Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vam je to dovolj za kosilo?

Vam je to dovolj za kosilo?

Se vam zdi to dovolj za običajno sobotno kosilo:

– korenčkova juha z malo zdroba
– dalmatinska blitva (blitva + krompir + česen + olivno olje) in jajce na oko
– radičeva solata s fižolom
– jagode

Meni je to OK, samo ne bi rada preveč poslušala od tašče …

Meni bi bilo uredu.
Taščo boš pa poslušala v vsakem primeru 😉

Popolnoma dovolj.

Hočeš reči, da pripravljaš kosilo, sestavljeno iz korenčkove juhe, nekaj malega blitve s krompirjem (kar je priloga in ne glavna jed) in solate? Aja, pa z dodatkom jajca? LOL

Kje je kakšna glavna jed? Tole kar si naštela so same priloge, zgleda kot da bi skupaj nametala ostanke prejšnjih dni.

Jaz bi bila zelo zadovoljna, če bi mi kdo skuhal tako kosilo. Pri nas se sicer peče piščanc in mlad krompir, pa kumarčna solta bo zraven. Jaz bi še kaj sladkega, ampak ne znam nič spečt.

Je moderna, ponosna, da ne zan kuhat in se ji ne sanja o hrani, zna samo jest, kar pač je.

Dalmatinska blitva je lahko samostojna jed, lahko pa daš zraven kako ribo, polpet ali jajce.
Normalno kosilo sicer tale predlog

kaksen kos mesa ali ribe

Je moderna, ponosna, da ne zan kuhat in se ji ne sanja o hrani, zna samo jest, kar pač je.
[/quote]
A vsi samo meso jeste? Tale jedilnik npr. je pogosto pri moji tašči, le da se ne konča z jagodami, ampak kakšno sladico ki jih ona obožuje. Meni je fajn, za zašpehane dedce, ki prilezejo iz svoje garaže, pa verjetno ne bo dovolj 🙂 Npr. za viharnega.

Ne manjka bab, ki se ponašate s tem, da se vam o kuhanju ne sanja. Glavno da je baba jajce na sred blitve znesla, saj je ja ponosna kokoš.

Meni se zdi jajce zelo dober vir proteinov za zajtrk, za kosilo pa ne. Oziroma je lahko dodatek pri solati ali juhi ali pa sestavina kakega narastka, ne more pa biti glavni proteinski del glavne jedi.

Namesto jajca pripravi zrezek ali ribo, pa boš imela izvrstno kosilo.

Ne manjka bab, ki se ponašate s tem, da se vam o kuhanju ne sanja. Glavno da je baba jajce na sred blitve znesla, saj je ja ponosna kokoš.
[/quote]
S tabo, tako sicer, vse v redu?

S tabo, tako sicer, vse v redu?
[/quote]
Z mano že, pohvalima vas, kako ste “fajn kuharce”, zato ste rabile toliko sekret papirja kupovat pred karanteno, ko ste prvič v življenju začele same kuhat.😁

Dalmatinska blitva je lahko samostojna jed, lahko pa daš zraven kako ribo, polpet ali jajce.
Normalno kosilo sicer tale predlog
[/quote]

Dalmatinska blitva je priloga, lahko pa je tudi glavna jed, če nimaš ničesar, k čemur bi jo dodalo. Manjka torej glavna jed, sploh če gre za neko “sobotno kosilo” s povabljenci. Tole, kar je našteto zgoraj, pride v poštev za mašilo med tednom, ko moraš porabiti ostanke.

Ni za neke fizikalce, a tako za kosilo v soboto (se nič ne dela) je popolnoma sprejemljivo. Če bi lahko izbirala, bi namesto korenčkove juhe ali špargljevo, ali zeliščno.

Mi smo danes jedli pire krompir, špinačo in jajce na oko. Za nas je to dovolj za kosilo. Meso jemo 2-3 krat na teden.
Včeraj smo recimo pekli na žaru.
Predvčerajšnjem smo imeli wiroke rezance z drobtinami in reeesss ogromno skledo solate, te pa res pojemo v enormnih količinah.
Še dan nazaj je bila zelenjavna rižota s solato.
Dan pred tem pa smo jedli domače skutne štruklje in kompot.
Ne zastopim, kako enim skoz meso paše jest???

Meni in verjetno veliko ženskam je to već kot dovolj. Edino nekateri moski bi pogresali kak kos mesa.

Babe , solata je fajn , da je nekaj frišnega, drugače pa že miljonkrat poveadno,da solata nima ničeasr v sebi.

Meni je ok. Veliko rajši imam lahko in zdravo hrano, manjše obroke, čim bolj razporejene čez cel dan. Iz otroštva se spomnim klasičnih nedeljskih kosil, polnih škroba in masti, obvezno z veliko mesa, po katerih si kar padel dol.
Kmalu bom tudi jaz tašča. Če si kaj želim, si želim, da me tamlada ne bi tretirala kot strogega inšpektorja, zaradi katerega bi se morala obremenjevati. K njima bom prihajala na obisk, poklepetat. Vesela bom, če ju bom videla sproščena, zadovoljna, četudi bodo na mizi albert keksi in voda, v kotu pa pajčevine. Pa rajši bom videla, da se srečamo čez teden, v nedeljo pa naj gresta na izlet in si zunaj privoščita dobro kosilo, ne pa da bi se obremenjevala z mano.

Tiramisu ali pa podloge, ki jih naredis z mletimi piskoti in mascobo, nato ta ‘podplat’ oblozis s stepeno smetano s sadjem … Al pa sadne & sladoledne kupe …
Simpl & okusno …

Super kosilo. Če pa imaš namen koga vabiti na kosilo, ki ne živi z vami, npr. taščo, pa ni najboljša izbira. Bolje, da izbereš kaj standardnega.

Sem zenska pa bi jajce zamenjala za kos mesa.

Super kosilo. Če pa imaš namen koga vabiti na kosilo, ki ne živi z vami, npr. taščo, pa ni najboljša izbira. Bolje, da izbereš kaj standardnega.
[/quote]
A imate tašče in taste vsi za “goste”, “obiske”. Meni je to čisto mim. Jaz ju sproščeno povabim na kosilo, tako kot oni nas, in se takrat nič ne preseravamo oziroma delamo, da smo kaj drugega kot navadno. Sploh so pa tašče ponavadi že malo bolj v letih, tako da itak ni dobro, da jejo težko in mastno hrano, a ne 🙂
Vidim, da v bistvu večina posnema neke stare navade od doma, ko se je konec tedna na debelo žrlo meso, pa vse podmeteno, pa s smetano pa kaj jaz vem. Nam ni do tega.

A imate tašče in taste vsi za “goste”, “obiske”. Meni je to čisto mim. Jaz ju sproščeno povabim na kosilo, tako kot oni nas, in se takrat nič ne preseravamo oziroma delamo, da smo kaj drugega kot navadno. Sploh so pa tašče ponavadi že malo bolj v letih, tako da itak ni dobro, da jejo težko in mastno hrano, a ne 🙂
Vidim, da v bistvu večina posnema neke stare navade od doma, ko se je konec tedna na debelo žrlo meso, pa vse podmeteno, pa s smetano pa kaj jaz vem. Nam ni do tega.
[/quote]

Narobe vidiš, sicer bi razumelo, da meso ni krivec za mastno in podmeteno. Če je zate škrob višek nekega zdravja (korenje, zdrob, krompir, fižol), tudi prav.

Na dan moraš pojesti cca 2000 kalorij. (+/- 300)

Zdaj če je to kosilo, pol imaš verjetno kako malico še kje, večji zajtrik in/ali večerjo.
Vsoto ti pač nakako mora nanest cca 2k.

Jaz jem dva obroka, kosilo& večerjo. Torej bi kaj več.

New Report

Close