Varanje…. kako ste ugotovili
Najprej opaziš, da je čustveno odsoten. Izogiba se spolnosti z zelo bednimi izgovori. Mobitel je vedno ob njemu, seveda zaklenjen. Pozno hodi spat, dostikrat sem ga opazila, kako sedi v drugi sobi po polnoči in zavzeto piše SMS. Velikokrat se službene obveznosti zavlečejo. Če se pozabi izpisati iz gmail pa greš prebrskat google foto, pa pošto in naslove iz google maps…in če imaš srečo se nekoč vendarle dokoplješ do mobija in preveriš kliče, SMS, viber…..in potem dobiš dokončno potrditev. Ker priznal ne bo, varalica je in tudi lažnivec.
Očitno je, 15.11.2024 ob 20:37
Najprej opaziš, da je čustveno odsoten. Izogiba se spolnosti z zelo bednimi izgovori. Mobitel je vedno ob njemu, seveda zaklenjen. Pozno hodi spat, dostikrat sem ga opazila, kako sedi v drugi sobi po polnoči in zavzeto piše SMS. Velikokrat se službene obveznosti zavlečejo. Če se pozabi izpisati iz gmail pa greš prebrskat google foto, pa pošto in naslove iz google maps…in če imaš srečo se nekoč vendarle dokoplješ do mobija in preveriš kliče, SMS, viber…..in potem dobiš dokončno potrditev. Ker priznal ne bo, varalica je in tudi lažnivec.
Glede čustvene odsotnosti se strinjam. Ne pa glede izogibanja seksa. Dokler je v fazi kurjenja druge osebe, je ravno obratno , zelo je razvnet , ker domišljija dela na polno. Takrat bi non stop. Potem ko pa /če res seksa z drugo osebo, pa se doma ohladi.
Jožica654, 15.11.2024 ob 20:24
monovka, 15.11.2024 ob 17:23
Ali ni hitreje, če enostavno vprašaš? Iskanje “dokazov” je izguba časa in živcev. Pa itak si vsak želi, da dokazov ne bi bilo in seveda varanja tudi ne.
Se motim?
A bi kdo, ki vara odgovoril po pravici?
Ali bi zares kdo želel slišati odkrit odgovor? Kolikor poznam pare, kjer je prisotno varanje, bi večina dala vse, da bi bil odgovor “zvest/a sem ti”.
Sumničenje za vsako malenkost se mi pa ne zdi koristno za zvezo. Preveč dvomov v partnerja je prav tako strup za odnos.
Ljubezen temelji na zaupanju in spoštovanju, zato si ne znam predstavljati, zakaj bi si nekdo želel ostajati v zvezi z nekom, ki mu ne zaupa. Torej ga tudi ne ljubi. Se pravi, da se mu nima smisla pretirano sekirati zaradi skoka čez plot, ker je zveza tako ali tako obsojena na razpad.
Si pa kar prostovoljno iskati razloge za dvom je pa sploh skregano z logiko. Skupaj si z nekom zato, da ti je lepo, ne pa zato, da si delaš probleme in iščeš napake.
Mnogi z neutemeljeno sumničavostjo partnerje bolj odženejo od sebe, kakor privežejo nase. Ljubezni pač ne moreš izsiliti. Brez ljubezni pa se mi partnerstvo ne zdi smiselno.
monovka, 15.11.2024 ob 20:50
Ali bi zares kdo želel slišati odkrit odgovor? Kolikor poznam pare, kjer je prisotno varanje, bi večina dala vse, da bi bil odgovor “zvest/a sem ti”.
Sumničenje za vsako malenkost se mi pa ne zdi koristno za zvezo. Preveč dvomov v partnerja je prav tako strup za odnos.
Ljubezen temelji na zaupanju in spoštovanju, zato si ne znam predstavljati, zakaj bi si nekdo želel ostajati v zvezi z nekom, ki mu ne zaupa. Torej ga tudi ne ljubi. Se pravi, da se mu nima smisla pretirano sekirati zaradi skoka čez plot, ker je zveza tako ali tako obsojena na razpad.
Si pa kar prostovoljno iskati razloge za dvom je pa sploh skregano z logiko. Skupaj si z nekom zato, da ti je lepo, ne pa zato, da si delaš probleme in iščeš napake.
Mnogi z neutemeljeno sumničavostjo partnerje bolj odženejo od sebe, kakor privežejo nase. Ljubezni pač ne moreš izsiliti. Brez ljubezni pa se mi partnerstvo ne zdi smiselno.
Se strinjam. Življenskih situacij je toliko, kot nas je ljudi. Neupravičena sumničavost sigurno spodkopava zdrav zakon, obenem pa upravičena sumničavost lahko reši zakon, če je seveda partner, ki je na poti k varanju dovzeten za sugestivna vprašanja in se z malo samorefleksije ustavi in strezni.
Slast in kemija (prepovedanega) ljubezenskega odnosa pa je (na žalost) dostikrat tudi premočna skušnjava še za tako miselno močne ljudi, kaj šele za nas ostale ljudi z povprečnim darom razmišljanja.
Jožica654, 15.11.2024 ob 21:06
Se strinjam. Življenskih situacij je toliko, kot nas je ljudi. Neupravičena sumničavost sigurno spodkopava zdrav zakon, obenem pa upravičena sumničavost lahko reši zakon, če je seveda partner, ki je na poti k varanju dovzeten za sugestivna vprašanja in se z malo samorefleksije ustavi in strezni.
Slast in kemija (prepovedanega) ljubezenskega odnosa pa je (na žalost) dostikrat tudi premočna skušnjava še za tako miselno močne ljudi, kaj šele za nas ostale ljudi z povprečnim darom razmišljanja.
O, prepovedani sadovi so vedno najslajši. Že kot otroci smo najraje počeli prepovedane stvari. Kljub kazni, ki je sledila.
Vseeno mislim, da v srečnem partnerstvu nobeden ne razmišlja o skoku čez plot. Ne le zaradi odgovornosti in pripadnosti, ampak predvsem zaradi tega, ker svoje sreče nimaš interesa ogrožati. Tam pade tudi tisti rek, da priložnost dela tatu.
monovka, 15.11.2024 ob 21:47
O, prepovedani sadovi so vedno najslajši. Že kot otroci smo najraje počeli prepovedane stvari. Kljub kazni, ki je sledila.
Vseeno mislim, da v srečnem partnerstvu nobeden ne razmišlja o skoku čez plot. Ne le zaradi odgovornosti in pripadnosti, ampak predvsem zaradi tega, ker svoje sreče nimaš interesa ogrožati. Tam pade tudi tisti rek, da priložnost dela tatu.
Tudi jaz bi isto rekla. Saj marsikoga zamika, samo večina se jih vseeno ustavi, če doma kolikor toliko štima. Ker varanje prinese s seboj druge težave, vznemirjenje in adrenalin se spremeni v živčno vojno, zaljubijo se in potem v precepu ne vejo, kako se pravilno odločiti. Nobena odločitev ni lahka, ne pustiti ljubimca ne partnerja. Najlažje je v štartu reči ne, da se sploh ne spustiš v vezo.
Sadat, 15.11.2024 ob 22:03
Kaj pa ženske veste, kako je to z moške perspektive?! Imaš ženo, imaš z njo otroke, je v redu kot prijateljica, ni pa več seksi. Sploh pa zaradi bolezni nima več libida. In kaj boš potem?
A bejž no! Ker moški ste pa neizmerno sexy vsaj dvesto let. Libido imajo na tvojem planetu tudi samo moški na visokih obratih, ženske pa ga izgubijo takoj po rojstvu otrok ali kaj?
Na mojem planetu je to krepko drugače.
Franci ki te je na balanci, 15.11.2024 ob 17:05
kaj če pride partner zvečer domov poškodovan po telesu od ljubezenskih ugrizov, je to zadosten in prepričljiv dokaz da te je prevaral?
Ma kje. Lahko so to rane in ugrizi, ko mu/ji je tat hotel ukrasti denarnico in sta se stepla. Eni pa res paničarite za nič.
Jaz sem od svojega ugotovila geslo za FB in tudi pin za telefon in vzorček. 😀 Dejansko vem vse.
Ugotovila sicer že prej, na enem starem telefonu.
Vem o svojem ful podrobnosti, dejansko je res pokvarjen tip, ne sploh največ glede žensk.
Problem je, da ga ne morem še pustit, čeprav on nima službe in jo jaz imam, ampak je res situacija za znoret.
Moji možgani vse ugotovijo, edino to, kako se nekoga takega rešit, ne.
In moj je bil še z eno tako, ko bi bilo prav zabavno, če bi vsi izvedeli. Ampak so tu ljudje, ki jih nočem prizadet. Ima tudi nezakonskega otroka, za katerega ne ve nihče. In no nastal v času najine veze, ampak z eno bivšo in mama je poročena ženska, ki tudi joče, da se izve. Moj je žal tudi svoje ljubice izkoriščal za denar. Imel jih je po 15 naenkrat. Trenutno nima nobene, ceprav nisva intimna. V bistvu bi mi zdaj bilo vseeno za katerokoli.
Ker ja, vse vem. Do gesel je čist izi prit.