Najdi forum

Splash Forum Koronavirus V ponedeljek bo pestro, ukinjajo celo javni prevoz

V ponedeljek bo pestro, ukinjajo celo javni prevoz

To paše zraven

https://www.youtube.com/watch?v=8fgaxAtyQSc

Italija ima popolno karanteno. Pa se jim število okuženih zmanjšuje? Ne. Če hočejo na ta način ustaviti širjenje morajo ti ukrepi trajati toliko časa, da ne bo niti enega samega prenašalca več v drzavi, v nasprotnem primeru se takoj po sprostitvi karantene zgodi nov izbruh. Meje morajo ostati zaprte in tako dalje. Pa veš koliko časa to lahko traja in kaj se zgodi z državo v temu primeru? Namig, to ni 14 dni… 😉 Namig 2, posledice so mnogo hujše in mnogo bolj dolgoročne kot so posledice virusa.
[/quote]

Kaj pa misliš da nas čaka?

in koliko zdravstvenega osebja, sploh medicinskih sester, se vozi v službo z vlakom ali avtobusom..Potem jim naj organizirajo prevoz.

Italija ima popolno karanteno. Pa se jim število okuženih zmanjšuje? Ne. Če hočejo na ta način ustaviti širjenje morajo ti ukrepi trajati toliko časa, da ne bo niti enega samega prenašalca več v drzavi, v nasprotnem primeru se takoj po sprostitvi karantene zgodi nov izbruh. Meje morajo ostati zaprte in tako dalje. Pa veš koliko časa to lahko traja in kaj se zgodi z državo v temu primeru? Namig, to ni 14 dni… 😉 Namig 2, posledice so mnogo hujše in mnogo bolj dolgoročne kot so posledice virusa.
[/quote]

In ravno tvoja služba je najbolj pomembna? Če ne delaš v zdravstvu, farmaciji, živilski trgovini, komunali, elekro energiji in podobno potem boš pač doma. Živi od prihrankov ali zaprosi za kako pomoč (sociala, Rdeči križ, Karitas, ZPM,…). Jaz sem čez noč ostal povsem BREZ PRIHODKA, vse so odpovedali, prestavili, pa se mi zdijo ukrepi POVSEM PRAVILNI in NITI MALO PRETIRANI. Ne kritiziram in se pritožujem. Boš pač mesec dni na krompirju in testeninah. Ne bo te pobralo.

Pa tudi če bodo ukrepi trajali dva meseca bolje to, kot pa situacija kot je v Italiji. Država ima itak razne rezerve, pa tudi druge države in EU bo sigurno pomagala.

Pred dnevi; okuženi z avtobusom na testiranje
https://moja-dolenjska.si/okuzeni-se-je-sprehodil-tudi-v-centru-semica/

Kako naj razkužijo, če je Janša razkužilo ukinil?

[/quote]

Za nas, rajo, prav gotovo. Zase? Ne verjamem

In ravno tvoja služba je najbolj pomembna? Če ne delaš v zdravstvu, farmaciji, živilski trgovini, komunali, elekro energiji in podobno potem boš pač doma. Živi od prihrankov ali zaprosi za kako pomoč (sociala, Rdeči križ, Karitas, ZPM,…). Jaz sem čez noč ostal povsem BREZ PRIHODKA, vse so odpovedali, prestavili, pa se mi zdijo ukrepi POVSEM PRAVILNI in NITI MALO PRETIRANI. Ne kritiziram in se pritožujem. Boš pač mesec dni na krompirju in testeninah. Ne bo te pobralo.

Pa tudi če bodo ukrepi trajali dva meseca bolje to, kot pa situacija kot je v Italiji. Država ima itak razne rezerve, pa tudi druge države in EU bo sigurno pomagala.
[/quote]

Saj to, da če se gospodarstvo ustavi, se ustavi tudi sociala, ZPM, itd., je menda jasno, kajne?
Ne moreš kar ustaviti vsega, zraven pa pobirati davkov in jih prerazporejati v socialne transferje, nadomestila plač in podobno… Malo dlje od svojega nosu bo treba začeti gledati.

Nam so v petek ponudili, da bi ljudje lahko delali od doma. Ker nimam te možnosti, pač moram v službo. Drugih navodil ni. In kako naj pridem sedaj do službe, če se promet ustavlja? Peš, 25 km v eno smer?
In veljal bo en čas ta ukrep. A bodo potem rekli, da se več kot pet potnikov ne more peljati, ko bodo nazaj linije prevoze v odprli? Če se sprejmejo ukrepi, naj še kaj zraven povedo, ne da tavamo ob vsej paniki, ki je butnila ven, v temi.
In tisti, ki tam govori, naj jemo ‘zrak’, saj že do sedaj nisem razmetavala s hrano, ali naj jem od neprihodkov zrak potem?

[/quote]

Pozabi na eu, pozabi na solidarnost, vsak se bo za svojimi mejami zabarikadiral, Nemčija je npr že blokirala izvoz zaščitnih sredstev v Avstrijo in Švico, čeprav brez njih ti državi ne moreta. Bo edino kar se bodo posamezne države uspele med sabo dogovorit, Nemčija pa po starem vse grabi in drži zase.

[/quote]

Ja, zdaj je prepozno.

kdo že vozi migrantsko drhal z meje v ljubljano

New Report

Close