Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek varčevanje

varčevanje

Vsak mesec bi rada za varčevanje namenila 200 tisoč SIt. Kakšna oblika varčevanja je sedaj najbolj donosna (varčevanje na banki v SIT ali EUR; delnice, obveznice…)? Kako varčujete vi?

LP

Na zalost nimam teh problemov
lep dan

Po moje kakšne Telekomove delnice (če jih seveda dobiš :)), saj bi se naj enkrat v prihodnosti privatiziral. Mi jih nekaj imamo. :))
A imaš v načrtu kratko ali dolgoročno varčevanje? Za kratko npr. državne obveznice (pa še v davčno olajšavo grejo) ali pa vezava na kakšni banki (jaz sem nakej časa nazaj gledala in tedaj mi je bila njaboljša varianta od varčevanj v banki, vezava na 31 dni v SKB-ju, gledala sem za SIT).
Za dolgoročno pa kakšen sklad, ampak tukaj imaš že tako široko ponudbo, da je težko reči kar tako.
Najbolje, da si pogledaš na vse možne naslove (banke, tudi zavarovalnice, sklade,..) saj se sedaj že skoraj vsaka ustanova šopiri s kar nekaj oblikami investicij ali varčevanj.
Ergo, pot pod noge alias miško v roke. 🙂

u pa maš dnarja da daš lahko na strah 200 jurjev no uglavnem vzemi si modro varčevanje…knjižica pri nlb meni se zdi super res pa je da prvo leto ne moreš dvigovati denarja potem pa lahko

…pazi – modro varčevanje je z odpovednim rokom 91 dni, če hočeš priti do svojega denarja pred potekom 5 let – in izplačila se držijo do dneva natančno :((((

Pri tako veliki vsoti, bi jaz večino (prb 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) naložila v banko – v eno izmed oblik varčevanja (modro varčevanje, račun zvestobe itd.) Resda bo obrestna mera nižja, je pa taka oblika varčevanja varna.

Ostalih 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bi morda vložila v kakšen azijski ali J evropski sklad (večje tveganje). Nekaj bi morda namenila za kakšno naložbeno zavarovanje (kombinacija vlaganja s sklad in življ. zavarovanja).

Veliko denarja :-)) Kaj delaš?? Hecam se!!!

Vsekakor ti privoščim da boš denar kar se da najlepše obrnila. Možnosti je veliko od opevanih vzajemnih skladov, do bančnih ponudb. Vsekakor pa ne vse v eno strukturo. Razdeli na večje deleže in varčuj. Meni banke niso ugodne, zato, bi tja namenila najmanj. Več v sklade in vsekakor, kako lepo življenjsko naložbeno varčevanje

srečno in lepe obresti

New Report

Close