Vam je to dovolj za kosilo?
Je moderna, ponosna, da ne zan kuhat in se ji ne sanja o hrani, zna samo jest, kar pač je.
[/quote]
A vsi samo meso jeste? Tale jedilnik npr. je pogosto pri moji tašči, le da se ne konča z jagodami, ampak kakšno sladico ki jih ona obožuje. Meni je fajn, za zašpehane dedce, ki prilezejo iz svoje garaže, pa verjetno ne bo dovolj 🙂 Npr. za viharnega.
Dalmatinska blitva je lahko samostojna jed, lahko pa daš zraven kako ribo, polpet ali jajce.
Normalno kosilo sicer tale predlog
[/quote]
Dalmatinska blitva je priloga, lahko pa je tudi glavna jed, če nimaš ničesar, k čemur bi jo dodalo. Manjka torej glavna jed, sploh če gre za neko “sobotno kosilo” s povabljenci. Tole, kar je našteto zgoraj, pride v poštev za mašilo med tednom, ko moraš porabiti ostanke.
Mi smo danes jedli pire krompir, špinačo in jajce na oko. Za nas je to dovolj za kosilo. Meso jemo 2-3 krat na teden.
Včeraj smo recimo pekli na žaru.
Predvčerajšnjem smo imeli wiroke rezance z drobtinami in reeesss ogromno skledo solate, te pa res pojemo v enormnih količinah.
Še dan nazaj je bila zelenjavna rižota s solato.
Dan pred tem pa smo jedli domače skutne štruklje in kompot.
Ne zastopim, kako enim skoz meso paše jest???
Meni je ok. Veliko rajši imam lahko in zdravo hrano, manjše obroke, čim bolj razporejene čez cel dan. Iz otroštva se spomnim klasičnih nedeljskih kosil, polnih škroba in masti, obvezno z veliko mesa, po katerih si kar padel dol.
Kmalu bom tudi jaz tašča. Če si kaj želim, si želim, da me tamlada ne bi tretirala kot strogega inšpektorja, zaradi katerega bi se morala obremenjevati. K njima bom prihajala na obisk, poklepetat. Vesela bom, če ju bom videla sproščena, zadovoljna, četudi bodo na mizi albert keksi in voda, v kotu pa pajčevine. Pa rajši bom videla, da se srečamo čez teden, v nedeljo pa naj gresta na izlet in si zunaj privoščita dobro kosilo, ne pa da bi se obremenjevala z mano.
Super kosilo. Če pa imaš namen koga vabiti na kosilo, ki ne živi z vami, npr. taščo, pa ni najboljša izbira. Bolje, da izbereš kaj standardnega.
[/quote]
A imate tašče in taste vsi za “goste”, “obiske”. Meni je to čisto mim. Jaz ju sproščeno povabim na kosilo, tako kot oni nas, in se takrat nič ne preseravamo oziroma delamo, da smo kaj drugega kot navadno. Sploh so pa tašče ponavadi že malo bolj v letih, tako da itak ni dobro, da jejo težko in mastno hrano, a ne 🙂
Vidim, da v bistvu večina posnema neke stare navade od doma, ko se je konec tedna na debelo žrlo meso, pa vse podmeteno, pa s smetano pa kaj jaz vem. Nam ni do tega.
A imate tašče in taste vsi za “goste”, “obiske”. Meni je to čisto mim. Jaz ju sproščeno povabim na kosilo, tako kot oni nas, in se takrat nič ne preseravamo oziroma delamo, da smo kaj drugega kot navadno. Sploh so pa tašče ponavadi že malo bolj v letih, tako da itak ni dobro, da jejo težko in mastno hrano, a ne 🙂
Vidim, da v bistvu večina posnema neke stare navade od doma, ko se je konec tedna na debelo žrlo meso, pa vse podmeteno, pa s smetano pa kaj jaz vem. Nam ni do tega.
[/quote]
Narobe vidiš, sicer bi razumelo, da meso ni krivec za mastno in podmeteno. Če je zate škrob višek nekega zdravja (korenje, zdrob, krompir, fižol), tudi prav.