Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vam je to dovolj za kosilo?

Vam je to dovolj za kosilo?

Ne ni mi. Tvoj meni nima ne repa ne glave.
Korenčkova juha ok
Blitva s krimpirjem ter riba ali kos mesa.
Za sladico jagode, s sladoledom glede na to, da ne znaš pečt.

Tako je teta, babam pet let obveznega služenja učenja kuhanja in gospodinjstva, vse brez izjeme od 30 pa do 55 let.

Preveč zelenja. Blitva, zraven pa radičeva solata. Manjka nekaj konkretnega za najest. Jagode same? Raje sadno ali sladoledno kupo naredi.

Jaz bi po takem meniju že čez pol ure mogla spet jest. Definitivno manjka meso.

Zelo dobro kosilo. Mi pogosto jemo samo zelenjavno.

A imate tašče in taste vsi za “goste”, “obiske”. Meni je to čisto mim. Jaz ju sproščeno povabim na kosilo, tako kot oni nas, in se takrat nič ne preseravamo oziroma delamo, da smo kaj drugega kot navadno. Sploh so pa tašče ponavadi že malo bolj v letih, tako da itak ni dobro, da jejo težko in mastno hrano, a ne 🙂
Vidim, da v bistvu večina posnema neke stare navade od doma, ko se je konec tedna na debelo žrlo meso, pa vse podmeteno, pa s smetano pa kaj jaz vem. Nam ni do tega.
[/quote]

Očitno nisi ti ta, ki je postavila vprašanje na forum. Avtorico zanima, če je tak meni v redu za obiske, med katere šteje tudi taščo. Tu ne gre za preseravanje, ampak za odnos do povabljenih, s katerimi avtorica očitno nima pogostih in zelo domačih stikov, prej nekaj negotovosti, ali bo tašča nezadovoljna. Gotovo ni to meni za slovesno kosilo, tudi izbira jedi je specifična in je treba goste precej dobro poznati, da veš, ali vso to zelenjavo sploh jedo. Če pripraviš ločeno krompir in blitvo, imaš vsaj nekaj možnosti, da preprečiš nerodnost, če kdo blitve ne je. Če pripraviš na dalmatinski način, nimaš kaj. Pri zelenjavni juhi prav tako. Nekomu korenčkova juha ne ustreza zaradi barve ali vonja ali okusa; kdo drug jo obožuje. Pri klasiki, bistri juhi, je teh izbirčnežev manj.

Je moderna, ponosna, da ne zan kuhat in se ji ne sanja o hrani, zna samo jest, kar pač je.
[/quote]

Zelo zdravo, okusno in uravnoteženo kosilo. Tisti, ki vedno rabite meso zraven in cedeco se mast, se pa lahko zdaj upravičeno bojite okužbe s korono, ker je vaše zdravstveno stanje glede na vaše navade porazno.

manjka riba- k blitvi

Podobno smo jedli danes mi, sicer brez juhe. Blitva s krompirjem in orade iz pečice. Za popoldan za h kavici pa hitro pecivo z jagodami.

Fajn kosilo, odvisno koliko je kdo lačen. Za fajn lačne, oz. tiste ki so kaj fizičnega počeli prej, lahko kakšno jajce več, ali pa kos ribe ali mesa zraven.

Dovolj, ce se ulezes potem na kavc.
Ce pa moras iti delat fizicno, potem pa bistveno premalo.

Dovolj, ce se ulezes potem na kavc.
Ce pa moras iti delat fizicno, potem pa bistveno premalo.
[/quote]

In kdo bo danes šel fizično delat?

Meni osebno je to preveč. Če že, bi brez juhe ali brez sadja.

Meni še preveč, mojemu pa manjka “nekaj na kosti”.

Meni tu zraven manjka kak lep sočnen steak. Jajc in malo avokada za zajtrk, juha za večerjo, jagode pa v kisli smetani in potreseno s sladkorjem. So sicer same tudi ok, za malico v službi. Za poobedek kosila pa preveč prazno. Mi je pa vsaka stvar ok.

In kdo bo danes šel fizično delat?
[/quote]

Verjetno avtoričina tašča 😀

Na splošno he fajn kosilo, razen če je namenjeno orto mesojedcu/ki? V tem primeru, kot so že rekli, še kakšna riba ali piščančji ali puranji filr.
Ampak nikar jagod! Zdaj so polne strupov in aditivov in bi bilo škoda dobro kosilo pokvariti s pesticidi. Karkoli drugega, lahko tudi samo sladoled.

Če bi jaz dobila to za kosilo bi te šinfala celo pot do doma jajce na oko za kosilo si ubrisana?

Jaz bi pri takem kosilu ostala lačna. Ne maram korenčkove juhe, blitve še manj, ob smradu česna padam v nezavest. Ob surovem jajcu na oko se mi pa želodec obrača. Edino jagode bi jedla.

Ne, iskreno povedano, mi ni vsec. Sploh, ce vabis ljudi na tako kosilo. Ok, za poflikat na brzino, ko nimas casa ali sestavin, je v redu, sicer bi pa jaz vsaj neko ribo dodala, da se bodo ljudje vsaj najedli. Jaz bi bila po takem kosilu v roku ure, ure in pol lacna. In nima smisla delat kosila, ce si potem kmalu lacen. Osebno raje naredim mocno kosilo, da zdrzimo ene stiri, pet ur brez hrane.

To sobotno lahkotno kosilo je super kot uvertura v bogato nedeljsko kosilo.

če hujšaš in si na strogi dieti ja, drugače pa ni šans, sploh ne za moškega, za odraščajoče otroke, tudi zame je to premalo,oziroma samo zase bi mogoče še kdaj to naredila, ampak 1x na teden, drugače pa ne. Mi deluje, kot da manjka glavna jed, ker ta blitva mi nekako izgleda kot samo priloga..Pa sem precej vitka.

Sem naredila po prvotnem načrtu. Vsi so bili zadovoljni: tašča, mož in trije najstniki, jaz pa itak.
Nisem povedala, da pri nas jemo meso dvakrat do trikrat na teden, predvsem takrat, kadar ni časa za kuhanje. Na hitro spečeš zrezek, zraven prikuha in to je to.
Tisti, ki ste mi pisali, da so to kao neki ostanki – ojoj. Lepo svežo blitvo je zdaj še težko dobit, z zelenjavo pa je itak več dela kot z mesom, razen če ne kupujete solato v škatlicah. Npr. naribat korenje, očistit blitvo, olupit krompir, olupit in sesekljat česen, očistit radič, skuhat fižol, potem pa še vse to spravit v okusne jedi za 6 ljudi – meni se to ne zdi za pol ure.

Juho, blitvo s krompirjem in pečenim jajcem bi pustila. Barvno se te edi lepo usklajujejo. Črtala bi solato in namesto jagod pripravila puding, panacoto, pohorsko omleto, štrukelj. Neko bolj konkretno sladico, da zasiti.
V nasprotnem primeru, kot pravi Vihar nabavi več toaletnega papirja. 😁

Kako izgleda sladica jagode? Opereš posodico z jagodami in jo postaviš na sred mize, ali jih prerežeš in daš vsakemu v posodico… ali kako to strežete kot sladico.

To kot da bi banana bila sladica in vsakemu razdeliš po eno na koncu.

Joj sem upala da se avtorica na to odzove…

Sicer pa, a obiske si povabiš in jim jajce spečeš za kosilo? Haha, a ti to resno. Pa če ti je škoda denarja za hrano, pol ljudi ne vabi na kosilo. Na kavo in kekse jih povabi.

New Report

Close