Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek varčevalni račun za…

varčevalni račun za…

Sinu bi odprla varčevalni račun – tak pri katerem nakazila niso določena (nakazovali bi po trenutnih zmožnosti pa babice za rojstni dan in podobno). Namen imamo, da bi se varčevalo dalj časa (nekaj let), vendar da bi lahko tudi vmes del denarja dvignili (ko pridejo kakšni večji izdatki). Če se kdo kaj bolj spozna na te stvari: kakšen račun naj odpremo in pri kateri banki? Morda navadnega varčevalnega in potem vsake toliko, ko se nabere damo vezat? Kako se najbolj splača? Videla sem, da imajo banke tudi “otroške” varčevalne račune, vendar če sem prav razumela je to bolj za kratko obdobje, da se otrok nauči varčevanja.

Po mojem vam je to zelo ugodno. Ima lahko tudi plačilno kartico, obrestna mera 2,50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} letno, kar je kolk je meni znano največ. Če kdo zna za boljšo opcijo, naj napiše in me popravi
http://www.volksbank.si/

Pri varčevalnih ozir. rentnih računih je tako, da do denarja ne moreš iz danes na jutri ampak je vezava na določeno obdobje (3, 5, 10 let…) in potrebni so redni mesečni pologi.

Glede na starost otroka, vaše želje in zmogljivosti glede nakazil izberite pač en otroški račun na nkbm, nlb ali skb.

Jaz iam za hči npr. tole http://www.nkbm.si/product.aspx?docid=569
Za rentno varčevanje sem se pa odločila, ker denarja ne nameravam dvigovati, najprej sem sklenila za 3 leta, sedaj pa spet podaljšala za 3 leta…

obrestna mera je 2,615{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465},

Odpri si racun na Sparkasse in nanj priklopi dva varcevalna racuna – enega za otroka in enega zase. Varcujes lahko kolikor zelis, kakor dolgo zelis in dvignes lahko, ko zelis. Obresti so zelo ugodne, pa se TRR je najbolj ugoden med vsemi bankami pri nas.

Samo glej, da bodo obresti fiksne, drugače boš razočarana.

To pa ne drži.
Varčevalni računi praviloma ne določajo rednih pologov, in tudi dviguješ lahko kadarkoli – ni vezave. Edino ponekod je pravilo, da mora vsak vloženi denar odležati na banki npr. 30 dni.

Najugodneje ta hip Sparkasse.

New Report

Close