ja pa jade, 15.11.2023 ob 19:13
Moski, ce nima ustvarjeno nic, bo res tezko kaj dobil oziroma si kar najdejo. Zenska pa, ki nic nima, dela za minimalca ali je na socialni, ima otroke od prej, po moznosti vsakega z drugim, bo prej nasla kakega kot kaksna samska situirana zenska. Sama sem 40+, uni izobrazba, solidna sluzba, avto, svoje stanovanje (kupila sama brez pomoci starsev), brez kreditov pa morm priznat, da je tezko kaj najt. Pa sem sicer postavna, simpaticna, redno telovadim, razgledana, itd… Naletim pa na same f…fehtatje, kekce, ki bi se slepal name, se k meni naselil, hodl k meni na brezplacni sex, itd…pa se nikogar nisem vprasala kaj ima, niti ne iscem bogatuna, six packov ali kaj podobnega…pa ni lahko najt…oziroma misija nemogoce.
Kolegice pa ene porocene varajo svoje moze, ene so se ze drugic poparckale, niso ovira otroci in nic..tako da resnicno vec ne vem kje je problem, ocitno bom pac sama ostala…nekega izkoriscevalca pa res ne mislim gledat, sem jih ze veliko takih spoznala…zal..tako, da to kar pises avtorica se zdalec ni res.
Res pa je, da zenske z otroci prej najdejo tipa…se tip pocuti bolj zasiguranega, da mu pa taka ne bo usla.
Nočeš moškega, ki bi se “šlepal” nate = Samska si, ker si MATERIJALISTKA.
Mojca431, 12.11.2023 ob 12:52
Zadnjič smo imeli debato z večjo družbo, dva moška ločena , pa sta govorila o svojih izkušnjah. Da danes ženske vprašajo na zmenkih, kaj ima, koliko je premožen, kakšen avto, stanovanje, mora imeti lepo postavo, six pack, dolgega in ne vem kaj še vse .. Kar mi je neverjetno, da so ljudje po svoje tako plehki. Pred 4 leti sem bila tudi jaz v podobni situaciji po ločitvi, pa me ni zanimalo kaj ima, vse izveš skozi pogovor. Zanimalo me je drugo, ali imava podobne poglede, ali bi lahko shajala s tem človekom. Revca nisem, imam prenovljeno 3 sobno stanovanje v Ljubljani ( res da so mi ga starši pomagali kupiti, ampak je moj), , nimam kreditov, ima soliden novejši avto, imam kar nekaj prihrankov, znam biti varčna, nisem zapravljiva. Torej nisem rabila moškega, da me živi, ampak človeka, s katerim bi lahko delila vsakdan, da bi bil moja druga polovica. Da se lahko z njim pogovarjam in da imam v njemu partnerja in prijatelja in zaupnika. Našla sva se, začetek ni bil evforicen, ampak umirjen, sedaj sva skupaj 3 leta, ni lepotec da bi ženske dol padle, čeprav se zdaleč ni neprivlačen , ampak to ni frajer ki lovi po gostilni ampak skromen urejen deloven zadržan moški do žensk. Malo neroden pri ženskah, ker ni spogledljiv . Jaz sem dala pobudo za zmenek, ker sem videla njegovo čisto srce. Imava par močnih skupnih točk , ki naju povezujejo, živiva podobno in pa glavno meni, je pošten in zvest in rad me ima. Nima six packa, ga ne rabi imeti, ker ni športnik, ampak ga imam rada takega kot je, tudi če ima manjši trebušček. Meni je bilo bolj pomembno, da ima z bivšo ženo urejeno, da je z njo prerezal, da sta si uredila premoženje in je s tem končan odnos. ( kar tu berem je to bolj redkost), hkrati je dober oče otrokoma in zanju zelo lepo skrbi. To mi je bil znak da je zrel človek. Nikoli mi ni povzročal ljubosumja. To mi več pomeni kot Ferrari, vila na morju . Tudi jaz sem ločena, s hčerjo. Mislim da smo danes pozabili na prave vrednote. Da je pomembno le to da te ima nekdo rad in ti stoji ob strani. Ne avto, vile, six packi , napihovanje žabcev.
Se povsem strinjam z vsem kar si napisala. Deca imas ker ga hoces, ne ker ga rabis. In nic ni lepsega kot nekdo ki te ima rad, te podpira, vsaj poskusa razumeti in predvsem da imata skupne pomembne tocke. Ne glede na to kaj se je izgubilo, ti si zaradi pravih lastnih vrednot nasla dobrega fanta. Vsi ki pa vidijo samo denar, sixpacke in podobno pa kaj kmalu jamrajo da si zelijo nekaj globljega…ma kar isces to dobis. Zdej pa majo te svoje pijandure al pa dece k majo rajs svoje frende al pa mamico. Vsak ve ze od zacetka sam eni sami sebi lazejo.
jajajajajaja, 14.11.2023 ob 12:14
Če moški nima nič ustvarjeno pri 35. letih, ga nobena ne pogleda.
Če ženska nima nič ustvarjeno pri 35. letih, je nobeden ne pogleda.
In o takih se sploh ne govori. Vedno se govori samo o tistih, ki kaj imajo.
Še nisem slišala, da bi se ženska zagrela za nekoga, ki je pri 35. letih v najemu, dela za minimalca in ima 0 našparano.
In obratno še nisem slišala za moškega, ki bi se zagrel za žensko, ki je pri 35. letih v najemu, dela za minimalca in ima 0 našparano.
Zanima me tudi vaše mnenje. A se motim?
Ampak tukaj ne gre za denar, ampak za vrednote in zrelost. Tak clovek zivi izven svojih zmoznosti, je brez ambicij in ne misli prav dosti na prihodnost. Kdo bi hotu tazga?
crna_vrtnica_neprij, 15.11.2023 ob 16:05
Mah to je tako črno belo napisano. Jaz bi kljub vsemu težko gledala dolgotrajno brezposelnega človeka, ki bi zažiral socialo. Človek, ki je deloven in ambiciozen je vsaj nekaj ustvaril ima neke delovne navade. Pomembno pri vezi mi je tudi, da ima neka podobna zanimanja, hobije v katerih lahko skupaj uživava. Glede na to, da imam izjemno malo prostega časa bi rada, da bi užival v podobnih stvareh kot jaz.
Ni vse črno belo – ne zanima me kakšen avto ima ampak, ČE ga ima – ker pri nas, kjer javnega prevoza praktično skoraj ni, je to skoraj obvezno da kam prideš. Ne zanima me, koliko ima plače, ampak če dela ali je človek, ki hvata krivine in zajeda socialo, itd.
Nikjer nisem napisala da je moj partner klošar s ceste. Mislim da sem jasno napisala da imava enake poglede in vrednote. Da sva si podobna in se zato dobro ujameva. Moj partner je deloven pošten človek, ima svojo streho nad glavo, ter finančno poskrbi za sebe.
ne kupim, 15.11.2023 ob 19:42
Če v zvezi (poleg razumevanja), ni prave kemije med moškim in ženako – potem je vse skupaj Bolje Kot Nič.
Ja, super, da se razumeta in se imata “rada” …. a v resnici “furata safr”.
Avrorica navaja, kaj vse ON nima, ampak ima jo pa rad
Slaba tolažba.
Noben safr ne furava. Kaj je za vas kemija? Da bom sedela pred telefonom, kdaj me bo poklical in kje je? Ali še huje, s katero je? V kvalitetni dobri vezi si ljudje ne povzročajo bolečine, ampak ker imajo iskreno radi sočloveka, poskrbijo, da do bolečine, ljubosumja ne pride. Temu lahko rečemo tudi razmerje s sorodno dušo. Če je to za vas safr, pa ne vem. Zame je to balzam za mojo dušo. Vem da je on tam, vem da se lahko nanj zanesem, vem da me ima zelo rad. Čista ljubezen in ne safr. Če pa vi uživate v vezi, kjer so turbulence, kjer se dnevno borite za njegovi pičlo pozornost, ne veste kje je, pa vas žre ogenj ljubosumja, pa izvolite in najdite takega. In velika kemija je med nama. Reče se ji ljubezen, rada ga objemam in najlepše na svetu mi diši.
Po prebranem sem dobila obcutek, da se malo boris sama s sabo – po eni strani ves, kaj so prave vrednote in jih zivis, po drugi strani bi si pa tudi zelela imeti “pravega” frajerja, ki bi ful dober zgledal, bil bogat, te razvajal z materialnimi dobrinami in ti na tak nacin filal ego pred ljudmi. Sicer se ne bi ukvarjala s to temo oziroma s taksnimi vprasanji… Imas prave poglede, stejejo “ciste” vrednote, ampak vseeno mislim, da moras se malo razcistiti sama s sabo.
Imaš prav, po drugi strani pa tudi ti sama v zapisu navajaš, da imaš stanovanje, vredu plačo, dober novejši avto. Kljukaš in ugotoviš, da “osnovne” dobrine imaš, torej se lahko pri moškem dejansko osredotočiš na njega samega. Mam filing, da mnogo plehkih ljudi v bistvu vsega tega nima in potem s partnerjem to kompenzirajo. No, lahko da sem pa čist falila.
Izbirat partnerja glede na to, kaj ima materialnega (ali fizičnega), namesto, da bi se osredotočali na kompatibilnost/vrednote, vodi tja kjer smo – vedno več ločenih samohranilk/samohranilcev. Cele Nove Jarše so jih polne…
Neja781, 17.11.2023 ob 05:36
Po prebranem sem dobila obcutek, da se malo boris sama s sabo – po eni strani ves, kaj so prave vrednote in jih zivis, po drugi strani bi si pa tudi zelela imeti “pravega” frajerja, ki bi ful dober zgledal, bil bogat, te razvajal z materialnimi dobrinami in ti na tak nacin filal ego pred ljudmi. Sicer se ne bi ukvarjala s to temo oziroma s taksnimi vprasanji… Imas prave poglede, stejejo “ciste” vrednote, ampak vseeno mislim, da moras se malo razcistiti sama s sabo.
Ne borim se. Mene ” frajerji”, pardon pofuklji odbijajo. Do njih začutim močen odpor. Lahko me sicer pritegnejo na prvo žogo, ker so odlični “kurjači žensk”, ampak takega človeka ne bi spustila v svoje življenje, niti se z njimi ne spuščam v vezo, niti v dnevni flirt. Izognem se jim . Ker to da bom nekoga čakala , ali me bo poklical, to da bom trepetala , kdaj me bo zamenjal za lepšo, mlajšo, kdaj me bo prevaral, to ne želim. Večina takih moških je varalic. Vse to sem enkrat doživela in ne želim nikoli več. Do takih moških imam notranji radar in čeprav sem jih dostikrat privlačila, ker dobro zgledam, jaz do njih začutim notranji gnus. Ne morem s takim biti . Ne morem čez sebe.
Imaš prav sam jaz v življenju nisem imel te sreče če je tako kot praviš ti iz srca privoščim,jaz sem imel zelo drugačne izkušnje. No imam tudi jaz sorodnike v Ljubljani bolj ali manj moja mama komunicira z svojimi bratranci in sestricami jaz svojih bratranec v drugem kolenu ne poznam oziroma enega iz medijev in enega ker mi je bivša punca prestavi bivšega fanta in ugotovila da sva bratranca v sekundi. Čeprav se nisva videla mnogo let. Skratka res ti privoščim vse naj naj. Zdaj sem samski in ne iščem nobene niti ne želim nobene sprejeti preveč okoli bil prenesen da bi verjel komu .
Nobeden ni vedel,da imam na obali 2,5 hektarjev zemlje, grasonjero, stanovanje,v kranjski Gori hišo, v Ljubljani stanovanje in star ata vilo z gostilno z 9 hektarjev zemlje,ter nona na obali se hektar zemlje in stanovanje, plus da ne govorimo o sorodniki vila v center Ljubljana, v centru Ljubljane se je dobilo nazaj hotel sorodniki, v Munchen imajo sorodniki hotel in tako naprej in tako naprej. Bil sem vsaki ženski všeč ampak noben ni vedel da sem se povrhu zelo bogat. Sej to ni važno, več. Dejstvo je da jaz sem spoznal 99,99% žensk in ljudi v drugačni luči in dan danes me ne zanima o nobenemu skratka, vem da večina laže in tako naprej. Skratka jaz v življenju nisem spoznal poštene ženske. Delat mi ne rabi , vstanem kdaj hočem in grem spat kadar mi paše in tako naprej. Pa lepo se imejte.