Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek v omari s čevlji – smrdi

v omari s čevlji – smrdi

Kako pregnati smrad iz omare za čevlje????

Zakaj si pa redno ne umivate nog in perete nogavic pujski??Čevlje je pa treba tedensko čistiti in negovati s primernimi sredstvi.

za prišparat na čistilih, vse čevlje ven in nato nazaj noter, pol pa tiste vrečke z dišavami(isto kot za v omare), za vsake čevlje posebej, ko se jih sezuje pa se kupi šprej na takem ročnem stojalcu, stisneš dol in špricne na eni strani v peto, drugi kos je pa prilagojen, da šprince še dlje v notranjost proti prstom. Je sicer dokaj drag, ampak jaz ga imam za cca pol leta.

čevelj moraš zluftat, preden ga pospraviš

Ko sezujem cevlje, jih pustim zunaj, da se zluftajo in posusijo, sele potem jih pospravim v omaro. Ko je imel moz probleme z glivicami in hudimi vonjavami nog in cevljev, sem v omaro vtaknila tiste smrecice za v avto.

Mi čevlje vedno pustimo 24 ur zunaj, preden jih damo v omaro. V omaro morajo vedno samo popolnoma suhi čevlji. Druga varianta pa je, da na vratih od omare naredite večje luknje, da se bodo čevlji tudi v omari zračili (in predvsem sušili). Ampak velike luknje in kroženje zraka pomenijo tudi več prahu v omari.

Si ne predstavljam kako mora šele smrdeti, če se v omari prepojijo in zmešajo vonjave raznih šprejev, putpurijev, dezodorantov in za piko na i še vonj prepotenih, zasmrajenih, smrdljivih čevljev….fuj in fej…

Ne razumem v prvi vrsti, kako si sploh dovolite da se vam sploh noge zasmradijo? Obstaja 1001 dezodorant, ki to preprečuje. Če pa se že slučajno zgodi, da se prepotiš v čevljilh, se čevelj prezrači, ali pa z mokro vato z nekim tekočim detergentom popivna ta pot, in to takoj, da se ne ‘vžre’ v blago. In še isti dan se zvečer po tuširanju namaže z navadno Lidera kremo za noge, ki drži nekaj dni, ni tako draga, tako da RES ne razumem da se to komu lahko zgodi…..

Vzemi eno staro čisto nogavico, vsuj noter precej sode bikarbone zaveži in položi v omaro. Smradu ne bo več.

New Report

Close