Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka vabilo v hrvaščini

vabilo v hrvaščini

Imam problem in upam, da mi ga bo katera od vas pomagala rešiti. Napisati moram vabila v hrvaščini, ker pa je moja hrvaščina bolj švoh se bojim, da bo izpadlo vse skupaj bolj klavrno. Vabilo bi vsebovalo tiste standardne zadeve. Če ima katera kakšno idejo ali pa je že pisala taka vabila naj prosim pomaga….

Poglej na internetno stran http://www.svadbanet.com, tam boš našla napisane primere vabil-pozivnice v hrvaščini!
Je lepa stran!!!

Joj ne priporočam ti te strani, ker je to srbska stran in takega teksta svatje s hrvaške verjetno ne bi bili zlo veseli. Predlagam ti:

X i Y
pozivamo Vas na vjenćanje, koje će se održati s početkom u xx sati u restaurantu XY. Vjenćanje će se održati u crkvi Sv. XY u xy sati. Svatba če se nastaviti u restaurantu xy.
Molimo Vas da svojim prisustvom uveličate našu svatbenu svečanost, s kojom ćemo započeti naš zajednički život.

Mladenci

Ne se bat sem opazila, Hrvati pa so na to zelo občutljivi. Sem pa dobila eno hrvaško stran, kjer je primer enega vabila. Hvala ti Račka si mi zelo pomagala. Pa tudi tebi Ayla hvala.

Račka! Brez zamere, ampak tvoja hrvaščina preveč diši po slovensko… svatba se pravilno napiše po hrvaško svadba… “s kojim će započeti” tudi ni najboljša formulacija, boljše je “kojom će započeti”… “vjenćanje” se piše s trdim č, torej vjenčanje, prav tako ni “če”, ampak “će”…itd.itd. To so malenkosti, ki jih žal vsak Hrvat opazi!!
Zato pazite, kaj pišete, še posebej, če se v jezik ne razumete! Ni vsak, ki zna nekaj HR besed, pa že ekspert v hrvaščini…

Ankaj, če potrebuješ vabilo v hrvaščini, se mi lahko oglasiš, tudi sama sem ga imela 🙂 Sicer pa se da primer kakšnega HR vabila najti tudi na spetni strani..

LP.

New Report

Close