Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V vašem stanovanju je v najemu družina z majhnimi otroki. Najemnine pa ne plačajo. Kaj bi storili?

V vašem stanovanju je v najemu družina z majhnimi otroki. Najemnine pa ne plačajo. Kaj bi storili?

odventika plačaj kurb ica gnila zihr vlečeš mastne pare od te tvoje podrtije ki mu rečeš stanovanje zato ti pa ne plačajo

Nisi človek.
[/quote]

Zakaj ni clovek? Kaj pa, ce je ona (najemodajalka) izgubila sluzbo in je sama z malim otrokom in ji je ta nAjemnina edini prihodek?
Jaz bi naredila isto

Odvisno od načina in ustvarjenega zaupanja; če bi me poklicali, razložili razloge, razložili kako in do kdaj mislijo rešiti problem in plačati – mislim, da ne bi bil problem.

Če bi bili kar tiho, ne plačali, se izogibali in me poskusili nategniti… Bi zelo hitro in zelo neuradno leteli ven.
Imam dovolj potencialno neprijetnih južnjaških znancev, da bi spakirali po hitrem postopku.
Izgovarjanje na otroke v takem primeru je samo podaljševanje natega – ker mogoče pa s takim ravnanjem prikrajšaš potem otroke lastnika? Mogoče jim zato ne more plačati počitnic, šolske opreme ali celo hrane?
Tega nikdar ne vemo, ker tega nihče razen nategatorjev ne izpostavlja.

Oddajam nekaj stanovanj v Ljubljani že dobrih dvajset let in sem videl in doživel vse mogoče.

Torej prvo – veliko več bi zaslužil in veliko živcev in časa bi si prihranil, če bi stanovanja prodal, denar pa naložil v obveznice ali vzajemne sklade.

Oddajam pa samo še po priporočilih – ko ti nekdo poznan jamči za najemnika.

pol si lopov ki si nakladel stanovanja po jazbinšekovem zakonu za nekaj evrov take bi jaz taprve pobil zaradi takih lopovov kot si ti je trg takšen skorumpiran kakršen je

Jaz isto.

En znanec iz okolice Lj je dal eno družino iz Juga noter v stanovanje in mu sedaj ne plačujejo in ga celo zmerjajo in ima cele kolobocije jih ven dat, zato bodite pozorni.

In kako se jih znebite? Mene kličejo v glavnem ti. Polna usta obljub ob objavljenem oglasu za najem ko jih vljudno odsloviš, pa zmerjanje… Da ne govorim, da si brez dogovora še subvencijo uredijo. Ne oddajam več, bo raje prazno.

Svoje kredite sami odplačujte, če jih niste sposobni, jih pa ne najemajte. Najlažje je najeti kredit, da ti ga drugi vračajo, in se potem še hvalit, kaj vse ste sami ustvarili, najemniki so pa gnoji, ker nič lastnega nimajo.
[/quote]

Realno napisano. Podpis!

[/quote]

Čista resnica!

pol si lopov ki si nakladel stanovanja po jazbinšekovem zakonu za nekaj evrov take bi jaz taprve pobil zaradi takih lopovov kot si ti je trg takšen skorumpiran kakršen je
[/quote]

Tovariš politkomisar naj vas opomnim da ni več 1945, ko bi se pobijalo tiste, ki vam niso všeč. Stanovanja so pa podedovana, ni imel ni Jazbišek nič pri tem.

Kaj koga briga, s kakšnim namenom in kako stanodajalec kupi stanovanje/hišo!! Predvsem pa naj nobenga ne briga, kako ga je plačal oz. odplačuje.
Bistvo je, da je dal stanovanje/hišo na trg z namenom, da ne bo samo strošek in ne bo prazno(a).
Stanojemalec MORA plačati tisto, kar se je zavezal ob najemu (PIKA ali KLICAJ) !!!!
Če mu slučajno zagusti, naj se pogovori s stanodajalcem in skupaj bosta našla rešitev!!!
Veliko stanojemalcev pa raje NIČ NE PLAČA, naredi ogromno škode in naredi še veliko stroškov (kaj mi pa morejo, mar ne!!!!).

Center, pri Drami, 30 kvadratov. Te resno zanima?

Ne, le redki lastniki so grabežjivci.

Kupiš recimo nepremičnino za 150.000€, plačuješ hipotekarni 15-20 let, obrok visok kot slaba plača, banka posodi 100.000, banki vrneš 170.000 + moraš imeti najmanj 50.000 lastne udeležbe..

Mislite, da je to fajn, da je to hec, plačevati banki obrok 450- 750 evrov.

In tudi ne veste, ker vas ne briga, po koliko letoh odplačaš investicijo? Po starejšem izračunu Financ kar 37 let. No sedaj, ko so še višji davki, je to obdobje kar 40 let!!!

In potem najemniki pričakujejo, da jim boš vsakih 10 let kupil Miele pralni stroj za 1200 evrov, pa po možnosti še Miele sušilni stroj, da jim, gospodičem in gospodičnam, ne bo treba obešati opranega perila…

Pa vsakih 7 let novo usnjeno sedežno garnituro, ker je prejšnjo spraskala mačka, ali pes?

Hebite se. 30 let stara oprema in 15 let star pralni stroj je, glede na “skrb” večine najemnikov glede opreme, popolnoma v redu.

In v redu je tudi muzejsko pohištvo.
Ki pa je, absurdno, celo dosti kvalitetnejše od Ikea ali Jysk sranj, ki so narejena za največ 5 let uporabe in ne prenesejo niti eno selitev…

Taka je žal resnica glede oddajanja.

Pazljiv, odgovoren najemnik pa je loterija. Sedmica.
[/quote]

Si nehal jokcat? Le redki lastniki so grabežljivci…hahahahaha..:)))))
Večinoma so grabežljivci, ker oddaja stanovanja je BIZNIS. Si prebral?
In je super, kako takim grabežljivcem, ki pričakujejo, kako jim bodo podnajemniki pokrivali njihove kredite z najemninami, v katerih so stanovanja taka, da si sploh ne zaslužijo naziv stanovanje, ampak luknja. In super, kako se takim mahnjenim na denar vse vrne. Na tak in drugačen način. Vse dobijo nazaj. Po prazni betici požrešni…Vse se jim vrne. Super. To je lepo slišat. Res.

In je super, kako takim grabežljivcem, ki pričakujejo, kako jim bodo podnajemniki pokrivali njihove kredite z najemninami, v katerih so stanovanja taka, da si sploh ne zaslužijo naziv stanovanje, ampak luknja. In super, kako se takim mahnjenim na denar vse vrne. Na tak in drugačen način. Vse dobijo nazaj. Po prazni betici požrešni…Vse se jim vrne. Super. To je lepo slišat. Res.
[/quote]

Daj ne se-ri luzer! Nič nimaš, pol si pa tistim, ki kaj imajo, fouš. Pojdi pod most, saj ti ni treba najemat fleta! Al pa pri mamici ostani!

Svoje kredite sami odplačujte, če jih niste sposobni, jih pa ne najemajte. Najlažje je najeti kredit, da ti ga drugi vračajo, in se potem še hvalit, kaj vse ste sami ustvarili, najemniki so pa gnoji, ker nič lastnega nimajo.
[/quote]

WATDAFAK pa tebi ni jasno??? Kakšen tuj račun??? Avtorica je sama kupila stanovanje! I d i o t nepismen.

[/quote]

Zakon tudi pravi, da moraš ti plačevat najemnino. Policijo pa kar vprašaj, ko bodo prišli po tebe.

WATDAFAK pa tebi ni jasno??? Kakšen tuj račun??? Avtorica je sama kupila stanovanje! I d i o t nepismen.
[/quote]

VatThaFak…..Avtorica je najela KREDIT za stanovanje, katero ni njeno, dokler ga ne izplača. Zato so pa tukaj dobrodošli najemojemalci, ki bodo krili te kredite bolanih ljudi v glavo. Potem pa ti “lastniki” dobijo po betici….potem pa u jok…Vse se vrača, vse se plača. Istina!

VatThaFak…..Avtorica je najela KREDIT za stanovanje, katero ni njeno, dokler ga ne izplača. Zato so pa tukaj dobrodošli najemojemalci, ki bodo krili te kredite bolanih ljudi v glavo. Potem pa ti “lastniki” dobijo po betici….potem pa u jok…Vse se vrača, vse se plača. Istina!
[/quote]

Poslušaj! Kredit za stanovanje je stvar tistega, ki je stanovanje kupil. Kako pride do obrokov za odplačevanje, ni ne stvar banke, ne stvar najemnika, še najmanj pa tvoja stvar. Tudi če pride do obrokov z najemom, bo moral ob neplačevanju najemnika pač drugače poskrbeti za odplačevanje.
Najemnik pa mora plačevati najemnino! Kako najemnik pride do zneska za najemnino, ni stvar najemodajalca in niti tvoja stvar. Lahko sam zasluži, lahko mu da obrok ljubica, lahko mama, kaj to tebe briga! In ravno tako te naj ne briga, kako pride do odplačila obrokov banki najemodajalec. Ker to ni tvoja stvar! Niti najemnikova! Jasno?
To sta dve različni zadevi!

[/quote]

Papirji pišejo, da je stanovanje moje. In kaj boš zdaj?

Papirji pišejo, da je stanovanje moje. In kaj boš zdaj?
[/quote]

Če si ga odplačalo, pacient s psihiatrije. A ti ga mi odplačamo, da ne boš jokcalo?

Poslušaj! Kredit za stanovanje je stvar tistega, ki je stanovanje kupil. Kako pride do obrokov za odplačevanje, ni ne stvar banke, ne stvar najemnika, še najmanj pa tvoja stvar. Tudi če pride do obrokov z najemom, bo moral ob neplačevanju najemnika pač drugače poskrbeti za odplačevanje.
Najemnik pa mora plačevati najemnino! Kako najemnik pride do zneska za najemnino, ni stvar najemodajalca in niti tvoja stvar. Lahko sam zasluži, lahko mu da obrok ljubica, lahko mama, kaj to tebe briga! In ravno tako te naj ne briga, kako pride do odplačila obrokov banki najemodajalec. Ker to ni tvoja stvar! Niti najemnikova! Jasno?
To sta dve različni zadevi!
[/quote]

Poslušaj ti.
Dejstvo je, da vi, ki toliko izkoriščate najemojemalce na tak in drugačen način, sploh z prevelikimi najemninami, pokasirate sranje nazaj. Vse pokasirate! Slabe podnajemnike, primankljaj denarja, življenje vas stisne v kot. Tako je prav. Bodite fer in fer se vam bo vrnilo. Če nekoga izkoriščaš, da ti bo poplačal tvoj kredit, ker je to pač biznis, pokasiraš po drugi strani celo sranje. Vse se ti vrne. In prav je tako.

[/quote]

in zato je treba tujo lastnino uničevat, razbijat, ne plačevat, se lagat itd..Vsak, ki se je kamorkoli vselil, je to stanovanje najprej pogledal in videl, kam gre in kaj lahko pričakuje, nihče ne pride kar tako nekam na slepo, ali pa so ga prisilili itd. Če ti kaj ne paše, če ti pohištvo in oprema naenkrat ni všeč, izvoli, lahko greš ven magari prvi mesec..Ampak ne, začuda vsi kar ostajajo, samo plačevali ne bi več.
Jaz imam vedno resne osebe, s službo, pare brez otrok, študenta, zaenkrat ni bilo problemov, je pa mož v preteklosti imel grozne probleme z najemniki.
Dobesedno razbili so skoraj vse in izginili na jug.
Jaz res ne vidim razloga, zakaj bi moral uničevat tujo lastnino in se ne držal dogovora, glede na to, kot sem že rekla, nihče nikogar ne sili, da živi v določenem stanovanju.
IN pa neki strašen biznis tudi ni, pride obnova česarkoli v stanovanju ali bloku non stop je nekaj, pa je šel parletni zaslužek. Jaz sem lani vložila 10 jurjev, pa je šla prejeta najemnina za 3 leta.

Poslušaj ti.
Dejstvo je, da vi, ki toliko izkoriščate najemojemalce na tak in drugačen način, sploh z prevelikimi najemninami, pokasirate sranje nazaj. Vse pokasirate! Slabe podnajemnike, primankljaj denarja, življenje vas stisne v kot. Tako je prav. Bodite fer in fer se vam bo vrnilo. Če nekoga izkoriščaš, da ti bo poplačal tvoj kredit, ker je to pač biznis, pokasiraš po drugi strani celo sranje. Vse se ti vrne. In prav je tako.
[/quote]

svašta..IN kaj naj bi bo tvoje, oddajal stanovanje zastonj?? Zakaj bi ga izkoriščal, sej korist je obojestranska, nekdo denar, drugi uslugo, storitev, se pravi sobo, stanovanje, hišo, karkoli pač. Ne razumem tega, a sladoled dobiš tudi zastonj pri ši.ptarju?
In če nima kredita in si z najemnino financira dopust vsako leto, kaj naj po tvoje, naj bo fer in se odpove dopustu??

Res me nekaj zanima, lastniki stanovanj.
Zakaj se toliko ubadate z podnajemniki, se kurčite, živcirate, govorite da so najemniki itak po večini katastrofa…
Zakaj enostavno NE PRODATE svojih velecenjenih stanovanj? Zakaj se ubadate s slabimi podnajemniki?
Očitno imate še vedno večjo korist z oddajo stanovanj, pa čeprav s slabimi podnajemniki, kot da bi jih prodali in imeli mir. Ker ste denarja požrešni, imate sranje na sranje s podnajemniki in državo…In kdo vam je kriv, a?

New Report

Close