Najdi forum

vanilija

Na hrvaški strani Klik, kjer imajo dobre recepte za peciva, sem zasledila, da je potrebno v nekatera peciva dati vanilijo (pol žličke, eno žličko…). Zdaj me pa zanima, kaj je mišljeno z vanilijo, ker ekstrakt to ni (to ponavadi piše posebej).
Hvala za odgovor in lep, čeprav deževen,dan.

Ali lahko prosim napišeš naslov, na katerem se recepti nahajajo?
Hvala in lep pozdrav.

Naslov:

http://www.klik.hr/naslovnica/fine_stvari/200101250002084.html

Nekaj receptov za peciva sem uspela pogledati, vendar je bilo v tistih napisano, da je potrebno dodati ektstrakt, to pa poznaš. Če pa piše dodati le npr. žličko vanilije pa mislim, da je to vanili sladkor. Lahko pa mi napišeš za katero pecivo gre, pa bom še tisti recept prebrala in upam, da bova problem rešili.
Lep dan.

To je tisto pecivo, v katerega sem se zagledala in piše eno žličko vanilije. Včasih je pisalo vanili šečer, zdaj pa ne, zato sem v dilemi. Hvala OLI za pomoč.

I mala količina ovoga slatkog blaga zadovoljit će vašu žudnju za čokoladom, a neće nauditi ni vašem struku, posebno ako volite dijeliti

Vrijeme pripreme: 35 min

Kalorije: 104
Masnoća: 4 g
Ugljikohidrati: 15 g
Proteini: 1 g
Kolesterol: 0 mg
Natrij: 577 mg

Sastojci:

2 žlice maslaca
1/3 šalica šećera
1/4 šalica hladne vode
1/2 žličice vanilije
1/2 šalice brašna
2 žlice kakao u prahu
1/2 žličice praška za pecivo
2 žlice mljevenih oraha
1 žličica šećera u prahu

Upute za pripremu:

1. Istopite maslac.
2. Umiješajte maslac, šećer, hladnu vodu i vaniliju. Zatim dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju uspite orahe.
3. Nauljite kalup pa pospite brašnom, kada se zalijepi po cijeloj površini kalupa istresite suvišak brašna.
4. Pecite na 200 stupnjeva Celzijusovih, oko 20 minuta ili dok na čačkalici ne ostane tijesto.
5. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Pospite šećerom u prahu.

V tem primeru bi jaz dodala 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta.
Jaz uporabljam ekstrakte od dr. Oetkerja, v enem zavojčku so štiri majhne stekleničke, ampak zelo kvalitetne.
Upam, da bo pecivo uspelo.
Lep dan.

Hvala OLI za trud. Me pa še nekaj zanima, v čem je razlika, ali daš vanili sladkor ali vanilijev ekstrakt? Hvala in lep vikend.

New Report

Close