Vape v stanovanju
2 mg nikotina… Ali vapate tudi v stanovanju? Odprete okno ali ne?
Jaz vapam ravno zato, da mi ni treba bit na mrazu. In evo, zdaj berem, da tudi vapanje pusti madeže v stanovanju. Sicer ne tako hitro kot cigareti.
Kaj menite?
Meni se res ne da zmrzovat. Končno odkrijem vape, da lahko na toplem uporabljam, pa se zgodi to.
Prezračim pa vsak dan.
vapevapevape, 05.01.2023 ob 23:40
Vprašanje je bilo mišljeno, da me nekdo potolaži, da ne rabim vapat pri odprtem oknu.
Saj ne rabiš. Ne notri ne zunaj. Mislim je tvoja izbira.
Isto kot če bi narkomanu rekel naj ne zvija trave, pa se zgovarja da to ni droga in da ni odvisen in da je zdravilna in da pomaga skratka žblj.
Do zdaj sem vejpala. Nedolgo nazaj sem se odpovedala še cigaretu. Par mojih znancev, strastnih kadilcev, je zbolelo za rakom na pljučih in so umrli v roku dveh let. Dveh let!
Brala sem, da je vejp “super” prav zaradi “vlažnega” dima in strupenih arom, kateri omogočajo lažje lepljenje in vsrkavanja strupenih snovi na pljuča ter razvoj drobnoceličnega raka, ki se agresivneje širi kot pa ploščatocelični.
Da ne govorim kako bolj zasvoji vape.
1. Ne, stene niso po vejpanju prav nič obarvane ali lepljive ali kaj podobnega kot se zgodi pri cigaretnem dimu.
2. Če te peće grlo po vejpu, kašljaš, … nimaš prave kombinacije (razmerje arome in baze, napačna vrsta baze, previsoka temperautra itd.)
3. Vejp ne zasvoji nič bolj kot cigareti, razen če vsebuje nikotin, potem je seveda popolnoma enaka možnost. Če uporabljaš vejp za prenehanje kajenja, postopoma zmanjšuj količino nikotina do nule, mentol aroma je odličen trik. Sčasoma ti vejp ostane le še kot občasen “dim”, ki ga je vedno bolj enostavno preskočiti oziroma povsem opustiti.
Kim285, 06.01.2023 ob 11:59
Meni je res smešno, butasto, nepotrebno in primitivno. Nekega uspešnega poslovneža ne boste videli s to igračko v ustih.
Ahahahaha, to pa ti misliš, očitno se ne giblješ v pravih “hoh” krogih:-))) Dobesedno vsi ali vejpajo ali kadijo iqose.
Btw: sem direktor podjetja, uspešnega, z ogrooomno poslovnimi sestanki, ko gremo potem na kosilo obvezno sledi vsaj iqos…
bivši, 06.01.2023 ob 01:34
1. Ne, stene niso po vejpanju prav nič obarvane ali lepljive ali kaj podobnega kot se zgodi pri cigaretnem dimu.
2. Če te peće grlo po vejpu, kašljaš, … nimaš prave kombinacije (razmerje arome in baze, napačna vrsta baze, previsoka temperautra itd.)
3. Vejp ne zasvoji nič bolj kot cigareti, razen če vsebuje nikotin, potem je seveda popolnoma enaka možnost. Če uporabljaš vejp za prenehanje kajenja, postopoma zmanjšuj količino nikotina do nule, mentol aroma je odličen trik. Sčasoma ti vejp ostane le še kot občasen “dim”, ki ga je vedno bolj enostavno preskočiti oziroma povsem opustiti.
Kdaj pobrišete prah ali pometete stanovanje vajparji? Droben fin siv prah povsod. Tudi na pljučih. Če je vejpanje vaša izbira, je to tudi vaš problem. Kaj pa otroci? Na njih itak ne pomislite kajne, tako kot kadilci, pijanci in đankiji ne. Trošarine za morebitno bodoče zdravljenje raka pa plačujejo kadilci in vejparji v obilni meri, zato ste topogledno lahko brez slabe vesti.
Bla, bla,… Prej kadila cigarete, sedaj vejpam. Ne boš verjela ampak sedaj ne kašljam, ne smrdim po tobaku,.. S polnimi pljuči lahko zadiham. Vejpam v stanovanju, moža ne moti, ker ne smrdi. Prej ga je zelo motil smrad čikov že ko sem kadila zunaj na balkonu. Vejpam z 6 mg nikotina. Zmanjševanje mi še ne gre. Plačujem pa v zdravniško blagajno kot vsi ostali.
Pa lep vejperski pozdrav