Vam gre prodaja nepremičnine?
Tole ni oglas, samo zanima me, ali trenutno prodajate nepremičnino, koliko časa in kako vam gre.
Mi namreč prodajamo že izpraznjeno stanovanje v Lj (41 m2, stolpnica letnik 1976 za 96.000 eur, pa ni v razsulu, edino kopalnica bi bila potrebna obnove, čeprav lahko zdrži še par let), prodajamo malo več kot pol leta in seveda ni interesentov. Stalno spremljam oglase na raznih portalih (bolha, nepremicnine, salomonov oglasnik) in vidim, da je naše stanovanje glede na ceno v spodnjem rangu, torej med cenejšimi, tako da mislim, da cena ni previsoka.
Imeli smo že ogromno ogledov, pa vidim, da ljudje iščejo res perfektna stanovanja, v katera bi prinesli samo pohištvo in se vselili. To razumem, ampak ker sem tudi sama pred kratkim kupovala v okolici Ljubljane, mi je kristalno jasno, da takega stanovanja ni. V svoje stanovanje sem vložila že kakih 15 tisoč, pa še za kakih 10 bo treba, s tem da je bila kopalnica že obnovljena in okna zamenjana s strani prejšnjih lastnikov. Stanovanja, v katerega bi se kar vselila praktično ni bilo. Poleg tega se še predobro spomnim izkušnje kolegice pred dvema letoma, ki je kupila kao popolnoma obnovljeno stanovanje, za katerega se je izkazalo, da je bilo obnovljeno samo toliko, da je prodajalec prikril določene napake in bolje zaslužil s prodajo.
Skratka, se mi zdi, da ljudje res mislijo, da bodo za ta denar dobili ne vem kak nadstandard. Ja, če ga hočeš, ga moraš tudi plačati, nadstandard v rangu med 90.000 in 100.000 eur pač ne dobiš, vsaj v Ljubljani ne.
Aja, najemniki žal ne pridejo v poštev, lastnik stanovanja (sorodnik) hoče stanovanje na vsak način prodat.
Vem, da je kriza in jasno, da vsak hoče za svoj denar najboljše (in si upam trditi, da je naše stanovanje res solidno – govorim iz izkušenj, ki sem jih imela kot kupovalka pred kraktim), zanimajo me samo vaši komentarji.
Že leto in pol prodajam, pa ni nobenega zanimanja…..zadeva je stara tri leta, opremljena, cena je ok, pa kljub temu totalna nula….
..glej..
..kar žanješ.. to seješ..
..po različnih koncih v SLO so cene res različne na m2..
..ampak 96000/41= >2000€m2
..pa to je norost..
..je pa res, da lahko greš popoldne v dramo, opero..to res šteje..
..torej eni vsega tega nimamo, pa otroci morajo na vlak da gredo na faks tista 4 leta..
..no …nimamo pa teh problemov..z >2000€/m2
Moje izkušnje, ker prodajamo in kupujemo: tisti, ki prodajamo mislimo, da imamo vilo, tisti, ki kupujejo, mislijo, da imamo luknjo :). Mi imamo tut mislim, da zelo solidno ceno za skor novo stanovanje. Enako stanovanja pri nas so cenejša tudi za 10 jurjev, pa se ne prodajo. Torej ni problem cena, ampak zgleda lokacija. Al pa prazni žepi. Prodajamo že več kot eno leto, zgleda, da bomo vsaj še tolk. Obup.
Cene, ki so nastavljene v oglasih, nimajo nič s cenami, po katerih se stanovanja res prodajajo. Zdajle prodajajo tisti, ki res morajo, in se pogajajo o konkretnih popustih, ostale bo pok nepremičninskega balončka pustil brez gat. Saj veš, delnica Krke je bila pred krizo 135, zdaj je 50, pa tega nihče od vsevednih vlagateljev ni verjel.
Jaz plačam za 35 let stara jajca največ 1500/m, odvisno od lokacije.
Nekdo, ki gre vsako popoldan v dramo in opero si bo najbrž sposoben privoščiti kaj več kot 41m2?
Mogoče bo treba pa znižat cene, če boste hoteli prodat 🙂 Če ga prodajate npr. že 1 leto, ste v tem času samo za stroške porabili kakih 2000-3000 €, mogoče bi ga pa že pred 1 letom prodali, če bi bila cena nižja za 2000-3000 € 🙂
Prazno stanovanje = izguba
Nekdo, ki gre vsako popoldan v dramo in opero si bo najbrž sposoben privoščiti kaj več kot 41m2?[/quote]
Ravno zato, ker ves denar zagoni za dramo in opero in podobne arije in monologe, je reven kot cerkvena miš.
..mah to pa lih ni..
…da bi samo bogatuni rinli v dramo in opero..
..jst npr.,… imam več kot 41m2, pa ne hodim v opero….hahahaa..
..so pa nekoč davno,.. v baru pod dramo imeli dobro kelnarco…
Jaz vem za eno stanovanje v Grosuplju, dvosobno 58m. Cenili so ga na 110.000 €. Na koncu so ga po pol leta prodali za 89.000€. Tako so šli nizko, ker so rabili denar, stanovanje je bilo pa dediščina.
110/58=cca 1900€m2
89/58=cca 1540€m2
..dejanski stroški gradnje stanovanj so (vsaj bili) okrog 800-900€/m2….hiše malo več..
..ostalo so parcele..
..in pa seveda napuh..tako parcel kot dobičkarjev..
Za trenutne razmere imate občutno prenavito ceno. Toliko bi bili ljudje pripravljeni plačati za novo stanovanje. Se pa razume, da novih niti podrazno ni po tej ceni, zato zadeve stojijo.
Mi smo letos in l. 2010 prodali dve nepremični in tudi kupili novi (dve ločeni gospodinjstvi). Lahko ti povem, da ljudje po večini iščejo večjo kvadraturo, kot jo ponujate. Najlažje se prodajo rabljena stanovanja od 60-90 m2, seveda za realno ceno. Nova pa grejo v promet ta manjša. Cena novega manjšega pa je enaka ceni dobro ohranjenega rabljenega stanovanja v kvadraturi 60-90m2. Tu je vsa zanka.
Kot rečeno, cena je žal ta trenutek previsoka za tako staro stanovanje in vem, tudi sama sem se težko s tem sprijaznila. Ampak po takih cenah se še nekaj let ne bo prodalo.
Stanovanje letnik 1976 je zame staro in zanj predvidevam, da bom imela cel kup stroškov tudi zaradi dotrajanosti. Primer: živim v bloku letnik 1984. Sosedu je popustil sifon v kopalnici in zalilo je kopalnico spodnje sosede. Pač, slabo narejeno, zdržalo je 27 let, zdaj pa končno odpovedalo. Stroške celotnega popravila bo kajpada nosil zgornji sosed.
Nekaj časa sem kot podnajemnica živela v bloku letnik 1970, stanovanje naj bi imelo 68 kv. metrov, čeprav sta tu všteti tudi terasa in klet. Lastniki so ga kupili za 85.000 evrov. Po tleh hodnika, kuhinje in kopalnice so namestili nove ploščice in menili, da je stanovanje zdaj vredno minimalno 102.000 evrov. Kupcev seveda ni bilo. Agent je sicer priznal, da bi bilo treba zamenjati okna in vrata, a po enoletnem bivanju tam sem videla, da bi obnova morala biti bistveno bolj temeljita: morali bi v celoti obnoviti kuhinjo, par let za njo bi prišla tudi kopalnica. Morali bi zamenjati tudi parket v dnevni sobi.
Boste morali kar lepo znižati ceno, ker za tako staro stanovanje, kot je vaše, jaz ne glede na urejenost in obnovljenost posameznih prostorov ne bi dala več kot 1500 evrov na kv. meter. Žal.
100.000€ za 41m2 veliko raztreščeno stanovanje katere je še treba obnoviti? še dobro, da ne živim v ljubljani in tudi nimam nobene želje. z mojo plačo bi si lahko privoščila eno sobo v roku 30 let. tukaj pa imam enoinpol-sobno stanovanje z 47m2, novogradnja (2008) za 53.000€, oddaljeno od večjega mesta 10km in od moje službe 21 kilometrov in ga ne dam za nič na svetu!!
Oprostite, ampak meni so te cene naravnost perverzne. So veljale mogoče pred krizo, ko je bilo veliko špekulativnih nakupov, za eno normalno družino je pa to absurd. 40 kvadratov ni nič. To je mogoče primerno za eno osebo.
Se bo treba malo na realna tla spustit. Kar je bilo, ne bo nikoli več. Smilijo se mi samo tisti, ki so kupovali pred krizo (ker so mislili, da bodo cene šle še višje) in bodo zdaj odplačevali te nepremičnine do penzije.
Jaz pa kupujem nepremičnino, že eno leto. Kupujem pa hišo, ne stanovanje. V tem letu so cene hiš kar malo padle in močno upam, da ljudje še ne bodo kupovali, da bodo šle cene še malo dol.Kupujem hišo do 100.000e, več si ne morem privoščit kredita.Zakaj tako dolgo kupujem? Imam stanovanje, čeprav majhno., iščem primerno lokacijo in primerno kvadraturo. Imam otroke že v OŠ in gledam tudi na njih, pa lokacija za službo. v glavnem vsak dan sen na nepremičninah. net in gledam, če bo priložnost bom kupila, če ne, pa vsaj sanjam.
Brez skrbi, vrednost bo spet narasla. NIkamor se ne mudi s prodajo :-)))
je to?
no četudi je podobno, mi na kraj pameti ne pade dat toliko denarja za stanovanjce v stolpnici, staro, pa še konkretno cifro daš za obnovo.
da ne govorim, da je pomembna lokacija.
Brez skrbi, vrednost bo spet narasla. NIkamor se ne mudi s prodajo :-)))[/quote]
Brez skrbi, ja. Narasla vrednost že bo (sicer kdaj, je pa res vprašanje, ker kaže slabo za nekaj naslednjih let), a stanovanje/hiša je/bo pa tudi vsako leto starejša in s tem manj vredna.
Brez skrbi, vrednost bo spet narasla. NIkamor se ne mudi s prodajo :-)))[/quote]
Saj mene ne skrbi :))
Če se ti ne mudi s prodajo, stanovanje verjetno ni prazno. Če pa je prazno, potem je pa izguba, četudi se tebi ne mudi :)))))
Vse ima svojo ceno.
mejte vi ta stanovanja in močvirje, jaz imam za 150k eur novo hišo 200m2.
Npr. pri nas v okolici Domžal so leta 2007 prodajali nova stanovanja, 3 sobna, 85 kvadratov, dobra gradnja za 160.000 z dvema garažama. Danes se tako stanovanje (seveda vrhunsko, po meri opremljeno :)) prodaja za 200.000€. Že dve leti. Mi je popolnoma jasno, da je to brca v luft. Ampak ljudje imajo precej nerealna pričakovanja glede tega koliko so oni vložili v stanovanje, ker kupca načeloma ne zanima, da je lastnik vgradil swarovski kristalčke v špegu. Ali pa bilo kaj. Pri nas v okolici so cene nabite do amena. Manjše je stanovanje, dražje je. Nerealno čist. Tisti, ki s(m)o kupovali leta 2008, ko so bile cene najvišje, se seveda sedaj tolčemo po beticah zakaj nam je bilo tega treba. Nimamo zdej kej, ampak jst bi vsaj rsnega kupca, ki mi ne bo cene zbijal za 20 jurjev.
A veš, da ti nisem fouš 200m2 hiše. Preveč za vzdrževanje, tekočih stroškov….meni bi bilo 100m2 bajte vrh glave.
Jaz pa iščem do 38m2 veliko stanovanje, primerno ohranjeno, z balkonom, v bloku z dvigalom, na mirni lokaciji v Lj. No trenutno ga ni. Do 110.000 eur.
Forum je zaprt za komentiranje.