Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V rojstni hiši nisva več zaželena

V rojstni hiši nisva več zaželena

V krogu ljudi, starih cca. 40, ne poznam prav nikogar, ki bi mu doma otroško sobo sparali v nedotaknjenem stanju ali ki bi se vračal “domov” na večdnevne obiske. Izjema so izseljenci v tujino, to je pač logično, da iz Kanade ne pridejo samo na kavo.

Tako da je v tej temi pomoje bistveno (in mislim, da avtorica tega ni povedala), kako daleč od doma se je odselila.

Odgovor na objavo uporabnika
stara forumašica, 03.04.2024 ob 10:46

Ni res, 03.04.2024 ob 10:20

Eh, 02.04.2024 ob 22:34

Res žalostno, da pri tolikih kvadratih, ni prostora za prespat, ko pridejo otroci (brat, sestra, sin, hči) iz daljave. Tisti, ki jih pošiljate v hotel/bife, ne vem no, kaj naj rečem. Še prijateljica ti takoj raztegne kavč, ne pa domači ljudje v domači hiši. Vse je šlo v maloro, pr moj duš.

Nihče več ne spi pri drugih. Vsi gremo v hotel. Vprašaj se kakšen človek si, da se vsiljuješ drugemu v njegovo gospodinjstvo!

Kakor kje, nam pride hotel na misel samo na kakih popotovanjih, ko si dan ali dva v enem kraju in greš potem naprej.

Jaz ali kdo od mojih prespi v Ljubljani pri sestri, če ima relativno zgodaj kake opravke tam.

Sestra z družino prespi pri nas, ko pride na vikend obisk.

Sestrini otroci prihajajo na počitnice k nam.

Imam ključ njenega stanovanja, ona ima ključ naše hiše.

Se je že zgodilo, da sva z možem šla na nek dogodek v LJ in se nama sredi noči ni dalo voziti nazaj domov in sva šla prespat v sestrino stanovanje, pa njih ni bilo doma. Ja, sem jo vprašala prej, če bi bilo kaj takega mogoče, če bo prišlo do tega. Ja, sem ji poslala SMS tisto noč, da se ne bova peljala domov, ampak v njihovo stanovanje. Odgovor je bil samo, naj lepo spiva in da hladilnik nudi tudi zajtrk.

In enako tudi ona prihaja k nam, k mami, ko smo mi na dopustu.

Še vedno drži, da če se imajo ljudje radi in se spoštujejo, je prostora več kot dovolj, tudi če je samo par m2.

Mi tudi nimamo navade spanja pri drugih. Vedno je na voljo hotel in ga koristimo. Sama ne želim obiska čez noč, ker ti porušijo cel ritem.

NImamo navade, 03.04.2024 ob 15:05

Mi tudi nimamo navade spanja pri drugih. Vedno je na voljo hotel in ga koristimo. Sama ne želim obiska čez noč, ker ti porušijo cel ritem.

Jaz pa kar odkrito priznam, da bi bila užaljena in prizadeta,  če bi sestra z družino prišla domov k mami ali nam na obisk, spala pa v hotelu ali najetem apartmaju.

Tudi iz moje sobe je sestra uredila otroško sobo, ker sem se odselila in ima zdaj ona z možem tam stanovanje. In kaj potem? Ali naj otroška sobica do tvoje smrti tam čaka, da se 3x na leto tam svaljkaš po par dni? Bolano do konca, odrastite že!

Stara forumašica, 03.04.2024 ob 18:04

Jaz pa kar odkrito priznam, da bi bila užaljena in prizadeta,  če bi sestra z družino prišla domov k mami ali nam na obisk, spala pa v hotelu ali najetem apartmaju.

Se strinjam s tem, tudi pri nas je tako.

To ni več tvoj dom. Je samo še rojstna hiša. Hočeš ali ne, tvoja svakinja ima sedaj dejansko več besede pri tej hiši kot ti, ker je to sedaj tudi njen dom.  Tako to gre. Ti si samo še sorodnik, prideš na obisk kot vsi ostali. Ali ona spi v tvojem domu? Ima tam kdo sobo? Vrjetno ne, ker tam so tvoji prostori kajne? Zbudi se v realnost in pusti ljudi pri miru. Bodi vesela da mama živi z žensko s katero se razumeta, ti pa odrasti.

Na obisk domov večkrat tudi po kakšen teden in poleti tudi 14 dni?

A ti ne hodiš v službo? Ali pa si vse dopuste in proste dni pri mami?

Moj oče je sam v hiši, a zgornjega nadstropja ne uporablja.

Pozimi niti ni ogrevano.

To pomeni, da ni možno kar priti in prespati.

Zanimivo, odrasteš, se odseliš iz domače hiše, a pričakuješ, da te bo nekdanja otroška soba vedno čakala.

No, ljudje imajo še bistveno bolj zanimive ideje. Možev brat je z ženo zgradil hišo tik poleg svojih staršev. Ker k svaku pogosto prihajata na obisk starša njegove žene (oddaljenost 1,5 ur vožnje), je svak enostavno zasedel eno sobo v hiši tašče in tasta  – da lahko starša njegove žene bivata tam, ko prideta na obisk….

Meni se zdi to smešno, ampak če vsem tako ustreza, bo že ok.

Mah, kot da je tako grozno.

Osebno sem se morala izselit (kompletno, vse stvari) v 3 dneh, ko sva začela selitev. Pa to je bilo teden prej še “soba bo ostala tvoja”. Hah… nope. Jebi ga, saj nisem mislila it spat domov, če pa bi rabila bi pa dobila plac. Vrata so odprta, ne pričakujem pa, da bi lahko kar živela tam par dni (kar tudi nočem). Moja soba je šla bratu,  z mojo sestro imata zdaj vsak po 1 veliko sobo in eno majhno. Sem prebolela v kakem mescu. Se nikoli ne počutin nezaželjene, samo zato ker nimam več svoje sobe tam.

Če je tvoja mati to punco tako lepo sprejela mora že bit veliko na tem. Očitno se dobro razumeta, ji verjetno pomaga, kuha, čisti. Kdo bo pa gledal nekoga, ki se samo šverca, sploh tašča? Ali imate res tako nizko mnenje o lastni mami, da bi si želela takšno za svojega sina? Za nekoga, ki živi v isti hiši kot ona? Mogoče ji pa dajte priliko. Samo zato, ker je brezposelna še ne pomeni, da “nič ni od nje”. Biti razseljen in odtujen ti res ne daje nobenih bonusov v odnosu, se vam ne zdi? Podedovati pa itak ne more. Tudi če bi bila poročena, on deduje in če bi se ločila, njej od dediščine ne priprada NIČ.

Pri nas je skozi leta pol družine odtujilo in blatilo sorodkinjo. Ni nekaj zelo funkcionalen del družine, ima svoje muhe, ampak jaz se dobro spomnim, da je bila na svoj način dobra do nas. Jaz se res sproti samo ustavim kdaj pri njej in je tako vesela, da bi mi pomoje pol hiše dala, če bi lahko. Ljudje, sploh na stara leto, ko so sami, zelo občutijo samoto in kdor jim pomaga in to malo zmanjša slabe občutke hitro nenamerno dobi “bonus točke”.

OMG, 02.04.2024 ob 13:19

mijav mijav, 02.04.2024 ob 10:47

OMG, 02.04.2024 ob 10:38

mijav mijav, 02.04.2024 ob 09:46

a eni to resno, da imate otroške sobice do smrti v hišah svojih staršev, čeprav ste že 10,20,30 let na svojem?

Zakaj pa ne? Zakaj bi si jo prilastila priseljenka, ki ni nikjer zaposlena in nima otrok? Se mi ne zdi prav .Krivično je!

pa saj to ni tvoje, je od tvojih staršev. ti si samo bivala tam kot otrok in če imaš sedaj svojo družino ali pa ne, pač svoje stanovanje, hišo, pa menda ja ne boš pričakovala, da se bo čas v tvoji otroški sobici ustavil. Normalno je, da si ljudje, ki sedaj živijo v tisti hiši, naredijo tako, kot njim paše.

Roko na srce, moralno ni.Ali pa naj se že zdaj deleži izplačajo! Priseljenka in njen mož naj izplačata avtorico in brata iz tujine, potem naj si pa delata savne magari za rajfenkom! To je poštenost za vse! Da bi se vsedli vsi za mizo…in vprašali: ne potrebujeta več sobe? Midva bi naredila savno….Ne pa da takole nesramno izpodrinjata sorojence! Do konca grdo! Lepo za hrbtom! Kvakajte kar hočete, prijateljsko to ni!

Res je, brat in partnerka vlagata v hišo, na koncu gre pa na 3 po “prenovljeni” ceni. Res ni fer. Se pa strinjam, da bi morali obvestiti sorojenca.

pač ena820, 03.04.2024 ob 22:34

Res je, brat in partnerka vlagata v hišo, na koncu gre pa na 3 po “prenovljeni” ceni. Res ni fer. Se pa strinjam, da bi morali obvestiti sorojenca.

Ne, pri dedovanju se bo pogledala vrednost hiše, brat (ki je ostal doma) bo uveljavljal vlaganja v hišo (streha, fasada, vse ostalo…) in ta vrednost se bo potem delila. Ne nova, prenovljena vrednost.

nesrečna gorenjka, 01.04.2024 ob 20:30

V naši družini smo mama, jaz in dva brata. Oče je pokojni.

Hiša je dvo- družinska, dve nadstropji … v vsakem eno stanovanje.

En brat se je odselil v tujino, prav tako sem od doma odšla jaz.

Doma sta ostala mama (v svojem stanovanju, 1.nad.) in drugi brat v svojem (2.nad).

Živeli smo kot zelo povezana družina, s prvim bratom sva se večkrat vračala domov, kjer sva bila dobrodošla in sva ostala tudi po kakšen teden, med poletjem tudi do 14 dni.

Potem pa je doma živeči brat, spoznal žensko preko neta.

Prišla je na naš dom. Poročila sta se. Otrok nimata. V začetku je bilo vse lepo in prav …sama milina.

Po enem letu pa se je začelo.

Čeprav imata z bratom svojo stanovanje ( 100 m2 + veliko teraso 30m2), je to za svakinjo premalo.

V bratovi sobi (spodnje nadstropje) , ki jo je uporabljal 35 let, ko se je vračal domov … so naredili savno …

… brez, da bi njega vprašali za dovoljenje … seveda si je savne zaželela svakinja in ne mama.

Odgovor je bil: “Ja saj zelo redko prideš domov (6 krat letno), se boš pač malo stisnil v sobi.”

Vse v hiši je po njeno, povsod so njene stvari. Dela nič, tudi zaposlena ni.

Ko ona pripelje svoje sorodnike na obisk, midva z bratom nisva zaželena,

ker so sorodniki nastanjeni po celi hiši … za naju ni prostora.

Moja mama jo zelo podpira in občuduje. In tako kot svakinja reče ali se zamisli … tako je… in to je sveto.

Midva z bratom pa sva postala ne bodi ga treba. To nama je mama dala jasno vedeti.

Ne morem vam povedati kakšna bolečina v duši je to…

… ko mama lastna otroka zavrže, zaradi ženske, ki nič ne dela, samo komandira in vse ponižuje.

Resnično ne razumem mame, ali naju je z bratom sploh kdaj imela resnično rada, da naju je s tako lahkoto zavrgla in prizadela.

Kaj naj si človek misli o taki mami? Brat je tako razočaran nad njenim odnosom do naju, da o tem sploh noče več govoriti. Za te praznike nisva bila dobrodošla, ker so bili na obusku vsi njeni in za naju ni bilo prostora.

TO JE TEŽKA ZGODBA IN IZKUŠKJA.SI JE NE ŽELIM.

Z BRATOM SE POVEŽITA IN DRUŽITA IN PAČ UŽIVAJTA KOLIKOR SE DA.

KO PA VAJU BOSTA MAMA ALI BRAT POTREBOVALA PA VESTA KAJ NAREDIT..KER DO TEGA BO PREJ ALI SLEJ PRIŠLO VERJEMI.

PAČ SE ODMAKNETA IN TO JE TO.TEŽKO AMPAK NI DRUGE.

JAZ SE SPLOH NE BI VEČ POKAZALA V HIŠO.

najbolje, da vsaj z bratom ostaneta v dobrih stikih in se vsaj vidva dobivata pri tebi, mamo in CO pa odpikajta.

Ko bo mama zbolela, vaju bo prosila, da ji pridite pomagat, samo takrat se naj z njo ukvarja domači brat in njegova priljubljena svakinja.

Jaz bi vse tri odpikala, ko bo čas, pa zahtevala nujni delež, do takrat pa itak nič ne moreš. Vsaj z bratom ostanita v normalnih stikih in se dobita kdaj pa kdaj enkrat pri tebi, drugič pri njemu.

Po moje je ta zgodba izmišljena. Svakinja ni zaposlena in nima otrok! Halo?! Le kaj potem dela doma? Čemu potrebuje še eno sobo za savno? Čakajte no malo!

In še dva otroka (brat in sestra), njiju pa se lahko brcne v rit? Ravno tako imata onadva pravico do bivanja v hiši, saj brat, ki je ostal ni lastnik cele hiše, pač pa samo mansarde.

Prideta na obisk in gresta nazaj. Mama ima tukaj prav, odšla sta, drugi skrbijo za hišo in za mamo. Vidva prideta kadar se vama zahoče.

zelo grdo se tole sliši. verjetno se ne bo niti nikoli uredilo. zamere in spori na vidiku. Žalostno. Ampak ne moreš nič spremeniti.

Smesno, 03.04.2025 ob 12:53

Prideta na obisk in gresta nazaj. Mama ima tukaj prav, odšla sta, drugi skrbijo za hišo in za mamo. Vidva prideta kadar se vama zahoče.

Verjetno bolj mama skrbi za njiju. Je pa to mamina krivda, pri tako veliki hiši da ene sobe ne pusti “za goste” je pa tudi malo čudno. Sploh če sta otroka večkrat tam prespala.

Počasi vaju izginja “tamlada” in si dela prostor za širjenje.

NE SE UMIKAT! Ravno to hoče doseči. Pridita večkrat! Mama je verjetno zmanipulirana ali zavedena. Končno je njen sin dobil neko žensko…za vaju z bratom jo ni strah, sta se znajdla. Misli, da dela v dobro sina ki je doma.

Z odmikanjem ji dajeta potrditev, da je ona bog in batina na domačiji

Meni je smešno, da eni govorite ‘domov’. Ko se odseliš je pač tvoj dom kjer  živiš, ne pa kjer si živel kot otrok. Vsaj jaz tako gledam. In kaj s to hišo, ki verjetno niti ni v avtoričini lasti, delajo, me ne bi zanimalo.

Pri nas sta obe hiši po starših ostali prazni in smo prodali. Nikoli nisem hodila na dopuste v domači kraj, niti prespat ne. Niti ne pričakujem, da moji otroci takole hodijo na počitnice več krat letno celo in se še grdo gledajo zraven ob preračunavanju kdo ima večje koristi.

Pa se imam tudi za povezano s svojim sorojencem in se mi zdi da moja dva otroka tudi imata ok odnos in da smo neka celica z njunimi družinami, ampak to ni povezano s tem da imata svoje sobe v hiši. Pravzaprav jih dejansko nimata, ker smo to hišo, ker je prevelika, prodali in z možem sedaj živiva v pol manjši :). Ampak se dinamika ni spremenila, niti nihče ne goji nobenih zamer oz vsaj opazim ne 😉

Naj te malo potolažim…

Moj oče je napisal hišo na bratovo partnerko ki je tujka.

Ko je on umrl sva z bratom zvedela da je samo ona lastnik vsega.

Kasneje se je od brata ločila sedaj pa kraljuje sama z otroki v naši hiši.

Midva z bratom nimava vstopa.

Žalostno kaj se dogaja.

Verjetno ima mati raje koga, ki je pri roki. In ker rade čvekajo, je zgolj več bližine. Kot razumem ste ostali odtujeni, odseljeni. Ona cerjerno čuti zgolj, kdo je bližje.  Ne vem no, pop bo dediščina pa cel hlebec. 😂

Prtepenke so najhujše, 03.04.2025 ob 18:19

Naj te malo potolažim…

Moj oče je napisal hišo na bratovo partnerko ki je tujka.

Ko je on umrl sva z bratom zvedela da je samo ona lastnik vsega.

Kasneje se je od brata ločila sedaj pa kraljuje sama z otroki v naši hiši.

Midva z bratom nimava vstopa.

Žalostno kaj se dogaja.

Seveda no?  Brez sodiča al kako, dej no.

Zakaj bi pa rabil sodišče, da na nekoga prepiše svoje imetje? Eni pozabljate, da ima za časa življenja vsak pravico sam razpolagati s premoženjem in da niste dediči, dokler je človek živ.

Pa še… Toliko jadikovanja okoli rojstnih hiš. Pa v katerih prastarih romanih to živite? Se vas ni večina rodila v porodnišnici? Ali pa, če ste se v otroštvu selili, a potem pričakujete, da vas v vsaki bajti soba čaka?

nesrečna gorenjka

si tipična ženska. nesposobna in ljubusumna.  zaka?   poglej kaj si spet naredila.  njo si očrnila in naredila iz nje tirana. sebe si postavila  v položaj žrtve.  toje tipičen znak, kakšna posesivna umska bolnica si . to je resnica.  shame insult guilt and the need to be right. to je toxsizem moderne ženske.   začela pa si tko.  spoznala sta se na netu.  kot da je to sedaj slabo ali merilo česa.  ker  je tebi bilo vceplejno da to ni uredu. ti to  ne odobravaš.  kdo si ti pr ipizdi da koga ocenjuješ.  naprej.   da ne dela nič kak otiveš da nič  ne dela. a ti je dolžna račune polagat? pa kdo pri pizdi si ti? kdo si ti, za koga  se imaš ti??    gorenci ste? no pol ej stvar kar hitro jasna.  evo pa bom  samo resnico povedal, dejstva.    verjetno se gre za incest, za sex k isi ga stara želi.  ji je že pripeljala mladega jebača ali pa ji ona pizdo liže. to je to.  di daje  travo za kadit, da tvoji mami življenje, da se počuti živo spet. ne moreš se proti temu boriti.  ti bi naj bila odrasla oseba.  pa nisi. ti iščeš ljubezen od mamice, kot mala pupika. odrasti že enkrat.   najdi prvo dokaze, za njene grehe te snahe.  DOKAZE NAJDI. gorenke ste velikorat pijandue, zadorigranke in incestne perverznice.  to so dejstva.  to je dokazano.  sem živel na gorenskem 15 let. vem kaj se dogaja.  mislim, mene ne moreš nafukavat.   poznam jaz gorensko fornt and back. vasice majhne, krajn, jesenice, pozna jaz to zelo dobro. hribe, poti,  poznam  ljudi.   jaz mislim, da ti ne razumeš situacije.   da nimaš pravoglasnanja.  nimaš kaj govorit.  mama tebi ni nič dolžna. nitti ti njej.  je je hudo ampak tko je.  ko se gre ljudme za življenje,   ko se ji mres gre za zadnjega luleka, za zadnji cigaret, zadnjič fukat, zadnjič kadit travo,  zadnjič  pogledat skozi okno, so ljudje pripravljeni marsikaj  naredit.  ja??  ti če želiš ugotovit zakaj se gre, moraš  ugotovit, katera stvar, jih povezuje.   jaz pa ti kr takoj povem kaj je.    UŽITEK.   dorga, alkohol, zabava, SEX.  zelo zelo enostavno. ta snaha ji daje sex, brez slabe vesti. to je najverjetneje.  užitek brez  slabe vesti.  in mamo je strah, da boš ti in brat to zvedela. ker jo je sram.  drugo, ne more bit. ni druge razlage.   ti moraš razumet,  da so ljudje razični. in dokelr ti ne razumeš, ne želiš razumet,  si ne želiš priznat, da je tvoja mamica tui bila kurba ko  je bila mala, da se je fukarila da je fafala tiče povsod, ja??  normalno da je. saj ot je normalno. kaj misliš, da ona ni človek? kaj boš ti  tvojim otrokom razlagala, kje fse si varala  moža, njunega ateka? kej  fse os te guzili ko kurbo. kje fse si fafala in kadila travo in bla oijana in pohcana. verjetno ne boš a ne.  ti moraš odrast. to  je tvoj problem.  ti moraš končno začet živet zase.  če si gorenka si verjetno BI sex.  probaj to.  ti živiš v preteklosti in živiš  za druge.  take ste gorenke.  rabite alkohol za sex. in pol ni sex ampak  guzenje jebanje hard core fukarija.  vem, poznam gorenke.  isto so gorenci.  veliko jih  je bisx in gejev.   tko je .   nehaj živet za druge. če si poročena pripeli kolegico, al pa nek par.  začni živet.  spremeni stil.  začni trenirat plavanje. sprosti se malo.   idi nekam na morje. kupi is neki na morju neko fuk sobico.  puti  staro, pri miru. pusti jih da imajo kakor želijo.  prej ko boš nehala spreminjat ljudi , bolje zate. ti lahko spremeniš samosebe.  povečaj si joške, pobeli si zobee,  postrizi se na kratko pa pobeli,  pobeli si zobe,  shujšaj full.  obleči se kot kurba.  kupi si neki jebački avtek.  minicuper, bmw1. recimo.

ZAČNI ŽIVET ZASE.

New Report

Close