VAMPI


Sandra, priprava vampov je zelo preprosta. Moraš pa kupiti tiste, ki so že na pol kuhani, drugače jih zaboga ne skuhaš.
Sesekljaš eno manjšo čebulo in jo prepražiš. Nato dodaš vampe in jih dušiš, dokler se ne posušijo. Seveda jih posoliš, začiniš z lovorovim listom, lahko jih tudi malo popopraš. Ko se posušijo, doliješ vodo in jih pustiš, da počasi vrejo. Zgostiš jih z na kocke narezanim krompirjem ali s krušnimi drobtinami (meni osebno se zdi boljše s krompirjem). Na koncu dodaš še malo paradižnikove mezge, približno 2 žlički sladke paprike in po okusu lahko peteršilj in česen.
Vse skupaj priprava traja dobro uro. Lahko tudi več, ne bo nič narobe, saj se vampi itak ne razkuhajo.
Jaz vse sestavine dodajam po občutku, zato ti nisem mogla točno napisati količine sestavin. Seveda lahko z začimbami še malo eksperimentiraš.
Upam, da bodo dobri vampi in dober tek!