Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V svojem stanovanju se ne počutim doma

V svojem stanovanju se ne počutim doma

Srečni sosedi, če se ti odseliš. Eh bojler pa je zrihtan? Da si napraskalo 80 tisočakov😛, ja vejš da.

Hja, za rajo so mesta, bloki.

Za prijetnejše lokacije, sploh v hišah pa rabiš dosti več denarja kot 80 jurčkov.

Saj veš kako je bilo nekoč? Kdor ni imel kmetije, domačije, se je pač selil v mesto, kjer je vegetiral v neki luknji. Sin je podedoval domačijo, ostali bratje, sestre pa v mesto v neko čumnato.

Bloki to je pač za rajo.

Ah pa ja, kdo bo verjel da je ena samska ženska sama kupila stanovanje? Pa tudi, če neko luknjo za 80 jurjev Tudi to ni malo denarja. Samske babe so itak ena sama revšna.

Lej, kupiš pač nekaj, kolikor ti finance dajo. Bolje tako kot biti v najemu.

Potem varčuješ in čez 10, 15 let kupiš kaj boljšega.

Saj, če si kupila, še ne pomeni, da moraš tam ostati do smrti. Še vedno se lahko spet seliš, na bolje.

Če ni financ, za luksuz, jih pač ni.

Če si samska pa itak ne moreš računat na kako hišo ali kaj takega. Pač si tam, kjer si.

Nekje je treba začeti…bi bilo boljše, če ne bi nič imela? Kaj pa veš kaj bo čez pet let?

Dajte se raje oglasiti tisti, ki bi radi živeli v naravi, v hiši pa vam finance tega ne dovolijo in morate pač stanovati tam, kjer si lahko privoščite.

Torej v bistvu potrebuješ somišljenike, da ti bodo pritrjevali in da boste skupaj jamrali.

Kako točno ti bo to pomagalo pri izboljšanju situacije?

Saj po eni strani sem noro vesela, da sem končno na svojem. Prej kup najemov pa to. Vendar me grabi panika. Stroški bodo dosti večji kot sem domnevala. vedno nove napake, težave v stanovanju. Se bojim, da bodo stroški šli v nebo. S tem, da sem dala za stanovanje dosti več kot sem planirala. AMpak za 60 jurjev pač nič ne dobiš. Zato me sedaj grabi panika.

Vsekakor pa ja, se bojim, da mi zmanjkuje časa. Bom res imela možnost kdaj živeti v okolju, kjer se bom počutila ok?

Ja, mi je jasno, da sama pač ne morem skrbeti za hišo, da so stanovanja z vrtom predraga… želja pa je vseeno. Pogrešam naravo, mir.

Sem v mešanici veselja, žalosti, skrbi, dvomov.

Glej. S financami si na tesnem. Sama si, praviš, da ne najmlajša.

Kako točno si predstavljaš vzdrževati hiš(k)o (nekje na samem)?

New Report

Close