V življenju se gre kdo bo koga
V življenju se gre za to kdo bo koga bolje nategnil, okrog prinesel in zmanipuliral. Pri tem ne igra vloge samo inteligenca, ampak tudi notranja poštenost. Občutek empatije.
Človek, ki drugim nič noče je zasmehovan in velja za neumnega. Bebček glej kako te vsi okrog prinašajo. To se dogaja meni. Žalostno pa je, da vem, da me vsi izkoriščajo, pa si ne znam pomagati. Zmeljejo me v prah. Če rečem ne, se zgodi linčanje, če reče ne kdo drug – močan človek, se ne zgodi nič.
Potrebovala bi trening kako postati bič
Žal, 08.04.2025 ob 09:56
V življenju se gre za to kdo bo koga bolje nategnil, okrog prinesel in zmanipuliral. Pri tem ne igra vloge samo inteligenca, ampak tudi notranja poštenost. Občutek empatije.
Človek, ki drugim nič noče je zasmehovan in velja za neumnega. Bebček glej kako te vsi okrog prinašajo. To se dogaja meni. Žalostno pa je, da vem, da me vsi izkoriščajo, pa si ne znam pomagati. Zmeljejo me v prah. Če rečem ne, se zgodi linčanje, če reče ne kdo drug – močan človek, se ne zgodi nič.
Potrebovala bi trening kako postati bič
Kozlarija.
Jest nobenmu nič nočem, trudim se biti prijazna, pomagat – pa me lepo pustijo na miru, nihče mi ne škoduje. Je pa res, da vsakemu lepo pokažem črto, do kod sme.
Dejstvo, je da nadrejeni vsako slabost izkoristijo. V kolikor deluješ po principu, samo, da je mir, in pometaš probleme pod tepih, si ga najebal. Ne pričakuj razumevanje, od nekoga, na isti poziciji, v kolikor pri konkretni zadevi, nima osebnih koristi. Ljudje v glavnem ne prepoznajo pravih namer, oziroma se zelo hitro, in za zelo majhen denar prodajo. Posameznika, brez funkcije, in podpore, je zelo lahko zatreti. Cilj opravičuje sredstva! Pametnemu popolnoma dovolj!
Vedno manj je realnosti, oziroma prikazovanja resnice, prevladujejo laži, kraje, manipulacije, sprenevedanje….. V takih pogojih pošteni ljudje, ne pridejo do izraza. Konstantno so zaničevani, podplačani, in izkoriščani. To je gola resnica, vendar večina o tem ne govori, dokler ni osebno prizadeta. Pametnemu popolnoma dovolj!
Ni tako enostavno, ljudje se ob problemih obrnejo, mene to enostavno ne zanima, ni moj problem. Posameznik ima lahko sto argumentov, vendar v kolikor, na drugi strani ni razumevanja, ali podpore sotrpinov, je nekaj doseči, enostavno misija nemogoče. Imaš milion primerov, v realnem življenju. Pametnemu popolnoma dovolj!
“Človek, ki drugim nič noče je zasmehovan in velja za neumnega. Bebček glej kako te vsi okrog prinašajo.”
Tole zgoraj je čista oslarija. Avtorica – ti pa povezuješ v eno logiko stvari, ki niso enake. Ne gre za manipuliranje, nategovanje ipd – pač pa se nauči braniti svoje interese in nastopiti odločno. Vse to se da čisto OK brez nategovanja, okrog prinašanja in podobnih načinov.
rok-1, 08.04.2025 ob 10:42
“Človek, ki drugim nič noče je zasmehovan in velja za neumnega. Bebček glej kako te vsi okrog prinašajo.”
Tole zgoraj je čista oslarija. Avtorica – ti pa povezuješ v eno logiko stvari, ki niso enake. Ne gre za manipuliranje, nategovanje ipd – pač pa se nauči braniti svoje interese in nastopiti odločno. Vse to se da čisto OK brez nategovanja, okrog prinašanja in podobnih načinov.
Če bi to bilo res, ne bi imeli besede manipulacija. Seveda se da odločno nastopiti. Jaz sem bil že priča takih manipuliranj in tudi odzivov obeh strani vpletenih.
Odzivi so ponavadi vse prej kot prijetni in delujejo že na skrajno maščevanje, zlobo. Če je to odločno sem jaz papež. Če prideš v pravo okolje je takih “jebanj” malo morje. Zakaj pa mislite, da se v nekem okolju zamenja 1/3 ljudi na leto. Ob slovesu itak vsi rečejo, da so dobili neko ponudbo itd. Na koncu nihče ne joka.
Firme, ki imajo stalne oglase za nekega viličarista, prodajalca, pač manipulirajo z ljudmi. Komu se pa da iskati te službe vsakih 5 minut.
Avtorica, jaz sem tudi taka in od drugih opažam enako kot ti. Ampak ne bom se spremenila, mi ni usojeno. Sem občutljiva oseba, vse se me dotakne. Popuščam in ugajam na vseh koncih in krajih. Taka je moja narava. Nisem za ta svet, ampak že leta se vedem isto. In mislim, da se ne bom spremenila. Sem poskušala, pa ne gre.
Kamal, 08.04.2025 ob 11:03
Če bi to bilo res, ne bi imeli besede manipulacija. Seveda se da odločno nastopiti. Jaz sem bil že priča takih manipuliranj in tudi odzivov obeh strani vpletenih.
Odzivi so ponavadi vse prej kot prijetni in delujejo že na skrajno maščevanje, zlobo. Če je to odločno sem jaz papež. Če prideš v pravo okolje je takih “jebanj” malo morje. Zakaj pa mislite, da se v nekem okolju zamenja 1/3 ljudi na leto. Ob slovesu itak vsi rečejo, da so dobili neko ponudbo itd. Na koncu nihče ne joka.
Firme, ki imajo stalne oglase za nekega viličarista, prodajalca, pač manipulirajo z ljudmi. Komu se pa da iskati te službe vsakih 5 minut.
Mislim da ne piševa o isti stvari. NIsem mislil na manipuliranje drugih, ki poskušajo kaj doseči ali te prepričati v svoj prav oz namen – pač pa na lasten odziv. In odločnost pri odzivu.
In ne trdim, da takšna odločnost ne izzove odziva. Lahko tudi zelo neprijetnega – ker to se ponavadi zgodi. Tako je na začetku, kasneje se vzpostavi drugačna dinamika in “linčanja” oz. “mletja v prah” ni več.
Kupi dejanski bič. Postani domina.
Pri ženski dominaciji je dobro, da ni zgornje starostne meje. Tudi 60-letna domina je lahko dobra domina.
In v vlogi domine boš lahko “dala ven” ves gnev, ki je v tebi, vsaj do moških.
In ne boš verjela, najbolj (denarno) uspešni moški hodijo k dominam, da so maltretirani, bičani, tudi polulani, s prebodenimi bradavicami in tiči…
Seveda pa ni treba takoj do ekstrema. Ekstremne seveda na začetku “kariere” odsloviš.
Vaja dela mojstrico, mojstrica dela vajo…
Z vsem, kar sem napisal, mislim zelo resno. In dobra dominacija vsebuje vsaj 50% psihologije.
Nič drugače, kot vsebuje velik del psihologije skoraj čisto vse, kar se dogaja okoli nas, kar se dogaja nam osebno.
Mnoge stvari, zadeve, niso le logične, temveč so pretežno – psihologične.
Torej tudi medsebojni odnosi…
Avtorica, bodi objektivna in priznaj, da je to sicer res eden temeljnih principov človeškega ‘sodelovanja’, kdo bo koga, vendar ker smo materijalna bitja, moramo s tem operirati popolnoma vsi. V sled tega lahko sklepaš, da ti to pač ne gre najbolje od rok. Vendar tukaj smo zato, da se naučimo živeti. Zato začni analizirati samo sebe in pridi do nekuh spoznanj, zakaj te vendar vsi vedno ‘nategnejo’ in manipulirajo!!! Ali si s temn kupuješ lažno digurnost? Tako je po navadi.
Sama veš, da je vzroke tvojega pasivnega obnašanka krivo otroštvo, ko si se morala proti svoji volji podrejati volji nekoga, ki je izkorisčal tvojo ottostvo in mlafost za svoje potrebe. In tako naprej. Malo samo-psihoanalize ti ne bo škodilo.
Takoj pa se loti dela, da spremeniš to situacijo. Razumno se oripravi na spremembo. Kot prvo, začni vofiti natančno evidenco o svojih izdatkih in uslugah do drugih. Delaj to mesec dni in marsikaj se ti bo posvetilo.
Če si se pa vdala, trenutno, se pa spomni mojega predloga spet takrat, ko boš dojela, da te ta frustracija, da te vsi vedno ‘nstegnejo’ ne pusti več normalno živeti. Ko boš hotela pasti v depresijo, se spomni, da je (od-)rešitev zgolj v tvpji odločitvi, da se osvobodiš.
Kakor kaže, si vseeno v svoji coni udobja, ko se pustiš tako manipulirati. Zgleda, da ti je to (preveč) znano. Ampak to ne pomeni, da je tudi dobro. Poznane stvari so nemslokrat destruktivne, ker smo pač bitja slabih navad. V splošnem.
Posameznika, brez funkcije, in podpore, je zelo lahko zatreti. Cilj opravičuje sredstva!
Žal, bridka resnica. Folk zavoha ranljivo osebo kot mrhovinar mrhovino. Ker sebi enake ni dobro zatirati, navzgor si ne upajo saj vedo kako kratko bodo potegnili, se s svojimi frustracijami vedno spravijo na šibkejšega. Tako je v živalskem in tudi človeškem svetu. Vsa civiliziranost izgine, ko pritlehni, zakompleksani posamezniki najdejo nekoga nad katerim se izživljajo. Zakaj to počnejo, zato ker jim to dviguje bedno samozavest, ker jih trpinčenje drugih olajša in sprosti in zato ker lahko. Če jim dovoliš boš večna žrtev. Če se jim postaviš po robu, ne bo napredovanj v službi, med prvimi jo izgubiš, partnerji ti uidejo per takoj, ko ugotovijo, da ni ne materialnih ne drugih koristi od tebe. Celo lastni otroci se nad teboj izživljajo in te prezirajo. Rešitev, ena sama, ki ti ne bo všeč. Odmik ali osamitev od vseh teh voluharjev. Zgolj “small talk” s folkom. So obdobja, ko je to hudo a se z leti utrdiš in postaneš spodobno samozadosten. Nič ne jokaj, ni nas ravno malo.
To je mogoče v živalskem svetu, kjer je rivalstvo za samice. V človeškem svetu gre predvsem za denar, ni pa to vse in še zdaleč ne vse, kar je življenje. Da bi imel tak vpliv, da si lahko ostale ljudi nadmudril, naredil v sužnje in jim zadušil vse njihove talente, zakaj bi bilo to cilj življenja? Sistem zmaga takrat, ko vsak počne tisto, v čemer je najboljši, zato ta teorija ne pije vode. Tako lahko razmišljajo majmuni. Zato pa svet gre k vragu, ker elite dušijo talentirano ljudstvo in jih želijo spraviti v tlačane. Tako razmišljanje pomeni samo, da smo premalo razviti in ne znamo razmišljati, ker ravnamo po nagonu.
veliko ljudi išče izgovore in ne rešitev – tako kot je nekdo omenil ali boš aktiven v svojem življenju ali pasiven – in nekateri najlažje obsojajo druge za svoje stanje, torej izberejo pasivnost.
zagovarjam prijaznost a to ne pomeni neumnost – vedeti je treba kaj pomeni biti odgovoren zase in iz tega kmalu spoznaš, da drugi (ki jamra) neodgovorno nalaga drugim dolžnost, da poskrbijo zanj… tak človek je zame nezrel.
Ne morem vam očitati, da ste črnogledi glede človeškega delovanja in njegove narave, saj ste zgolj ‘realistični’, ampak spomnimo se, da lahko delamo na rasti svoje zavesti, saj je vse naše zaznavanje in vrednotenje obstoječega definirano najbolj s ‘stopnjo’ razvoja naše lastne zavesti. In zanesljivo merilo višje stopnje zavesti posameznika je njegova čim bolj izražena samozadostnost v vseh smislih. Samozadostni pa ne morrmo biti, če smo požrešni, lakomni, zavistni, napadalni, posesivni, sebični, jezljavi, nevrotični, obsedeni, zasedeni, nemoralni, lažnjivi in – v skrajnih primerih – pdihotični, pdihopatski, sociopatski in sadistični, saj s temi lastnostmi lahko zgolj neprestano nadlegujemo okolico in tiste, ki so se nas usmilili ali smo si jih podjarmili.
Moderrni človek naj bi bil izrazito družaben in blazno fleksibilen, ko gre za timsko delo, nadvse prilagodljiv, iznsjditeljski in tudi neprestano poln novih idej in neprestano dosegljiv, predvsem pa nad vse pofjeten in grabezljiv. S trmi postulati na hrbtu se vsak, še tako ‘human’ človek zlomi in postane predazorska žival. Nekateri trga ne zmorejo in ti veljajo za ‘dobre’ in ‘naivne’ ali za ‘zaznamovane z usofo’. V bistvu pa je zdpešen človek tisti, ki potrebuje kar najmanj! Najbolj skromni so zame najbolj dragoceni. Sama poskušam biti skromna, pa vifim, da me zelo pestijo strahovi, da bi se odpovedala materijalnim dobrinam. Vse preveč dkrbi imam, da bi moja zavest lahko zaplavala na višavah. Zraven tega me zavira to ‘večno koprnenje’, da bi lshko občutila rrsnično ‘lahkotnost bivanja’. Upsm pa, haha, da sem daleč od tega, da bi svoje stanje lahko poimemovala comgortably numb. Ko di pa enkrat udobno otopel, potem je sistem (navidezno) poskrbel za tvojo dobrobit, ti sam pa si v to popolnoma prepričan. No, pa o tem Floydi boljše zapojejo. Hočem reči, potem lahko pozabiš na svojo zavest in samozadostnost, ker si že funkcionslno mrtev. Zagotovo ne prispevaš k evoluciji. Ampak vedno pač ne moreš iti naprej. Včasij se lahko predolgo zatakneš v zanki. In ko si v zanki, dlej ko prej postaneš (avto-)agresiven (če ne drugega).