Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V paru po nakupih špecerije

V paru po nakupih špecerije

Enostavno ne razumem, zakaj toliko ljudi hodi v paru po špecerijo?

Ob sobotah gre v trgovino zjutraj nekdo od naju z možem. Tisti, ki ima več časa. Med tednom ali on ali jaz dokopujeva. Sadje, zelenjavo, meso. Ampak nikoli ne greva skupaj. Izguba časa. Res, en v trgovino, drugi počne kaj drugega.

Saj nakupi pa ja niso družinski dogodek.

Nekdo, ki živi v bloku, ne ve kaj bi počel, pa je odhod v trgovino, kot neka rekreacija.

Če so v družini štirje in greš v trgovino samo enkart na teden se nabere veliko za nakup in je definitivno lažje v dveh.

cela družina z enim avtom se odpravi vsako soboto zjutraj v Interspar po špecerijo.

Ob sobotah ne hodim v trgovine.

Grem po službi.

Zakaj v paru? Pojma nimam.

Samo huje je, ko pride on z otroci. Bolje z možem kot podivjanimi otroki.

Nihče od teh parov ni imel dveh vozičkov.

Pa tudi poznam pare in v naših koncih dkoraj nihče ni iz bloka.

Ob sobotah gremo k mesarju, na tržnico po zelenjavo, kruh, mlečne izdelke in nato v trgovino. Včasih še v mlin.

Na koncu je res robe za vsaj 2 vozička, ampak dva po nakupih je res izguba časa in ne vidim smisla.

Pri nošwnju iz avta potem pomafamo ostali, ki smo doma.

Vsako priložnost je treba izkoristiti za bondanje. Tudi šoping. Gre za druženje s svojim najboljšim človekom, ki ga ljubiš. Ne za kljukico na seznamu obveznosti. Jaz bi šla povsod s svojim možem in on z mano. Že tako se malo vidiva, če pa še take zadeve opravljava vsak zase, potem je biti v zvezi nesmiselno. Vse to lahko počneva sama, a ni v tem point .

valda da se gre v večji nakup v dvoje, menda ne bo en trogal drug pa rit doma čohal…

Šoping špecerije pa res ni čas za skupno preživljanje časa!

Drugi doma pospravlja, gre oprat avto, se že najde kaj, brez skrbi.

Midva razen kakih nujnih dnevnih nakupov greva po špecerijo skupaj.

Pri kaki stvari podebatirava, ali že potrebujeva, pri kaki, koliko tega je treba nabaviti, pri blagajni en nalaga na trak, drugi zlaga v vreče v vozičku… Včasih sredi trgovine ugotoviva, da morava še v kako drugo trgovino in potem greva še tja. Brez nervoze, brez klicev “kje si, a že prihajaš nazaj”…

če hodita vsak zase nista druzina,sorry

Sploh ne hodimo posebej v velik šoping. Kupujemo sproti, eden ali drugi. Skupaj greva samo, če se od nekod peljeva in greva še kaj kupit. Sicer mi he vseeno, če grem jaz v trgovino, on se pa čoha. Saj nič ne nosim. Voziček direkt do avta in to je to. Pa tudi zakaj bi moral doma ves čas iskati delo? Lahko se kdaj tudi čohamo.

Odgovor na objavo uporabnika
Ena958, 15.03.2025 ob 11:36

Sploh ne hodimo posebej v velik šoping. Kupujemo sproti, eden ali drugi. Skupaj greva samo, če se od nekod peljeva in greva še kaj kupit. Sicer mi he vseeno, če grem jaz v trgovino, on se pa čoha. Saj nič ne nosim. Voziček direkt do avta in to je to. Pa tudi zakaj bi moral doma ves čas iskati delo? Lahko se kdaj tudi čohamo.

Ja, imaš prav to s čohanjem:)

Ne vem, kako drugi, ampak midva greva v dveh, ker je enostavno preveč za enega. No, saj se da, ampak zna biti kar zahtevno. Imava 4 otroke in za tedenski nakup pride tisti Sparov vozicek zvrhano poln. Vse to zlagati na trak in potem v vreče, je za eno osebo kar podvig. V dveh gre lažje, ker en nalaga na trak, drugi pa na koncu blagajne v vreče.

Možno, da je kdo od njiju opravilno nesposoben, kdo ve.

Takim tudi seznam za nakup ne pomaga, pa morajo v trgovini debatirat, ali nekaj res potrebujejo ali ne 😆

Pa večina nas lahko vse sama, pa je vedno boljše v družbi 🙂

Mi gremo kot družina ob sobotah na tržnico. Kavica, otroci kakšno pecivo, lep sprehod, s kom kaj poklepetamo če se srečamo (se skoraj vsak vikend). V trgovine po neke velike nakupe ne hodimo, se kupuje sproti. Kupi tisti ki ima čas. Če je res kaj večjega za nabavit gremo običajno skupaj. Želim da otroka vidita kako dobro izbirat, kako planirat jedilnike, koliko stane kaj…. Jaz obožujem naša jutra ob sobotah. So neka rutina ki nam je vsem zelo pomembna. Ker sedaj recimo mož in otroka kuhata kosilo, jaz na kavču visim na netu :). Ker ne smem biti zraven, moški kuhajo danes :). Sama sem vse počela preden sem se poročila in imela otroke. Sedaj večino stvari počnemo skupaj. Jasno imamo vsak kaj kar je samo za tistega, ampak take osnovne stvari da družinsko življenja laufa….to pa počnemo skupaj. Smo radi skupaj. Sploh vikende in večere, glede na to kakšni so dnevi med tednom.

Tečna mona, 15.03.2025 ob 11:44

Ja, imaš prav to s čohanjem:)

No, vidiš 🙂 Miren vikend!

Izguba časa je tudi to da se ukvarjate z neznanci, namesto da se s sabo in svojo družino.

Ljudje smo si različni in imamo različne navade, nastajajo tudi različne situacije. Si kdaj pomislila da kdo nima izpita za avto ali pa da npr. ne sme dvigovat težko? Ali pa da jim veliko več kot neko delo pomeni čas, ki ga preživijo skupaj pa čeprav je to trgovina in potem kavica na deževno soboto. Ali pa da se vračajo iz izleta, prireditve in podobno pa so se spotoma ustavili v trgovini.

Ne razumeš, ker normalnim parom ni problem biti skupaj.

Tečna mona, 15.03.2025 ob 10:36

Enostavno ne razumem, zakaj toliko ljudi hodi v paru po špecerijo?

Ob sobotah gre v trgovino zjutraj nekdo od naju z možem. Tisti, ki ima več časa. Med tednom ali on ali jaz dokopujeva. Sadje, zelenjavo, meso. Ampak nikoli ne greva skupaj. Izguba časa. Res, en v trgovino, drugi počne kaj drugega.

Saj nakupi pa ja niso družinski dogodek.

In zakaj ne v paru? Midva greva vedno, ko je priložnost. Se posvetujeva, kaj kupiti, se kaj pogovoriva, en zlaga na pult, drug pripravi denarnico, pa po novem aplikacijo na telefonu. Pa lahko greva potem še skupaj na kavo, na primer.

Zakaj imaš moža, če se izogibaš vsakemu skupnemu trenutku z njim?

Tečna mona, 15.03.2025 ob 11:18

Nihče od teh parov ni imel dveh vozičkov.

Pa tudi poznam pare in v naših koncih dkoraj nihče ni iz bloka.

Ob sobotah gremo k mesarju, na tržnico po zelenjavo, kruh, mlečne izdelke in nato v trgovino. Včasih še v mlin.

Na koncu je res robe za vsaj 2 vozička, ampak dva po nakupih je res izguba časa in ne vidim smisla.

Pri nošwnju iz avta potem pomafamo ostali, ki smo doma.

Meni je pa absurd, da se obremenjuješ z drugimi, če ti ničesar nočejo.

Kaj te briga če prideta dva skupaj v trgovino… Mogoče sta šla pa prej se kaj drugega urediti, zdaj sta skupaj v trgovini vsak nabereta nekaj stvari iz seznama in bosta hitreje konec.

Ne razumem zakaj se obremenjujete z drugimi, če vam ničesar nocejo

Tečna mona

koji kurac tebe briga, kaj kdo dela. upam da gre tvoj tačas ko si it pametna v trgvoini fukat kako malo bolj normalno od tebe.  ti pa si umska revica,.

Vecinoma (80%) grem sama ali pa moz sam. Za vecje nakupe tudi skupaj, ce gremo kam dlje (res izjemoma)  gremo pa tudi vsi 4. Gremo tudi v drugih kombinacijah, odvisno kje in v kaksnih kombinacijah smo bili, ko smo se ustavili spotoma se v trgovini. Ce nas je vec, ne hodimo po trgovini skupaj (razen, ko so bili otroci mali), ampak vsak nekaj poisce, da smo hitrejsi.

Kako ostali, mi je vseeno, dokler so nemoteci 🙂

Nimam pa te miselnosti, da bi moral vsak trenutek nekaj koristnega pocet.

Mi skupaj če je le možno. Smo radi skupaj. Mož in moja otroka so moje najljubše osebe na svetu in vsak trenutek ko je  možno smo radi skupaj. Kar ne pomeni da ne znamo sami kaj. Izberemo da ne sami. Sami smo že bili in verjetno še enkrat bomo. Ta čas ki imamo pa radi preživimo skupaj. Že tako ga je premalo.

Ker ima čas, ker greva po nakupih na kavo, ker mi je v užitek gledati histerične babure, ki stojijo za nama in mislijo, da bodo hitreje na vrsti, če bo pred njo samo ženska/moški z vozičkom, evo zato greva vedno skupaj 😜

New Report

Close