V Šiški, v Mostecu mrtev dojenček?
Žalostno.
Bodo preiskovali podrobnosti ali je bil novorojenček ali že večji dojenček in ali bil ubit / umorjen kako drugače in drugje …ali zgolj tam odložen in prepuščen mrazu, zakaj ni nihče slišal jokanja…
Tu bi bilo mogoče fajn varianta ali neko splošno vedenje v javnosti, med mladimi, med nosečnicami, ki ne želijo obdržat , da bi se take dojenčke lahko nekje anonimno pustilo, …da gredo direkt v posvojitev, …/ ala pri nunah, v župnišču, v neki 24 ur delujoči zadevi…Da se da šanso otroku za preživetje , za življenje …
ja, to bilo fajn, da bi taki, ki imajo stiske imali možnost otročka nekje varno pustiti ,vedoč ,da je živ in bo živel…da ne rabijo se tako znebit ali ubijat ali morit, da se da reševat in rešit brez tega…recimo se rodi živ in ga prinesejo do vrat nekoga in pozvonijo in se imajo možnost skrit in umaknit in jih ne obsojajo ali iščejo , želijo dobro otročku, da ga nekdo dobi in da zraste…zakaj ni tega pri nas, zakaj se ne da te opcije, da živi bitjece…zakaj tak kruto se znebit duše…lej, tud ,če je blo posilstvo, …donosila si, skrito rodila, je živo bitje, daj mu lepo šanso, da preživi, te opcije manjka…
wiii, 10.11.2024 ob 19:44
Tam pri dovozu v garažo imajo kosovni odpad. Tja ga je nekdo odvrgel. Pa voziček so našli v bližini.
Ni mi jasno zakaj ga niso vsaj nekje zakopali, zakaj v kosovni odpad, tam je logično da ga bo nekdo našel, če ga ne bi zavohal pes pa kakšen idiot ki brska po smeteh, tega brskanja je veliko.
Ne vemo, kakšna žalostna zgodba je v ozadju, mogoče so bila kakšna mamila posredi in ni bilo ‘racionalnega’ razmišljanja. Zakaj ga niso zakopali ali dali med organske odpadke ne vemo, mislim pa, da se bo lažje našlo storilca/e, ker imajo truplo. Revčku itak ne pomaga nič, ker je izgubil življenje, še preden je dobro začel živeti…zelo žalostno.
beti363, 10.11.2024 ob 20:18
ja, to bilo fajn, da bi taki, ki imajo stiske imali možnost otročka nekje varno pustiti ,vedoč ,da je živ in bo živel…da ne rabijo se tako znebit ali ubijat ali morit, da se da reševat in rešit brez tega…recimo se rodi živ in ga prinesejo do vrat nekoga in pozvonijo in se imajo možnost skrit in umaknit in jih ne obsojajo ali iščejo , želijo dobro otročku, da ga nekdo dobi in da zraste…zakaj ni tega pri nas, zakaj se ne da te opcije, da živi bitjece…zakaj tak kruto se znebit duše…lej, tud ,če je blo posilstvo, …donosila si, skrito rodila, je živo bitje, daj mu lepo šanso, da preživi, te opcije manjka…
Na Poljskem ali kje, ga lahko daš v neko odprtino v steni, pozvoniš in zbežiš.
Cca leta 1994 so v smetnjaku v Sloveniji našli jokajočo dojenčico. Zdravniki so ji rešili življenje in ji dali ime Vita. Šla je v rejništvo in kasneje verjetno v posvojitev. Zgodbo o njej sem brala, ko sem bila prvič noseča. To me je tako pretreslo, da še zdaj vedno, kk odnesem smeti, stojim nekaj časa pri smetnjakih in poslušam, če se ne bo iz katerega zaslišal otroškj jok.