Najdi forum

Valencia info

Pozdravljeni,
v kratkem potujemo v Valencio in sem prebiral razne debate kaj in kako, ampak vseeno bi rad razširil debato o tem, kaj in kako v Valenciji, vaša mnenja, kje je fajn prespati, kaj se splača pogledati, kako je z prevozi, (bus, metro, taxi, kolo,…) Kako iz letališča v pridt, do tam kjer boš spal,( ugodne variante) … In take in drugačne stvari, šel bi pa z družino, tukaj sem zasledil večino mnenj od individualnih potovanj, pa me zanima tudi, če je kdo obiskal to mesto z dvema otrokoma in kako je to zgledalo. Naše dva sta stara 5 in 7. Vsakega mnenja bom vesel,že vnaprej hvala
p.s. če pa ima kdo čas z menoj poklepetati po telefonu ali po mailu pa lahko pusti info in se slišimo
K.

Dobro jutro,

sem trenutno v Valncii in se vrnem v Ljubljano cez 3 dni.
Lahko vam posredujem veliko informcij, ce zelite, me poklicite po 1.4. na 041 631 143
Potovanje z otroki vam ne bi smelo biti problem, ce sta otroka vsaj malo poslusna in navajena potepanja po svetu. za videt je ogromno in mi smo zelo yadovolji, ker je lepo vreme in ze prav poletno toplo. Meni je prav zal, da nisem vzela hcere s seboj, ki ima 8 let. Otroci v BIOPARKU zelo uzivajo in jih je veliko. V nedeljo so bile vecinoma druzine z malimi otroki tam.

Mislim pa, da rabite kaj 1 teden, da si vse ogledate brez hitenja in panike. Se res splaca!
lp, Heda

Mi tud planiramo Valencijo letos, tko da konkretnih izkušenj ti ne morem povedat, sem pa že nabrala nekaj informacij.
Kar se prevoza z letališča tiče – poglej na spletno stran letališča, le-to je čisto blizu mesta in po moje busi skoz laufajo, taxi pa tud ne more bit drag za tako relacijo.
Hotelov imam jaz že nekaj ogledanih, rezerviram vedno na http://www.booking.com, oceno hotela pa preverim še na tripadvisorju. Mi ga bomo vzeli čist v centru, se najde ugodne cene.
Z otroki bo gotovo prva pot v akvarij, menda je prekrasen. Tle imaš pa še na kupe drugih idej:

Kar se prevozov tiče, obstaja Valencia tourist card, s katero imaš brezplačne prevoze, vključno s prevozom do letališča, pa še določene popuste pri ogledih. Poišči na netu.
Nekje sem tud prebrala, da je Valencija zlo fajn za kolesarit, da pa menda strašno kradejo bicikle – se človek počuti skor kot doma 🙂

Evo, če mal poklikaš, najdeš čist vse informacije na internetu.

Super, smo pripravljeni obiskati Biopark, sam da bo maja lepo vreme, vas probam poklicati po prvem Aprilu, uživajte na polno LP K.

Hvala za ta link, veliko piše, dober ste to najdla, sigurno, bomo kaj od tega obiskali, naši bi radi šli v Biopark, tamal na stadion itd… Imate let in prenočišča že rezervirano? Mi še ne ta teden, bo kar treba zrihtat, za prvi teden maja.
Kaj pa izlet na Mallorco, ste kaj razmišljali? Kaj je boljše če že let ali trajekt ugodno?
Lp K.

Letos sem bila 2x v Valenciji, skupaj z našo 3letnico.
Z letališca štarta metro (2 liniji) v center mesta. Odlično.
Drugače so za po centru mesta kul taxiji. Prva 2 km te koštata 3 eur, ostalo po tarifi (npr. od centra do plaže ali bioparka cca 10 eur). Tudi kolesa se splača rentat, sicer pa se da veliko obdelat tudi peš.
Mi smo za spanje rentali stanovanje prek friendlyrentals.com.
Valencia je zakon, jeseni gremo spet. Ke te zanima še kaj konkretnega, vprašaj.

Kako ste pa šli? Mi bi šli iz Trevisa direkt v Valencio, a imaš avto v Trevisu, kje poceni za pustit, če slučajno veš? Da ne šli z vlakom do Trevisa? A ste šli še kej na Mallorco pogledat?
hvala za odgovore K.

Prvič smo leteli z Bolonje, drugič pa tja iz Trsta, nazaj na Trevizo, ker je bila ura za na Trst tu mač zgodnja. Obakrat smo avto pustili na letališču (1 teden cca 100 eur)…z mal kombinacijami,ker je imel kolega avto v Trevizu. Vse Ryan.
V Valenciji nismo rabili avta,ker smo bili samo po mestu z okolico – velik del španije smo vidli ob drugih prilikah. Vse je odvisno od tega,kako si zastavite potovanje. Meni je všeč v Valenciji posedat po lokalčkih, jest dobro hrano!!!!, se sprehajat po parku, zavit v kako štacuno…dela za en teden več kot dovolj. Sej se da it z vlakom do kakega sosednjega mesteca. Če pa bi hotela prav skakat gor in dol po španiji,potem se nujno rabi avto in več časa.

Tule imaš cene za parking.

Mallorco je pa po mojem mnenju škoda it sam pogledat, ker je prekrasen otok in ogromno za videt. Je boljše it enkrat direkt tja za kak teden.

Ker imate že večje otroke morate obvezno v Hemisferic, tudi Museo de las ciencias za bit zanimiv. V februarju je bila tudi razstava dinosavrov alla Volčji potok, mogoče je še. če boste šli na več ogledov v okviru Ciudad de las A&C (oceanografic sodi zraven) , se pozanimajte za pakete, tko da malo prišparate na vstopninah,ki so sicer kar zasoljene.
V parku, ki gre po bivši rečni strugi, je ležeči velikan Guliver, predelan v tobogane!!!
Ne pozabite it na churros con chocolate in na “orčato”.
Pri prehranjevanju bodite pozorni na uro, ni kot pri nas, da bi jedel kadarkoli. Med 14 in 16 je čas za kosilo. En dan obvezno paella na plaži pri Pepici (Pepica- vsak taxist te pripelje tja).

Super ste hvala vsem za prekrasne iztočnice, ma da se imamo dober. LP

Lani za 1. maj smo parkirali na parkirišču Park C po zgornjem linku (parking treviso) in plačali 5 eur na dan. Šteje se začeti dan (5 dni in 1 ura je 6 dni parkiranja). To parkirišče je bilo najcenejše, je tudi najbolj oddaljeno, vendar ni sile.

Za Valencio ne vem. Je pa zelo zanimivo prebirati vaše izkušnje.

Aja še to glede Ryanaira, ti se online čekiraš sprintaš letalske vozovnice na šalterju pokažeš, skupaj z veljavno osebno in to je to? Sem kaj pozabil? Iz Valencije do Mallorce je postopek isti, in osebna zadostuje ali rabiš potni list? Čim se enkrat čekiraš je konec sprememb ne? Drago stanejo spremembe? Če imaš povratni let je dovolj da se enkrat online čekiraš in je to to ali moraš isto naredi za nazaj, in v Valenciji poiskati internet in vse tam urediti in sprintati ali lahko vse prej doma narediš za tja in nazaj? Glede prtljage ker smo štirje mislim, da bo 10kg ročno prtljage za vsakega člana dovolj, kaj pravite 40kg je pomoje dovolj, sej se lahko tako računa, čeprav sta otroka kaj pravite? Evo še teh par vprašanj prosim, hvala za vnaprej K.

Vse lahko narediš doma pred odhodom, vendar lahko to narediš 14 dni (ali 15) pred letalskim letom. Se pravi, če boš v Valenciji več kot 14 dni, boš morala online čekiranje za nazaj narediti tam.

Za Mallorco ne vem.

Glede prtljage: kovček mora biti zahtevanih mer, na letališču imajo posebno ogrodje, lahko ti na vstopnem šalterju rečejo, da moraš dati kovček v to ogrodje, da pač preverijo dimenzije. Če ne gre, moraš oddati kovček na oddaji prtljage in seveda doplačati.
V Trevisu sem posebej imela majhno osebno torbico (denarnica + dokumenti), velikosti cca 15 X 20 cm. Niso nič rekli. V Parizu za nazaj sem še to torbico morala stlačiti v ročni kovček.

Za nas je ročna prtljaga po osebi dovolj za 1 teden. Debelejše stvari (majica+bunda+…) imaš pač na sebi in se slečeš takoj čez čekiranje.

Zdravo!

Planiramo izlet v Valencijo. Zanima pa me nekaj. Ure letov do tja so blazno pozne. V hotel bi prišli šele po eni uri ponoči. Ali te ob taki uri sploh vzamejo v hotel (če imaš rezervirano seveda)?
Ali tudi sredi noči vozijo taksiji oziroma druga prevozna sredstva od letališča do mesta?

Hvala in lep pozdrav!

Pri rezervaciji hotela moraš pač bit pozorna na to, da recepcija dela 24 ur, pa navesti približno uro prihoda.
Če letalo prileti sredi noči, po moje že mora bit kak prevoz do mesta, saj cel avion potnikov ne more kar ostat na letališču. Na spletni strani letališča po moje vse najdeš.
Taksiji pa po moje povsod po svetu vozijo ponoči …

Z letališča imaš 2 liniji metroja v mesto. To je najbolj ugodna varjanta. Preveri naslov hotela in metro linije pred odhodom ter vozni red, ker ene linije ne vozijo celo noč.
Taxiji niso pretirano dragi, sam če je hotel na plaži bo naneslo kar nekaj.

S kom pa letite? Mi smo vedno prileteli tam med 12 in 15 uro.

Pozdravljeni!
Letos je v planu par dni valencie nekje v oktobru oz. kasneje. Zanima me kakšno je kaj vreme v tistem obdobju. Brala sem, da zna biti precej deževno?

Hvala!

Jaz sem bila v Valencii lanko leto in bi vam vsekakor priporočala hotel Zenit, ki je skoraj v samem središču mesta. Cena nočitve ni pretirana glede na to, kaj vse nudi hotel. Nas je takrat prišlo okoli 65 EUR na osebo. Hotel je čist, prijeten, dostopen, v bližini so številne znamenitosti, kakor tudi možnosti rekreacije. V samem hotelu si lahko privoščite tudi savno. Mi smo se odločili, da si želimo predvsem odkrivanja mesta, zato smo strmeli k temu, da je hotel predvsem čist, ni pa nam bilo toliko pomembno, da ima bazen, saj smo tako večino časa preživeli zunaj. Hrana v hotelu je bila odlična, prav tako imajo krasno teraso, kjer je lep razgled nad mestom.

Mene pa zanima katere so sploh znamenitosti Valencie? Greva samo za tri dni, tako da moreva kar dobro naštudirati plan kaj si ogledati. Tako da bi bila zelo vesela, če bi kdo napisal kaj vse se res splača ogledati.

Maš čisto vse na netu (google – valencia guide…), pač izbereš stvari, ki te zanimajo.
Je težko svetovat, namreč moji prijateljici bi se obisk akvarija zdel zguba časa, jaz bi bla tam cel dan 🙂
Tri dni je po moje čisto dovolj za Valencijo.

Kaka pa je recimo primerjava akvarij s tem in unim iz Barcelone? Ker so tako vpili kako nujno v akvarij ko je full lep, meni pa je bil zelo zelo povprečen. Je ta kaj lepši? Vsaj manj natrpan? In mogoče cenjši?

Ta naj bi bil najdaljši v Evropi ali nekaj takega… drugače ni pa nič posebnega… V bistvu se da marsikje videt isto reč… Mene ni kaj preveč fasciniral. Še na Tenerifih mi je bil bolj všeč… Pač, stvar okusa.
Za sebe lahko rečem, da me akvariji in podobne zadeve ne mikajo več, ker itak nimajo nič novega za pokazat. Tako, da se jim na vseh prihodnjih potovanjih izogibam.

Welcome —> https://www.facebook.com/pages/Metka-Galerija/497566253604024

Pozdravljeni

Sem v Valenciji službeno že tri tedne ob prihodu sem najel avto na letališču kar je skoraj najbolj udobno in poceni če vas je več za 28 dni VW polota sem plačal neverjetnih 173 eurov z polnim rezervoarjem goriva. Vokolici Valencije je polno manjših mest kjer so cene stanovanj in hotelov zelo ugodne . Jaz sem bil v hotelu za 26 eurov v sobi za dva cena je pa tako za sobo edino zajterk se plača po osebi . Poiskal pa sem lepo dvosobno stanovanje z podzemno garažo za 450 eur na mesec
ker bom tu še vsaj dva meseca. Do centra Valencije je 15 minut z avtom ,15 minut do peščenih plaž vse kar blizu vse je lepo označeno tako da ni problema. Kraj se imenuje Almusafes. Če vas kaj zanima rad pomagam….

Jaz avta ne bi priporočala za samo Valencijo, ker je zelo težko parkirat. Zelo hitro vas oglobijo za napačno parkiranje oz. vam avto kar odpeljejo. Mojemu kolegu Špancu se je v enem letu to zgodilo kar 2x, cena kazni in odvoza pa je bila pred 3 leti, ko sem bila tam na izmenjavi za eno leto, 250 €. Cene za parkiranje pa tudi niso nizke. Najboljši je mestni promet, s tramvajem in metrojem se da priti povsod. Tudi z avtobusom, ampak tisti dlje traja.

New Report

Close