Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Vam gre prodaja nepremičnine?

Vam gre prodaja nepremičnine?

A veš, da ti nisem fouš 200m2 hiše. Preveč za vzdrževanje, tekočih stroškov….meni bi bilo 100m2 bajte vrh glave.[/quote]

vse novo, torej je razlika samo v ogrevanju (ogrevamo pa res samo120m2, ostalo občasno).
Sicer pa, kdor ne more prodat ima očitno previsoko ceno.

Jaz sem imela srečo….letos v začetku leta, sem v Medvodah prodala 58 m2, letnik 1978, brez posrednikov, v roku dveh mesecev, za 1770 eur/m2. Ugotovila sem, da je pri prodaji zelo pomembna lega, nadstropje ter splošna všečnost in dobro počutje kupca…

A veš, da ti nisem fouš 200m2 hiše. Preveč za vzdrževanje, tekočih stroškov….meni bi bilo 100m2 bajte vrh glave.[/quote]

vse novo, torej je razlika samo v ogrevanju (ogrevamo pa res samo120m2, ostalo občasno).
Sicer pa, kdor ne more prodat ima očitno previsoko ceno.[/quote]

Ni nujno, kot sem rekla, sosed prodaja enako stanovanje za 10.000€ manj, pa ga prodaja že preko enega leta. Pa gre za urejeno naselje, vse pri roki. Sicer izven LJ, torej je na vasi skor haha, ampak to je za kupca, ki to išče. In primerljiva stanovanja vse naokrog imajo cene približno enake.

Sicer pa, kdor ne more prodat ima očitno previsoko ceno.[/quote]

Ni nujno, kot sem rekla, sosed prodaja enako stanovanje za 10.000€ manj, pa ga prodaja že preko enega leta. Pa gre za urejeno naselje, vse pri roki. Sicer izven LJ, torej je na vasi skor haha, ampak to je za kupca, ki to išče. In primerljiva stanovanja vse naokrog imajo cene približno enake.[/quote]

torej je še vedno predrago, povpraševanje in ponudba pač

Ne bi šla tja na kmete, kje si ti, ni šanse.

kdo te pa sili, jaz sem srečna tu, ti pa tam, sam ne jamrajte, ko preplačujete pajzle v tem popku sveta, ki se mu reče ljubljana
Ne bi šla tja na kmete, kje si ti, ni šanse.[/quote]

Prodali smo maja stanovanje v Šiški 3-sobno v 1 tednu. Smo nekoliko spustili ceno, ampak prodali takoj. Res pa je bilo vse adaptirano, nova kopanica,napeljava,okna…

Še malo drugačen pogled…

Ravno smo prodali manjše 2-sobno (50m2) staro 5 let z garažo za 162k. Prodajali smo en mesec, razlika med oglaševano in realizirano ceno je bila na koncu 3.000 €. Resnih kupcev je malo, večinoma ljudje gledajo, ali se prodajalcu mudi in če se mu ne, niti ne dajo konkretne ponudbe.

Če bi se izkazalo, da stanovanja ne bi prodali za želeno ceno, bi ga raje obdržali kot naložbo in oddali v najem.

Brez skrbi, vrednost bo spet narasla. NIkamor se ne mudi s prodajo :-)))[/quote]

Brez skrbi, ja. Narasla vrednost že bo (sicer kdaj, je pa res vprašanje, ker kaže slabo za nekaj naslednjih let), a stanovanje/hiša je/bo pa tudi vsako leto starejša in s tem manj vredna.[/quote]

Kot kje! Nekatere lokacije so tako atraktivne, da tudi zdaj niso izgubile cene :-)))

Brez skrbi, vrednost bo spet narasla. NIkamor se ne mudi s prodajo :-)))[/quote]

Saj mene ne skrbi :))

Če se ti ne mudi s prodajo, stanovanje verjetno ni prazno. Če pa je prazno, potem je pa izguba, četudi se tebi ne mudi :)))))[/quote]

Zakaj le? Tudi prazno stanovanje ni izguba. Je VREDNOST !

Saj mene ne skrbi :))

Če se ti ne mudi s prodajo, stanovanje verjetno ni prazno. Če pa je prazno, potem je pa izguba, četudi se tebi ne mudi :)))))[/quote]

Zakaj le? Tudi prazno stanovanje ni izguba. Je VREDNOST ![/quote]

Zato, ker moraš stroške plačevat tudi za prazno stanovanje, kot da notri živi 1 oseba.

Že leto in pol prodajam, pa ni nobenega zanimanja…..zadeva je stara tri leta, opremljena, cena je ok, pa kljub temu totalna nula….

Ne vem no, kot kaže cena ni ravno ok, glede na to da prodajate že leto in pol.

Pozdravljeni, vem da tukaj ni tista tema, ampak…

Ze tri leta stanujem v stanovanju, in imam sklenjenu pogodbu na eno leto, kateru sem podaljsevala vse do zdaj. Koncem avgusta ( dva dni pred istekom pogodbe ), sem dobila od lastnice sms sporocilo, da najamnina gre 50 evrov gor, in da novo pogodbo prinese v kratkem. Ko sem jo poklicala in prasala zakaj jo zvisuje, je rekla ce nam ni vsec da si KR POISCEVA NEKAJ DRUGEGA!!!

Poiskali sva novo stanovanje, in sa novim lastnikom sva 07.09.2011 potpisala novo pogodbo ki zacne veljati od 01.10.2011. Potem sem 18.09. poklicala sedanjo lasnico tistega stanovanja kje se zdaj nahajamo in ko je prsla sem joj povedala da bi se radi odselili s 01.10.2011 ce to ni problem, ker v pogodbi pise da je odpovedni rok 30 dni. Rekla je da ni problem, in da je zaprav vesela da gremo, ker tisto stanovanje bi rada menjala za stanovanje na morju, in da poravnjamo stroske za avgust, a za september pa bo ona poravnjala iz varscine ( 350 e ) n nam razliko vrnila nazaj. Po razgovoru z njo sem sla lastniku tistega drugega stanovanja kje se bova preselila 01.10. in mu placala varscino od 900 evrov.

Potem pa sem v soboto, 24.09. dobila klic od hcerke lastnice stanovanja iz katerega odhajamo, ki mi je pravila po telefonu, da jo je mamica pooblastila da ona resuje vse v zvezi predaje stanovanja, in da neboju vrnili varscine ker nismo odjavili stanovanje 30 dni prej, in da tisto kaj sem se zmenila sa njeno mamico ni vec veljavno, ce ne poplacamo vse stroske zakljucno sa septembrom, bojo nas tozile.

Zdaj me zanima, ali imam kaksno pravico da zahtevam povracilo varscine, ker mi je lastnica deset dni prej rekla da lahko gremo, a zdaj pa njena hcerka pravi da ne bomo dobili nc? Pogodba je bila potpisana od strane lastnice in mojega moza, in ni ovjerena pri notarju. Tudi sem nakaj mislila da joj pustim poloznice v vrednosti 350 e in kr grem stran, ampak zaradi dobrega odnosa ki smo ga imeli do zdaj, ne vem a bi lahko tisto naredila.

Ce ve kdo, ali kaj lahko storim da dobim varscino nazaj, bi prosila da pise…

Hvala in lep pozdrav!

jeb*š dobre odnose pusti ji položnice, ženska gre na morje živet je neboš več videla. ČE bo zadeva šla na sodišče oz. tožba bo tak najemodajalka na slabšem saj nimata overjene pogodbe.

Ne pusti se izkoriščat.

V takšni situaciji ne bi plačal niti centa. Sam sem ob izselitvi pustil neplačane stroške v višini varščine in je bilo vse ok, saj je lastnik plačal preostale zapadle položnice iz varščine. Če bi kaj jamral, bi mu samo rekel naj se gladko je…

pozdrav vsem,

da še jaz izkoristim tole temo.

Kupujem stanovanje in me zanima vaše mnenje o slednjem:

– 3sobno, 70m2, novogradnja pravzaprav l.2008, vsi priključki, 1 lastniško parkirno mesto, brez balkona
– lokacija – 20km oz. 20min vožnje do LJ, dobre prometne povezave.
– nastavljena cena je 140 000

Ali je to že neka realna cena, ali bi bila ta recimo na kakih 85-90% nastavljene?

hvala

Brez balkona, hmmm…

nerealno.za toliko dobiš sicer staro v ljubljani, kar je boljša lokacija
MAx 1700 €/m2

Balkon je bistvena sestavina vrednosti stanovanja….hmmmm

Balkon je subjektivna reč, meni pač veliko pomeni.

Mene pa zanima koliko možnosti ima s prodajo moj oče, ki je 3/4 lastnik nerazdeljene hiše.
(teče postopek razdelitve na sodišču)
Hiša je bila zgrajena 1964 in ni bila obnovljena. Namen ima prodati stanovanje cca. 65 m2 in cca 200 m2 dvorišča.
Hiša je v slabem stanju (azbestne salonitke, stara centralna peč na olje, hiša ni izolirana, stara okna, skupni števci….)
Meni je sicer ponudil v odkup, a po Gursovi ceni. Za ta denar nisem bila pripravljena odkupiti stanovanje, zdaj pa me vseeno malo skrbi, da mu prodaja uspe.
Še to – hiša je v Lj. a na zelo neatraktivni lokaciji (avtocesta, študentski dom, staro naselje)

Možnost, da mu uspe prodati del hiše in zemljišča po GURS-ovi cenitvi brez vzpostavljene etažne lastnine, objekt v slabem stanju, cena pa verjetno zelo pretirana ocenjujem med 0 in 0,01 promila. 😀

Ni šans, žal. Razen če bo prodal za smešno ceno, pa še to vprašanje, če se bo komu dalo ukvarjati s solastniki, razpadajočo bajto in še neugodno lokacijo hkrati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close