valgomed?!
A je mogoče tukaj kakšen ortoped? ker imam tudi sama težave s tem, me zanima, če obstaja možnost, da se zadeva na tak način popravi. Hvala!
[youtube]Tjy3fFgUuCI[/youtube]
zna bit ok
samo cena je huuuuuudo pretirana in se da dobiti ceneje
[youtube]IqW5XwdXK1U[/youtube]
http://www.aliexpress.com/popular/silicone-toe-separators.html
Ta stvar stane manj kot en evro. Stran je navaden nateg. Te reči lahko naročiš po netu ali pa kupiš v trgovinah z medicinskimi pripomočki. Vendar ta silikon ne ravna ničesar. Tiste slike so nateg. Pri teh stvareh pomaga samo operacija, drugega čudeža žal ni. Ne nasedaj stranem, kjer ni znan lastnik strani, firme, kjer nimaš ničesar oprijemljivega in jim nič ne moreš, če ti poberejo denar. To je ena od mnogih lažnivih in goljufivih strani na netu, ki jih kar mrgoli.
Na splošno je ločilnik palca učinkovit pri odpravljanju bolečin in težav pri blažjih in srednjih deformacijah palca hallux valgus tj. do kota palca 40 stopinj.
Kot že rečeno Valgomed je zagotovo predrag, lekarna, sanolabor ima gotovo kaj bolj primernega.
Sp. naveden pdf pregledna raziskava na Univerzi v Kaloforniji navaja, da je v poprečju pri blažjih&srednjih deformacijah palca učinkovitejša od operacije, ki je glede rezultatov in zapletov bolj tvegana kot bi si na splošno mislili. Več tedensko nošenje ločilnika palca tudi skupaj z masažo izboljša:
– kot palca (HV (Hallux Valgus) angle)
– zmanjša/odpravi bolečino
– hoja.
Ne izboljša pa kota nartne kosti do palca.
Tudi sama imam težave s tem in sem videla to reklamo. Ko pa sem malo pobrskala po netu, sem naletela na to spletno stran
http://www.had.si/blog/2015/07/22/valgomed-za-deformacije-palca-fake/
Imam “kosti” naobje noge i već su mi se ostali prsti skvrčili i imam poteškoće pri hodanju jer mi niti jedna obuća nije udobna. Imala sam operaciju na obje noge i samo nakratko su se čukljevi povukli, da bi se ponovo vratili. Čitala sam sve što mogu naćio Valgomed-u i gotovo odlučilaporučiti to pomagalo. Međutim kad sam našla ovu stranu shvatila sam da sam u pravu. Pomagalo je preskupo za naše uslov e. Sasvim je sigurno da je njegova stvarna cijena višestruko manja. Ukoliko neko pronađe nižu cijenu molim da to objavi na internetu.
Ker sem verjela prejšnjim naročnikom (potem pa slišala, da se vse to da inscenirat), sem izdelek kupila, ob nošenju se bolje počutila, edino je koža reagirala na silikon, pekla, srbela, pomagala sem si s kremo, vendar se je včeraj silikon raztrgal, tako, da sem stvar očitno preplačala, trajal je menj kot 2 meseca ob občasni uporabi. Poiskala bom cenejše izdelke, slišala sem da jih lahko dobim za 10 krat nižni znesek kot sem prvotno plačala (35 E).
Toliko o tem.