Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V vašem stanovanju je v najemu družina z majhnimi otroki. Najemnine pa ne plačajo. Kaj bi storili?

V vašem stanovanju je v najemu družina z majhnimi otroki. Najemnine pa ne plačajo. Kaj bi storili?

Če se ne motim, gre pri tej odgovornosti za obratovalne stroške, ki jih je potrebno plačati upravniku. Te pa imam prištete k najemnini in jih sama plačujem redno. Ravno zato imajo najemniki ostale storitve na svoje ime.
[/quote]

Katerikoli račun, ki je izdan na ime najemnika in se tiče tvoje nepremičnine, in ostane neporavnan, ga boš morala plačat ti, če njega ne bo mogoče izterjati.

Katerikoli račun, ki je izdan na ime najemnika in se tiče tvoje nepremičnine, in ostane neporavnan, ga boš morala plačat ti, če njega ne bo mogoče izterjati.
[/quote]

Zato pa ne grem pri nikomur na zaupanje. Elektriko, tv, kabelsko ima na svoje ime in če ne plača, mu izklopijo. V temi ni še nihče vztrajal par let. Poleg tega pa to ne gre kar avtomatsko, ampak ko so končani vsi postopki in izvršba ni možna.

[/quote]

Dodajam pa, da je to krivica do nas najemodajalcev, ker avtomatsko plačevati tuje dolgove, je idi*otizem te države.

Zato pa ne grem pri nikomur na zaupanje. Elektriko, tv, kabelsko ima na svoje ime in če ne plača, mu izklopijo. V temi ni še nihče vztrajal par let. Poleg tega pa to ne gre kar avtomatsko, ampak ko so končani vsi postopki in izvršba ni možna.
[/quote]

Tako je, ko preko izvršbe ni mogoče izterjati oz., ko izvršba zoper najemnika pade, vam upnik kot lastniku pošlje opomin pred tožbo, ponavadi dajo 15 dnevni rok za plačilo. Vsekakor je bolje imeti račune izstavljene na najemnike.

Da ti ga drugi vračajo? Pa a si ti dejansko zdrava/zdrav? Najemnik nič ne daje kar tako malo, na uporabo dobi celo nepremičnino in za to bo seveda plačal, smo lastniki nepremičnin sociala? Ali pa tvoj ata ali mama, da ti nekaj zastonj dajemo? Ni cel svet razen tebe kriv, da ti nimaš. In predvsem ni najemodajalec sociala in še manj ti je dolžan pomagati. Potem daj pa ti svojo lastnino drugim kar malo tako, iz prijaznosti in samopožrtvovalnosti. Res ste smešni.

Staro vprašanje, ampak še vseeno, če bo kdo bral forum da bi rešil svojo situacijo: Če najemnik ne komunicira odprto in točno pojasni, kako namerava kljub vmesnemu izpadu najemnin poravnati svoje obveznosti potem še za nazaj, ga vrzite ven takoj. To je samo izkoriščevanje, izjema mogoče samo res ekstremni primeri, ko se najemnik znajde v res nezavidljivi situaciji. Pa še tukaj poudarek na to, da mora z vami iskreno komunicirat in tudi sam iskati neko rešitev. Toliko bi poudarjali v forumu, naj bodo najemodajalci “človeški.” Človeški naj bo tudi najemnik in naj bo z najemodajalcem vsaj iskren.

Bodoči najemodajalci: NUJNO pogodbo v notarsko izvršljivem zapisu. Če dovoljujete stalno prebivanje, NUJNO dodati člen, da se s prenehanjem pogodbe izteče tudi stalno prebivanje.

Ja normalno. Daš pisno opozorilo, v 15 dneh če ne plačajo za vse nazaj, sledi izredna odpoved najemne pogodbe z odpovednim rokom 2 meseca. Vse v skladu s stanovanjskim zakonom. Če ne bi šli ven, bi pa jaz šla notri, jim stvari zložila ven in zamenjala ključavnico. Na sodišče ne bi šla ker traja predolgo, dolgovi bi se nabirali. Na koncu jim nimaš kaj vzeti, plačati ne bo mogli, minimalne plače če sploh so zaposleni. Nima veze ali je notri par ali družina, stanovanjski zakon ne loči med njimi, vsi so najemniki.pa ne mi sedaj o pokvarjenosti . Tisti ki ima majhne otroke in ne plačuje, se mora zavedati posledic da lahko ostane brez strehe nad glavo.

Ne razumem kaj ima veze z najempm stanovanja ce kadis. Saj vendar gres na balkon a ne? Skodo ti pa lahko naredi noter tudi ce ni kadilec. Kr neki

Preden se stanovanje odda v najem, se naredi pogodbo pri notarju.Stane okrog 150 evrov.Ta pogodba velja kot IZVRŽBA.Če ne plačajo položnic in najemnine, če uničujejo stvari- grejo samo ven.S pomočjo policije.Kajti papir imaš v roki, ki velja kot iz sodišča!

Odgovor na objavo uporabnika
micibicci, 28.07.2020 ob 20:14

Ja, vsi starši so pošteni in bogaboječi … Misliš, da med njimi ni tičev, ki točno vnaprej vedo, da ne bodo mogli plačevati najemnine in se jim fučka, ker vedo, kako težko je podnajemnika spraviti ven?
Tudi jaz bi ukrepala takoj, brez milosti, oziroma bi prvo leto sklepala pogodbo le za tri mesece. Če bi bilo vse v redu, pa potem za dlje časa.
[/quote

A, da vas finančno futrajo, če so redni plačniki je pa luštn, a ne? Zakaj enostavno NE PRODATE svojih nepremičnin in imate mir, a?? Zato ne, ker se vam najemnike splača finančno MOLZT s petkrat previsoko najemnino. Takrat ste zadovoljni a ne, mrhovinarji na keš požrešni. Marš!

A si ti normalna? Pa ti oddaj svoje stanovanje- če ga sploh imaš- za 50 evrov na mesec! Šaura trapasta! A misliš, da stanovanja zastonj priletijo in potem jih brezplačno oddajaš? Kar daj, če imaš kaj , kdo ti brani!

Če bi plačevala kredit, bi morala družina takoj ven, ker tudi banko ne zanima kaj se dogaja z mano, da ne plačujem kredita.
Če bi pa imela dovolj denarja, bi jim dala priložnost, da poravnajo najemnino v določenem roku. Če bi bila  njihova stiska trenutna in težka, bi jim za kakšno najemnino ali dve pogledala čez prste. Na dolgi rok pa bi si v stanovanju želela redne in odgovorne najemnike.

poglej no, 29.07.2020 ob 06:32

Z najemniki sem imela nekako sreče pol pol. Te, ki jih imam zdaj in so notri 2 leti, so super. Imela pa sem prej par, vedno neki izgovori za neplačevanje, pa zdaj ne moremo, ta mesec imamo veliko rojstnih dni in moramo kupiti darila- pa kaj mene brigajo darila, wtf, čez par mesecev,zdaj smo kupili nove gume za avto, nimamo za najemnino… ostali dolžni dve leti stroškov in najemnin, sem jih spravljala iz stanovanja leto in pol, pustili tako, da je bilo za zjokat… kadili v stanovanju, čeprav je bilo prepovedano in sta rekla, da sta nekadilca…

dragi moji, tako sem imela še dva druga, nikakor se jih nisem mogla rešit… zdaj oddajam na črno, briga me.. če ne bi plačevali, jih fizično izselim, menjam ključavnice… a naj čakam, da sodišče zmelje spet?? Uni prejšnji, ki niso plačevali, bi mi morali vrniti ohoho denarja, ga niso in nikoli ne bodo, kao nimajo….sem pa tudi za odvetnika dala kar nekaj… skratka bila sem v minusu.

V RIT naj se zaletijo z rojstnimi dnevi in darili. Če ne plačajo, naj jih praznujejo kje drugje. Nobenih izgovorov. Naj si pa od sorodnikov sposodijo.

Keri kreteni ne dojamete???? Kva vam kretenom ni jasno?

V stanovanje po teh najemninah boste dobili le kurbe,  zvodnike, trgovce z oržjem, diplomate, ali pa elitni sloj, ….

Nekdo na minimalcu si pač najema ne more privoščiti v Ljubljani. In če date ljudem z minimalcem, pa tudi če ima že en povprečno plačo, bodo pač životarili iz meseca v mesec, da bodo vas oderuhe futrali, ki ste dobili stanovanje za 5 tisoč evrov po Jazbinšku.

JAZ BI VZELA VSA STANOVANJA DOBLJENA PO JAZBINŠKU NAZAJ. KOJI KURAAC V P.M NAJ GREDO. Dobi stanovanje za 5 čukov, sedaj pa hoče 300 čukov.  Prav zakon bi naredila, da če je bilo stanovanje dobljeno po Jazbinšku, da to ni popolnoma njegovo stanovanje in nima vseh pravic…. Nekaj bi že, da bi te preklete oderuhe na nek način ukinil. <   POKUPIJO VSA STANOVANJA IN NATO NABIJEJO CENE V NEBO. Stanovanja so pa več ali manj prazna, ker je cilj ustvariti visoko ceno. ZATO SO STANOVANJA TOLK DRAGA V LJUBLJANI. TO JE VSE UMETNO NAPIHNJENO. in zato nikoli ni problem migrantov nastanit po stanovanjih, a ni čudno, zanje se pa vedno najdejo.

OMG, 14.11.2024 ob 12:08

Preden se stanovanje odda v najem, se naredi pogodbo pri notarju.Stane okrog 150 evrov.Ta pogodba velja kot IZVRŽBA.Če ne plačajo položnic in najemnine, če uničujejo stvari- grejo samo ven.S pomočjo policije.Kajti papir imaš v roki, ki velja kot iz sodišča!

Narobe! To vam notarji govorijo, ja, ampak dejansko notarska pogodba nima te moči, da je samoizvršljiva, razen če gre za jasne zadeve in se obe stranki strinjata, da je so kršena določila pogodbe in zato je pogodbe konec. Ampak po navadi pride do spora in se najemnik ne strinja, da bi moral zapustiti stanovanje. In takoj ko gre za spor, se lahko slikaš. Nobena policija ne bo prišla metati ljudi ven, če ne bo sodne odločbe. Sem v tem fohu, narod kar plačuje te najemne pogodbe notarsko potrjene, veliko pa se jih potem osmoli.

Anonimno 1959, 14.11.2024 ob 13:45

Keri kreteni ne dojamete???? Kva vam kretenom ni jasno?

V stanovanje po teh najemninah boste dobili le kurbe,  zvodnike, trgovce z oržjem, diplomate, ali pa elitni sloj, ….

Nekdo na minimalcu si pač najema ne more privoščiti v Ljubljani. In če date ljudem z minimalcem, pa tudi če ima že en povprečno plačo, bodo pač životarili iz meseca v mesec, da bodo vas oderuhe futrali, ki ste dobili stanovanje za 5 tisoč evrov po Jazbinšku.

JAZ BI VZELA VSA STANOVANJA DOBLJENA PO JAZBINŠKU NAZAJ. KOJI KURAAC V P.M NAJ GREDO. Dobi stanovanje za 5 čukov, sedaj pa hoče 300 čukov.  Prav zakon bi naredila, da če je bilo stanovanje dobljeno po Jazbinšku, da to ni popolnoma njegovo stanovanje in nima vseh pravic…. Nekaj bi že, da bi te preklete oderuhe na nek način ukinil. <   POKUPIJO VSA STANOVANJA IN NATO NABIJEJO CENE V NEBO. Stanovanja so pa več ali manj prazna, ker je cilj ustvariti visoko ceno. ZATO SO STANOVANJA TOLK DRAGA V LJUBLJANI. TO JE VSE UMETNO NAPIHNJENO. in zato nikoli ni problem migrantov nastanit po stanovanjih, a ni čudno, zanje se pa vedno najdejo.

ma kak Jazbinšek jebo te čuk. moja babica je kupila takrat stanovanje po Jazbinšku, ki je že pred 30 leti prodano, ona je kupila garsonjero, ostalo pa imela za sproti. Tisti ki so to podedovali, so morali vsaj že dvakrat fejst prenavljat, pa za dediče je itak vseeno ali je nona flet kupila po Jazbinšku ali je dala realno ceno. WTF serete s tem Jazbinškom do onemoglosti.

Sem jih. Ko so se izselili, so namerno unicili vsa tla, da je bilo treba zamenjati vse talne obloge, ukradli so zamrzovalno skrinjo in pustili za cel tovornjak smeti, za “placilo” so v otroski sobi pustili vrecko marihuane in se nisem povedala vsega. Skode je sla v tisoce in tisoce.  Smilil se mi je samo otrok, ki odrasca ob taksnih starsih, ampak jaz nisem kriva, da ima taka starsa. Po smeteh sodec sta imela denar za vse mogoce, samo za najemnino ne.

Ja normalno. Daš pisno opozorilo, v 15 dneh če ne plačajo za vse nazaj, sledi izredna odpoved najemne pogodbe z odpovednim rokom 2 meseca. Vse v skladu s stanovanjskim zakonom. Če ne bi šli ven, bi pa jaz šla notri, jim stvari zložila ven in zamenjala ključavnico. Na sodišče ne bi šla ker traja predolgo, dolgovi bi se nabirali.

Do odebeljenega vse lepo in prav, odebeljeno pa ni v skladu s SZ. Vdiranje s tvoje strani se tretira kot da bi lopov vdrl, oni imajo pogodbo, ti pa nimaš odločbe sodišča, da jih lahko izselliš, tako da jim policija pomaga vzpostaviti prvotno stanje.

“Na sodišče ne bi šla”, ni tega po SZ, to so tvoje nerealistične želje.

Tale tema dokazuje pregovorno žensko lastnost – empatijo. Še posebej, če so otročki vpleteni

Ti pa niso gladko Ane Mici nič ali kaj si že

Mojeizkušnjee, 28.07.2020 ob 21:22

Sem nzjemnica, brez otrok. Z lastnico nimava nikakršnih problemov glede neplačevanja najemnine. Sem se pa res v določenem času znašla brez službe in sem lastnici tudi povedala trenutno situacijo, da se lahko zgodi, da ji kak mesec ne bom zmogla plačat. Je rekla lastnica, ni problema, se bova zmenile kako in kaj. Ne bom te metala ven iz danes na jutri. Nekako se je razrešilo tako, da ji najemnine nisem ostala dolžna niti en mesec. Dobila sem novo službo. Ampak hočem povedati to, kako je ostala lastnica človeška, ko sem ji povedala za problem. Zmenili sva se. In ni bilo nobenega metanja ven in podobno. Dajte bit najemodajalci malo človeški včasih. Bo šlo?

TIle najemodajalci so vcasih bli verjetno cloveski jih je pa ocitno eden prinesel okrog z lazmi da bo placal itd ampak ni in se enostavno ne grejo vec tega. Zahvali se ostalim mutibaricem najemojemalcem. Bo slo ?

Vseliš se nazaj v svoje stanovanje skupaj živite z najemniki. Jejte za isto mizo, spite na isti postelji, vzami si njihovo hrano iz svojega hladilnikapa naj se veselica začne.

tako pa ne gre, 14.11.2024 ob 14:32

Ja normalno. Daš pisno opozorilo, v 15 dneh če ne plačajo za vse nazaj, sledi izredna odpoved najemne pogodbe z odpovednim rokom 2 meseca. Vse v skladu s stanovanjskim zakonom. Če ne bi šli ven, bi pa jaz šla notri, jim stvari zložila ven in zamenjala ključavnico. Na sodišče ne bi šla ker traja predolgo, dolgovi bi se nabirali.

Do odebeljenega vse lepo in prav, odebeljeno pa ni v skladu s SZ. Vdiranje s tvoje strani se tretira kot da bi lopov vdrl, oni imajo pogodbo, ti pa nimaš odločbe sodišča, da jih lahko izselliš, tako da jim policija pomaga vzpostaviti prvotno stanje.

“Na sodišče ne bi šla”, ni tega po SZ, to so tvoje nerealistične želje.

Zakaj bi jim stvari po izteku pogodbe ven zložila? Ker so protipravno notri, konec je pogodbe, nimajo kaj notri biti, ko se izteče izredni  odpovedni rok. . Zakaj bi dajala na sodišče, dolg bi se nabiral, oni bi bili notri, vse uničili, leto bi trajalo da bi šli ven. Nato pa jim še vzeti nimaš kaj, plače minimalne ali celo to ne. Ni šans da se grem kaj takega.

Jaz bi se jih usmilila ce bi imeli pse, macke ali kake druge zivali

Golazen najemniška , ne hvala !

V Ljubljani z najemninami dobiš nazaj, kar vložiš v nakup stanovanja, v ene 40.. 50 letih.

micibicci, 28.07.2020 ob 20:28

Zato, ker jih vi NE PRODATE. Ker se vam bolj splača molzt navadno rajo, požeruhi na keš. Ko boste crknili, ne boste tega keša od previsokih najemnin nesli s sabo na un svet.

Ga bodo pa zapustili svojim potomcem.

New Report

Close