V vašem stanovanju je v najemu družina z majhnimi otroki. Najemnine pa ne plačajo. Kaj bi storili?
V Ljubljani so najemnine bistveno prenizke in je zato ROI (return on investment) zelo slab.
V resnici se ne splača oddajati, vsaka druga investicija je boljša. Če imaš stanovanje kot hranilnik vrednosti pred inflacijo pa je boljše, da ga imaš praznega. Ker vsi ti riziki, lastni živci in potencialna škoda ne odtehtajo teh piškavih, bistveno prenizkih najemnin.
Veliko najemnikov pa sploh sodi v kategorijo človeške sodrge. Folk, ki zaradi lastnega trapastega mindseta nikoli nič ne bo imel. In zato tudi ne spoštuje lastnine. Hkrati pa te čustveno izseljujejo, da bi se ti kao morali smiliti. Fuck off!
Ni plačila, 28.07.2020 ob 21:13
Nam ni plačal najemnik. Meni ni tak problem, da nekdo ne plača v kolikor sam pove kaj je razlog in predlaga načrt odplačevanja, katerega se tudi drži.
Prvič in zadnjič sem imela najemnika, ki sem ga opominjala za najemnino, mu dala proste roke, da naj predlaga kako bomo reševali naprej in iz njegove strani ni bilo nobene komunikacije. Ignorance pa ne toleriram. Vem, da se marsikaj zgodi v življenju. Pa a je težko poklicat pa povedat, da si npr brez službe in da boš čez pol leta začel plačevat.
Se popolnoma strinjam..vse je odvisno od ljidi tko na eni kot na drugi strani. Vsakomur se lahko zgodi kaj nepričakovanega in žal nima sredstev za najemnino. Če je človek korekten bo že preden zamuja pristopil do najemodajalca in mu pojasnil situacijo in najverjetnejši čas zamude s plačilom. Na drugi strani pa enako..če si korekten in ti je najemnina dodaten priliv od katerega ni odvisna tvoja eksistenca..se lahko najde rešitev. V koliko gre za nezanesljive najemnike, ogibanje stikom, prazne obljube..pa hvala bogu da imaš razlog da pričneš s postopkom izselitve.
V prvem primeru pa sama presodi koliko mesecev smatraš da ti je sprejemljivo čakanje na plačilo. Odvisno od situacije oz “zgodbe v ozadju”.
mmdma, 28.07.2020 ob 20:20
nekaj časa?? koliko je to, OK, bi počakala en mesec, več pa ne,pa otrok gor ali dol, marsikdo igra prav na to karto..
Sicer pa vedno preverim in vzamem samo “sigurne” najemnike. Sem že imela interesente, pa familije, pa nosečnice, ki so že imele dva otroka,pa take, ki so rekle, da iščejo službo, da če bi lahko že s kavcijo počakala, pa da lakajo nek denar, ki jim je nekdo dolžan, pa če bi lahko občasno prespal brat, sestra, mama foter, mrzli bratranec itd..milijon zgodbic. itd..
Hvala lepa, se mi smilijo vsi po vrsti, ampak jaz nisem socialna ustanova..
Ste več vredni od najemnika? Ne niste. V razslojenih poĺožajih se nista znašla za vaš zaslužek, sicer bi stanovanje z veseljem poravnal državi, če bi lahko. Vsi bi obšli požeruhe vašega kova. Gnila država pa ljudi prisili, da najema desetkrat dražje in polni žepe tistim, ki denarja ne potrebujejo. Res niti enega, ki oddaja osebno ne poznam, da ne bi bil full.
Večinoma se oddaja podedovano.
Vstaja, ti si kreten brez primere! Tudi ti sodiš med človeško sodrgo, ki zaradi lastne fuknjenosti in lenobe nič nima in nikoli ne bo nič imela.
Jaz osebno nisem čisto nič podedoval, ampak sem čisto vse sam ustvaril. Trudil sem se že za zelo dobro izobrazbo in potem na polno garal v lastni podjetniški dejavnosti.
Ti in tebi podobni pa ste luzerji, ki samo mislite na to, kako bi lahko parazitirali na tistih bolj pridnih.
1. Predvsem nikoli najemnikov z otroci.
2. Pogodba za določen čas
3. Ko bodo meni zastonj dajali v trgovinah, so lahko tudi takšni najemniki v mojem stanovanju. Sicer pa , če ne plačujejo gredo ven. Otroci gor ali dol. Nisem socialna ustanova. Smo noro varčevali, da smo lahko kupili nepremičnino za oddajanje.