Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek valu?

valu?

Živjo,

Mi lahko nekdo prosim pove kaj je to valu? Je to mogoče kakšna plačiln kartica in kje se jo da dobiti?

Hvala.

To je “navidezna” kartica…plačevanje s pametnim telefonom.

Kajpa lahko vse delaš z njo?

VALU je bivša Moneta. Je na nek način kartica ali denarnica, ki jo imate lahko naloženo a telefonu…lahko si naložite aplikacijo ali pa jo uporabljate lahko nrez aplikacije samo za plačevanje npr. parkomat, bencinske črpalke,…

Meni tudi ni jasno kaj naj bi točno počela z njo…sem zasledila reklamo, da si lahko deliš dena in plačaš, ampak mi re ni jasno kako točno?

Če sem prav seznanjena moraš imeli telefonsko številko ali pri Telekomu ali pa pri A1, da lahko koristiš to storitev.

Koliko nepotrebnih vprašanj….a ne bi bilo lažje mal po netu pobrskat?!

To je super zadeva. Ne gre za plačilno kartico ampak aplikacijo, ki si jo naložiš na telefon in ti omogoča veliko možnosti. Ne vem ali jo lahko uporabljajo vsi….jaz sem naročnica pri Telekomu in je za plačilo neka omejitev, ki ti jo zaračunajo pri izdanem računu za mobilni telefon.
Več si lahko preberete na njihovi strani : https://www.valu.si/za-uporabnike/zakaj-izbrati-valu, ali pa se pozanimate pri svojem mobilnem operaterju.

Jaz sem Moneto uporabljala vedno brez težav in povsod…ta Valu mi pa nikjer ne deluje…ne preko *180*—ne preko QR kode…mislim, da je ta aplikacija čisto zgrešena

Moja izkušnja je taka, da sem prej vedno plačevala v različnih trgovinah, sedaj so pa še prodajalci čisto zmedeni in ne vejo zakaj ne dela…sem obupala

MEN se zdi, da prav ne marajo teh nacinov placevanja trgovvi.

Se z valu isto lahko placuje na avtomatih kot prej?

Pozdravljeni,

VALÚ je pametna denarnica v vašem telefonu, ki vam omogoča varno in enostavno plačevanje, identifikacijo, povezavo z drugimi aplikacijami in še mnogo več.

Ko si naložite aplikacijo in ustvarite račun VALÚ, postanete uporabnik VALÚ in za plačevanje potrebujete denar na računu VALÚ.
Račun lahko napolnite prek VALÚ Monete, TRR-ja, plačilne kartice ali s pologom gotovine v Telekomovem centru.

Vabimo vas, da si več preberete tukaj: https://www.valu.si

LP, Petra

New Report

Close