Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V vašem stanovanju je v najemu družina z majhnimi otroki. Najemnine pa ne plačajo. Kaj bi storili?

V vašem stanovanju je v najemu družina z majhnimi otroki. Najemnine pa ne plačajo. Kaj bi storili?

Ko takole berem kakšne probleme in nevščečnosti imate z najemniki, koliko energije, živcev in navsezadnje časa gre se mi zdi, da se to ne splača. Vsaj zase vem, da ne bi oddajal stanovanja nikomur, ko ne veš v kakšnem stanju, ga oseba pusti, Lahko ti stanovanje popolnoma uniči in ga dobiš v totalnem razsulu. To je čista loterija s temi najemniki. Če jih pa že imaš pa morajo spoštovati pravila pogodbe (sklepam, da jo imate napisano) in pri poslu ne igrajo nobena čustva.

Ne poznam najemodajalca, ki ti ne bi prisluhnil če mu poveš, da si ostal brez službe, da imaš nekaj še na strani, ter, da v worst case primeru kakšen mesec ne boš mogel plačati najemnine.

Največji problem je, ker ljudje niso toliko odgovorni, da bi to najemodajalca obvestili. Pač ne plačajo 2 meseca, se izogibajo klicem, potem pa ko jih dobiš, pa ti povedo, da niso plačali, ker so ostali brez službe.

na silo ne smeš nič, imaš samo sodno pot, lahko kar vprašaš policijo in ti bodo isto povedali.

Zelo težko, če jih bos tožila, sodišče upošteva kljub neplacevanju stroškov v najemu…. otroke in starejše ljudi.

večina najemnikov je dobrih, čistijo luknje, ki jih oddajate in vam plačujejo prevelik denar za luknje, ki jih oddajate

Ko takole berem kakšne probleme in nevščečnosti imate z najemniki, koliko energije, živcev in navsezadnje časa gre se mi zdi, da se to ne splača. Vsaj zase vem, da ne bi oddajal stanovanja nikomur, ko ne veš v kakšnem stanju, ga oseba pusti, Lahko ti stanovanje popolnoma uniči in ga dobiš v totalnem razsulu. To je čista loterija s temi najemniki. Če jih pa že imaš pa morajo spoštovati pravila pogodbe (sklepam, da jo imate napisano) in pri poslu ne igrajo nobena čustva.
[/quote]

Stanovanja ali hise za najem so več ali manj res popolnoma dotrajani. Sosed oddaja hiso, niti pokošeno nima,i ma že pol metrsko travo, fasada odpada, notri brez opreme in hoče 2000 evrov. Ima hektar zemljišča in ne dovoli domačih živali. Mene sprašuje zakaj ne more oddati.

[/quote]

Ja, čisto možno, da jih je večina. Ampak tista manjšina, ki se očitno ves čas seli, naredi gromozansko škodo. Tudi mi smo bili nekoč najemniki, pa nam na pamet ni padlo, da ne bi za stanovanje skrbeli kot da je naše. Imaš pa take, ki jim dejansko ni mar in ker vedo, da so zaščiteni v nulo s strani države, delajo srrranje. Ne plačujejo, uničujejo stanovanje in opremo, ker ne plačajo niti položnic, si nakoplješ še izvršbe, odklope itd. Sem bila na obeh straneh, tudi kot najemnica, kar nekaj let, pa nisem nikoli naletela na slabe najemodajalce. Tudi ko sem jim povedala, da pričakujemo otroka, ni bilo nič narobe. Na drugi strani tega razmerja pa ne morem reči, da je vse okej. Moje izkušnje niso dobre.

Nisi človek.
[/quote]

o ja sem, pa še kako, bivši najemniki mi dolgujejo eni 3000 €, drugi 1500 €….to mi je šola za naprej, ne grem se več socialne.

Jaz oddajam samohranilki. Plačuje redno. Pred letom me pokliče, da si otrok obupno želi psa. Sem dovolila. Dvakrat letno pridem pogledat stanovanje in je kot pred oddajo. Verjamem pa, da so nekateri najemniki barabe,to se povsod najdejo. Kot so barabe lahko ljudje, ki oddajajo.

Imam občutek, da imaš opravka s t.i. najemniškimi nomadi (izraz je iz tujine, kjer je to dosti bolj poznana zadeva), ki se parkirajo za nekaj mesecev v eno stanovanje, nič ne plačajo oz. le na začetku kakšen mesec, potem se po nekaj mesecih neplačevanja vselijo v drugo stanovanje, kjer ponovijo zgodbo. In tako naprej.

Lahko ti povem da jih ni tako enostavno vreči iz stanovanja, so primeri ko so se leta vlačili po sodušču. Znajo bi zaščiteni kot naši Romi.

Kar se tice druzin in juznih..
Imam v enem stanovanju ze kar nekaj let druzino z otrokom, pa se “juznjaki” so..
So res super ljudje, vedno se vse zmenimo, redno placujejo, ce je kaj narobe, so strpni, pocakajo da se popravi, uredi.. V glavnem, trkam.. Nimam pripomb.
V drugem pa imam ponavadi samske, redno zaposlene, izogibam se studentom, razen takih visjih letnikov, ki ze delajo itd.. Ker mislim, da na take normalne osebe, kot je recimo ta druzina, tezko najdes..
Ko isces novega, moras biti kar malo psihologa, ker imas vcasih take cvetke,ki bi prisli noter, da ne mores verjet.

ja, tako je! Najemniški nomadi. Za prvi najem se zrihtajo in upicanijo, napraskajo za prvi mesec, podpišejo pogodbo, pol pa veselica. Ne plačujejo, ves čas izgovori, pa so lahko v enem stanovanju tudi par let, ker sodni mlini meljejo počasi. Še stroškov ne plačujejo, najemnik ima oreng izgube, da ne govorimo o uničenju stanovanja. Kakšnih nekaj mesecev, par let ostanejo v istem stanovanju, ker jih prej ne morejo legalno zabrisat ven. Ko vse uničijo in naredijo ogromno škode, gredo pa v drugi flet. Nikoli ne plačajo svojih dolgov ker kao nimajo nič. Delajo nekaj na črno ali pa so socialci, ki so te prinesli okoli, da kao imajo službo.

Razmišljam, da bi res kot najemodajalec vprašal za priporočilo prejšnjega najemodajalca. Ampak itak da bi me lahko okrog prinesli, dali št. svojega frenda itd. Ali pa rekli, da so prvič v najemu… dokler ni nekega pregleda, kdo sploh so ti najemniki (tudi najemodajalci bi lahko bili po drugi strani zabeleženi), ne oddajam s pogodbo. Ta ščiti samo najemnika, ne pa najemodajalca.

Tudi med samskimi zaposlenimi so razno razne cvetke. Sploh ne moreš verjeti, kaj vse ljudem ne pade na pamet.
En primer: gospa v zrelih letih, urejena, zaposlena … ampak alkoholičarka in kockarka. Na prvi pogled pa izpade idealna najemnica. Če nimaš izkušenj z alkoholiki, ne opaziš takoj, da je nekaj narobe.

Nisi človek.
[/quote]

Je človek, je.

Zamisli si, da lastnik dobi kupca, ki bi mu dal za stanovanje 30.000€ več, kot je računal.

Ampak seveda ta kupec ne bo čakal leto dni. Zagotovo ne.
Adijo 30.000, ki jih nekateri ne prihranijo niti do svojega 70-ega leta…

Je pa najdaljše “ven metanje” najemnikov z otrokom v Sloveniji trajalo (toženje do vrhovnega sodišča) OGROMNIH, nesprejemljivih 6 (šest) let.

V Celovcu (resnični primer mojega znanca, ki je oddajal nekomu, ki je kasneje prenehal plačevati), pa je trajalo do prisilne deložacije SAMO 3 mesece

Kdo je tu kočevski medved? Par z otrokom!

V takem primeru že izterjevalci vklopijo csd, da bo otroke odpeljal v krizni center, če starši ne morejo ali roditelji nočejo zagotoviti novega prebivališča.
Jebat ga, če roditelji, ki izkoriščajo otroke zato, da živijo zastonj pod tujo streho nočejo za njih poskrbeti, se država tako vklopi. Kar je v bistvu prav, saj na tujem zastonj živet je pač goljufija, kraja in tej odrasli bi avtomatično morali odsedet svojo kazen.

Ne, le redki lastniki so grabežjivci.

Kupiš recimo nepremičnino za 150.000€, plačuješ hipotekarni 15-20 let, obrok visok kot slaba plača, banka posodi 100.000, banki vrneš 170.000 + moraš imeti najmanj 50.000 lastne udeležbe..

Mislite, da je to fajn, da je to hec, plačevati banki obrok 450- 750 evrov.

In tudi ne veste, ker vas ne briga, po koliko letoh odplačaš investicijo? Po starejšem izračunu Financ kar 37 let. No sedaj, ko so še višji davki, je to obdobje kar 40 let!!!

In potem najemniki pričakujejo, da jim boš vsakih 10 let kupil Miele pralni stroj za 1200 evrov, pa po možnosti še Miele sušilni stroj, da jim, gospodičem in gospodičnam, ne bo treba obešati opranega perila…

Pa vsakih 7 let novo usnjeno sedežno garnituro, ker je prejšnjo spraskala mačka, ali pes?

Hebite se. 30 let stara oprema in 15 let star pralni stroj je, glede na “skrb” večine najemnikov glede opreme, popolnoma v redu.

In v redu je tudi muzejsko pohištvo.
Ki pa je, absurdno, celo dosti kvalitetnejše od Ikea ali Jysk sranj, ki so narejena za največ 5 let uporabe in ne prenesejo niti eno selitev…

Taka je žal resnica glede oddajanja.

Pazljiv, odgovoren najemnik pa je loterija. Sedmica.

Mene je groza, ko berem kakšni so ljudje…ena ali druga stran.
Moja najemodajalka je super ženska, z njo se da vse pomeniti. Je že kdaj zaškripalo pri najemnini, pa smo se vse dogovorili. Ona razume mene in jaz njo. Res zlata ženska.
In na stanovanje pazimo, kot da je naše.

Oddajanje stanovanja je posel ne pa izvajanje socialne podpore. Če najemnik ne pove kakšna je situacija in se izogiba jasni komunikaciji z konkretnim dogovorom je to že znak, da te bo nategoval po dolgem in počez.
Smo imeli najemniške nomade v bloku, ki so bili problematični in moteči za sosede. Smo opozorili lastnika kaj se dogaja…pa je ravnodušno odgovoril, da dokler mu plačajo najemnino to ni njegov problem. Potem se je pa začelo…so mu nehali plačevati najemnino, pa položnice niso plačevali…več kot 6 mesecev. Pa smo mu mi potem rekli to ni naš problem, ko ga je začel upravnik šraufati za stroške in smo predlagali začasno zvišanje zneska za sklad, on je pa jamral kako mu ne plačujejo…

Ne, le redki lastniki so grabežjivci.

Kupiš recimo nepremičnino za 150.000€, plačuješ hipotekarni 15-20 let, obrok visok kot slaba plača, banka posodi 100.000, banki vrneš 170.000 + moraš imeti najmanj 50.000 lastne udeležbe..

Mislite, da je to fajn, da je to hec, plačevati banki obrok 450- 750 evrov.

In tudi ne veste, ker vas ne briga, po koliko letoh odplačaš investicijo? Po starejšem izračunu Financ kar 37 let. No sedaj, ko so še višji davki, je to obdobje kar 40 let!!!

In potem najemniki pričakujejo, da jim boš vsakih 10 let kupil Miele pralni stroj za 1200 evrov, pa po možnosti še Miele sušilni stroj, da jim, gospodičem in gospodičnam, ne bo treba obešati opranega perila…

Pa vsakih 7 let novo usnjeno sedežno garnituro, ker je prejšnjo spraskala mačka, ali pes?

Hebite se. 30 let stara oprema in 15 let star pralni stroj je, glede na “skrb” večine najemnikov glede opreme, popolnoma v redu.

In v redu je tudi muzejsko pohištvo.
Ki pa je, absurdno, celo dosti kvalitetnejše od Ikea ali Jysk sranj, ki so narejena za največ 5 let uporabe in ne prenesejo niti eno selitev…

Taka je žal resnica glede oddajanja.

Pazljiv, odgovoren najemnik pa je loterija. Sedmica.
[/quote]

Nihče te ni silil jemati kredita, ki naj ti ga najemnik odplačuje. Bi prej razmišljal. Vi bi se šli kar neke biznise brez rizika, da vam vse drugi plačujejo, vi bi bili pa pametni lastniki vsega. Dam povsem prav bankam, da vas rubijo. Saj dokler ni odplačano, ni nič tvoje.

Nihče te ni silil jemati kredita, ki naj ti ga najemnik odplačuje. Bi prej razmišljal. Vi bi se šli kar neke biznise brez rizika, da vam vse drugi plačujejo, vi bi bili pa pametni lastniki vsega. Dam povsem prav bankam, da vas rubijo. Saj dokler ni odplačano, ni nič tvoje.
[/quote]

Če lastnik ne bi oddajal, najemnik nima kaj najeti ker ni kreditno sposoben za nabavo lastnega stanovanja! Butara neumna!

Če lastnik ne bi oddajal, najemnik nima kaj najeti ker ni kreditno sposoben za nabavo lastnega stanovanja! Butara neumna!
[/quote]

Saj ni lastnik, dokler ni odplačano. In kakšna je to kreditna sposobnost, če rabiš najemnike, da ti kredit odplačujejo? Torej je najemnik kreditno sposoben, vol zabit!

Saj ni lastnik, dokler ni odplačano. In kakšna je to kreditna sposobnost, če rabiš najemnike, da ti kredit odplačujejo? Torej je najemnik kreditno sposoben, vol zabit!
[/quote]

Ker ste najemniki tako sposobni imate xx stanovanj v lasti bivate pa v najemu! In krave so vijolične.
Najemnik je nesposoben ker nima nič svojega in mora drugemu plačevati.
Je čisto nepomembno kaj počne lastnik s prejetim denarjem.

[/quote]

Nehče me ni silil, seveda.

Mogoče pa ne obvladam kaj drugega, mogoče bitkojne, bitkrave?

In ja, seveda prevzamemo vse rizike in težave, povezane s tem.

Seveda pa na bom/bomo NIKOLI VEeČ oddajal/i sobo v Ljublajni po 90 in 120 evrov.
Ker do sto ali tisoč pač zanmo računati… Narediti kalkulacijo.

Meni nič ne rubijo, hipotekarni kredit REDNO plačujem že 15 let.

Svoje scenarije pa zadrži kar zase!

Ker ste najemniki tako sposobni imate xx stanovanj v lasti bivate pa v najemu! In krave so vijolične.
Najemnik je nesposoben ker nima nič svojega in mora drugemu plačevati.
Je čisto nepomembno kaj počne lastnik s prejetim denarjem.
[/quote]

Ker ste stanodajalci tako sposobni, potrebujete nesposobne najemnike, da vam kredite odplačujejo. Ko najemniki nehajo plačevat oziroma jih ni, takrat pa pametnjakoviči jamrate, da vam bo banka pobrala lastnino, ki sploh ni vaša, hahahaha. Če bi bili sposobni, vas ne bi banke terjale, biki neumni!

New Report

Close