Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev V službi naprdovala, pa tega ne želela

V službi naprdovala, pa tega ne želela

Torej zaposlena sem v velikem podjetju, 700 zaposlenih. V nekem trenutku se mi je na delovnem mestu pojavila možnost napredovanja. Sploh se v bistvu nisem imela možnost odločiti ali sprejmem ali ne. Enostavno so me določili… Niti si nisem tega želela. Pravzaprav sem se na prejšnjem delovnem mestu počutila zelo dobro.

Že prej sem bila vodja oddelka, sedaj sem šla še nivo višje. Ubadam se s pomanjkanjem samozavesti. Ne počutim se dobro v svoji koži in nikakor se ne najdem v novi vlogi in v novem krogu ljudi.

Moje prejšnje delovno mesto je že zasedla nova delavka in občutek imam, da zame ne bi bilo več prostora v podjetju, če bi to delovno mesto zavrnila.

Kako si pomagati, da bom zopet z veseljem hodila v službo?

Hmm, torej je bolj problem da se bojiš prevzeti odgovornost? Ali je dejanski problem da so naloge na tem višjem delovnem mestu drugačne in jih ti osebno ne maraš?

Ja, naloge so čisto drugaćne. Ne vem če bom sposobna, pa tudi v novem krogu sodelavcev se počutim manjvredna in nevidna.
Kaj če bom tiste, ki so mi izkazali zaupanje razočarala??? Bom s tem razočarala tudi sebe?

Joj kako je pa to moralo smrdeti :-)))))

Koliko časa pa sedaj delaš na tem višjem mestu? Če je to krajši čas ti svetujem da si daš čas! Mogoče pa delo in novi sodelavci niso tak bav-bav kot si misliš. Daj si čas in ne ponižuj se! Tvoji nadrejeni so že vedeli zakaj ti dajejo novo delovno mesto, zaupaj si in delaj na samozavesti predvsem pa daj zadevi čas.

Imam občutek, da boš dober šef. Vsak ima dvome v sebe. Jaz sem imela samo ženske šefice, gnoj od gnoja. Samovšečne, najbolj pametne, zajebantske, bog pomagaj. Doma pa revice… Takšne so najhujše. če imaš vsaj malo občutka za delo z ljudmi, boste dobro sodelovali. Ljudem je všeč, če tudi njih kdaj upoštevaš, njihove izkušnje in znanje. Prav tako pa imej distanco, da te ne bodo izkoriščali. Bo že šlo, nič se ne boj.

Življenje nas vedno postavlja pred nove izzive in ti si ga dobila. Meni je tudi všeč, da dvomiš vase, ker so najslabši tisti šefi in šefice, ki mislijo, da so najbolj pametni in nezmotljivi. V sedanjem kolektivu so verjetno jezni, ker nihče od njih ni postal šef. In mislijo, da je manj izkušena oseba na tem področju postala šef in te zaradi tega ne sprejmejo. Skratka, poskušaj se jim čim bolj približati, jim pokazati, da spoštuješ tudi njihovo mnenje, pa se bodo omehčali, ti pa boš pridobila na samozavesti.

Poglej, za take kot si ti, ni prostora v našem podjetja.
Premagaj svoje strahove in prevzemi nove odgovornosti!

Ker so te postavili na zahtevnejša dela, si se že verjetno dobro izkazala in sedaj veselo na delo. Namesto, da bi bila hvaležna, sedaj jamraš.

Hja, če ne bo šlo, te bodo odstavili. In če boš lahko to psihično prenesla, bo ok, sicer pa raje začni iskati novo službo.
Ker če se ne počutiš in se stanje ne izboljšuje, bodo nadrejeni in podrejeni to zavohali in bo tako ali tako konec zgodbe.

Seveda pa je lahko tudi drugače, ampak se moraš sama odločiti. in ukrepati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close