V Sloveniji se širi hitreje kot kjerkoli drugje
Hvala NIJZ, ki si spustil noter vse iz Italije, hvala Pirnatova, ki si vztrajala, da morajo vsi brez znakov v službo. Mirno spiš?
Ostanite doma, ne hodite okrog. V 9 -10 dneh bo pri nas še slabše kot v Italiji. Ostanite doma!
[img]https://pbs.twimg.com/media/ETAFRA7XkAEW01x?format=jpg&name=medium[/img]
Ja, nategnili (z drž. sekretarko) sta Šabedra, da ni ukrepal pravočasno. In, ja…vse kar je napovedal dr. Pretnar se v Slo sedaj tudi dogaja. Ko je bil v studiu 10 dni nazaj z drž. sekretarko, se je ta na njegove kritike ravnanja vlade cinično nasmihala v smislu, kaj boš ti solil pamet, ki nisi zdravnik-infektolog..
Vsak z narejeno oš je dva tedna nazaj vedel, kaj bi bilo treba narediti. Vse, ki so bili v času počitnic v It, v samoizolacijo za 2 tedna. Kontrole takoj na meje. Še en teden nazaj je bila lj polna neodgovornih Italijanov, posledice so tu. Hit odprt. Podaljšati bi morali zimske počitnice, če ne drugače. V dveh tednih bi se pokazalo, kdo je zbolel, ne bi trosili vmes virusa okrog kot so ga. Tako pa vsi direkt iz smučanja v It v službe, šole, zdaj pa imamo kar imamo. Razpad sistema, odpadlo en kup stvari, šolo bo treba nadomeščat, odpuščanja, kolaps gospodarstva. Hvala nijz nesposobnemu krivemu za vse to. Zdaj se nekaj ven mečejo dva tedna prepozno. In mi jih plačujemo. Enkrat v vseh letih, ko bi jih rabili, popolnoma zahebejo in zavozijo narod.
Tisti, ki smo opozarjali na nesposobnost in malomarnost zdravstvene birokracije, smo veljali za paničarje in ker smo rekli bobu bob smo bili tudi kdaj brisani. Vsak normalno razmišljujoč je vedel, v kakšno smer teče vse skupaj, le odgovorni so nas zasipali z lažmi in zavajali z omalovaževanjem problema.
Dajte nehat bluzit, zdraharji. Koliko ostarelim ste – pametnjakovici, kot ste – danes prinesli kosaro iz trgovine s potrebscinami za en teden? Nobenemuß jutri je nov dan in nova prloznost, da storite nekaj dobrega za skupnost.
Res je tako, sam sem to dolgo opozarjal.
Mi smo že danes v samoizolaciji. V miru samo opazujemo sedaj.
italika ima koliko milijonov prebivalcev? slovenija pa slaba 2 milijončka, kar je za neko manjše velemesto zato se po statistiki tudi “hitreje” širi…
upam, da seti šalabajzerji z novo vlado nikol več ne pojavijo na tiskovnih konferencah in v medijih, da jih ni sram. že to, da so se na vsaki tiskovki nekaj hihitali v ozadju, ne sodi na ta nivo.
tista pirnatova nas je imela za bebce in paničarje in nas vseskozi prepričevala in zatrjevala, da tisti, ki pride iz italije, če ne kaže vidnih znakov ni kužen in se lahko prosto giblje in hodi v službo, dokler dejansko ne zboli.
popolnoma našačna in nestrokovna odločitev. Ker niso šli direkt v karanteno ali izolacijo so sejali viruse vsepovsod, največ pa v bolnišnicah na svoje sodelavce in paciente in še drugje.
in potem se je seveda po nekih dneh zgodila nekontrolirana rast okužnih in se je že širila nekontrolirano znotraj meja… tako smo zaradi napačni ukrepov izgubili kar nekaj dni, ki so lahko odličilni za pripravo in nabavo potrebnih materialov.
tudi mene zanima kaj si sedaj ta oseba misli ali ima kaj slabo vest!
upam, da seti šalabajzerji z novo vlado nikol več ne pojavijo na tiskovnih konferencah in v medijih, da jih ni sram. že to, da so se na vsaki tiskovki nekaj hihitali v ozadju, ne sodi na ta nivo.
tista pirnatova nas je imela za bebce in paničarje in nas vseskozi prepričevala in zatrjevala, da tisti, ki pride iz italije, če ne kaže vidnih znakov ni kužen in se lahko prosto giblje in hodi v službo, dokler dejansko ne zboli.
popolnoma našačna in nestrokovna odločitev. Ker niso šli direkt v karanteno ali izolacijo so sejali viruse vsepovsod, največ pa v bolnišnicah na svoje sodelavce in paciente in še drugje.
in potem se je seveda po nekih dneh zgodila nekontrolirana rast okužnih in se je že širila nekontrolirano znotraj meja… tako smo zaradi napačni ukrepov izgubili kar nekaj dni, ki so lahko odličilni za pripravo in nabavo potrebnih materialov.
[/quote]
Tile dohtarji SO kazali znake bolezni v službi!
[/quote]
Če se ta Pirnatova sedaj ne odstani nam 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ni rešitve!
Ni mogoče da nekdo, ki je naredil toliko škode z dezinformacijo javnosti in ostalih organov, ki so zanašali na mnenja, ki so bili le blodnje nje in njenih kolegic … še govori pred javnostjo.
Niti ne. Stevilke se pojavljajo z nekim 5 do 10 dnevnim zamikom, kar se v Sloveniji ni zgodilo. Povedano drugace: v Sloveniji se je stetje zacelo ze potem, ko je bila okuzba ze izrazita. V casu inkubacije pa je okuzeni nevede lahko okuzil tudi druge. Odtod taksne stevilke.
[attachment=0]2020-03-13_23h19_23.png[/attachment]
Simulacija pokaze, da stevilke skorajda povsem sovpadajo s krivuljo t.i. eksponentne funkcije. Pri drugih dveh krivuljah tako cistega sovpadanja ni (ravno zaradi argumenta, ki ga navajas).
Zdaj v miru. Zalogo potrebscin, zivil in zdravil smo ustvarjali postopoma mesec dni. Ze zadnji teden ne kolovratimo okoli in ne nameravamo v naslednjem mesecu, dveh ali vec, ce bo potrebno. Nerazumno bi bilo hoditi po istih sticiscih z okuzenimi oz prenasalci. Tank je poln, avto opran in vsi sfrizirani. Malo heca a tako je. Zdaj smo bolj mirni kot prej ko so vsi tiscali glavo v pesek in se sprenevedali, da se ne bliza cunami.
Zdaj v miru. Zalogo potrebscin, zivil in zdravil smo ustvarjali postopoma mesec dni. Ze zadnji teden ne kolovratimo okoli in ne nameravamo v naslednjem mesecu, dveh ali vec, ce bo potrebno. Nerazumno bi bilo hoditi po istih sticiscih z okuzenimi oz prenasalci. Tank je poln, avto opran in vsi sfrizirani. Malo heca a tako je. Zdaj smo bolj mirni kot prej ko so vsi tiscali glavo v pesek in se sprenevedali, da se ne bliza cunami.
[/quote]
Pri nas smo ravnali podobno. Vse opravke ( servis avta, čistilnica, lekarna, banka, zavarovalnica …) smo opravili že pred mesecem in hkrati počasi nakupovali zaloge. Pri tem smo ujeli celo kakšno akcijo. Nabavili smo tudi maske in razkužila. Vse brez naglice in živčnosti. Malenkosti, ki sem jih naročila prek spleta, sem tudi pravočasno, da sem šla na pošto, ko je bila možnost, da bi se tam okužila, še minimalna. V zadnjih desetih dneh sem šla le enkrat v trgovino po stvari za sproti.
[/quote]
Točno tako. Žal so ljudje naivni. Verjamejo v propagando birokratskega režima.