Vam je to dovolj za kosilo?
A imate tašče in taste vsi za “goste”, “obiske”. Meni je to čisto mim. Jaz ju sproščeno povabim na kosilo, tako kot oni nas, in se takrat nič ne preseravamo oziroma delamo, da smo kaj drugega kot navadno. Sploh so pa tašče ponavadi že malo bolj v letih, tako da itak ni dobro, da jejo težko in mastno hrano, a ne 🙂
Vidim, da v bistvu večina posnema neke stare navade od doma, ko se je konec tedna na debelo žrlo meso, pa vse podmeteno, pa s smetano pa kaj jaz vem. Nam ni do tega.
[/quote]
Očitno nisi ti ta, ki je postavila vprašanje na forum. Avtorico zanima, če je tak meni v redu za obiske, med katere šteje tudi taščo. Tu ne gre za preseravanje, ampak za odnos do povabljenih, s katerimi avtorica očitno nima pogostih in zelo domačih stikov, prej nekaj negotovosti, ali bo tašča nezadovoljna. Gotovo ni to meni za slovesno kosilo, tudi izbira jedi je specifična in je treba goste precej dobro poznati, da veš, ali vso to zelenjavo sploh jedo. Če pripraviš ločeno krompir in blitvo, imaš vsaj nekaj možnosti, da preprečiš nerodnost, če kdo blitve ne je. Če pripraviš na dalmatinski način, nimaš kaj. Pri zelenjavni juhi prav tako. Nekomu korenčkova juha ne ustreza zaradi barve ali vonja ali okusa; kdo drug jo obožuje. Pri klasiki, bistri juhi, je teh izbirčnežev manj.
Je moderna, ponosna, da ne zan kuhat in se ji ne sanja o hrani, zna samo jest, kar pač je.
[/quote]
Zelo zdravo, okusno in uravnoteženo kosilo. Tisti, ki vedno rabite meso zraven in cedeco se mast, se pa lahko zdaj upravičeno bojite okužbe s korono, ker je vaše zdravstveno stanje glede na vaše navade porazno.
Ne, iskreno povedano, mi ni vsec. Sploh, ce vabis ljudi na tako kosilo. Ok, za poflikat na brzino, ko nimas casa ali sestavin, je v redu, sicer bi pa jaz vsaj neko ribo dodala, da se bodo ljudje vsaj najedli. Jaz bi bila po takem kosilu v roku ure, ure in pol lacna. In nima smisla delat kosila, ce si potem kmalu lacen. Osebno raje naredim mocno kosilo, da zdrzimo ene stiri, pet ur brez hrane.
če hujšaš in si na strogi dieti ja, drugače pa ni šans, sploh ne za moškega, za odraščajoče otroke, tudi zame je to premalo,oziroma samo zase bi mogoče še kdaj to naredila, ampak 1x na teden, drugače pa ne. Mi deluje, kot da manjka glavna jed, ker ta blitva mi nekako izgleda kot samo priloga..Pa sem precej vitka.
Sem naredila po prvotnem načrtu. Vsi so bili zadovoljni: tašča, mož in trije najstniki, jaz pa itak.
Nisem povedala, da pri nas jemo meso dvakrat do trikrat na teden, predvsem takrat, kadar ni časa za kuhanje. Na hitro spečeš zrezek, zraven prikuha in to je to.
Tisti, ki ste mi pisali, da so to kao neki ostanki – ojoj. Lepo svežo blitvo je zdaj še težko dobit, z zelenjavo pa je itak več dela kot z mesom, razen če ne kupujete solato v škatlicah. Npr. naribat korenje, očistit blitvo, olupit krompir, olupit in sesekljat česen, očistit radič, skuhat fižol, potem pa še vse to spravit v okusne jedi za 6 ljudi – meni se to ne zdi za pol ure.