Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Varčevanje

Varčevanje

Rada bi prišparala kaj evrčkov. Kje in kako naj varčujem in seveda koliko na mesec in kako dolgo, da se bo vsaj kaj poznalo?
Vaše izkušnje me zanimajo.
Trenutno nimam točno določeno za kaj bi varčevala, itak bom čez nekaj let potrebovala vse sorte stvari, saj sem zdaj še doma pri starših.

Koliko te bo stalo samostojno življenje? Hrana, položnice in bivališče, vse to, kar imaš trenutno pri starših. Toliko varčuj.
Najprej varčuj na banki, ko se pa kaj nabere, daj na vezano vlogo. V nič ostalega se ne spuščaj, ker je danes vse preveč tvegano! Lahko riskiraš 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} privarčevanega, ostalo pa zazihraj v banki.

Koliko naj privarčuješ na mese ti mi ne moremo povedati, zato bi rekla da tolikor kolikor le lahko. Praviš da trenutno nič kaj ne rabiš zato lahko daš večino na banko. Pusti si tolko da maš za račune, da daš doma nekaj za hrano al ako ste zmenjeni, pa da si tu in tam še kaj kupiš za oblečt in kaj za dušo. OStalo pa vse na banko saj si boš še enkrat zeloooo hvaležna.

Hvala vama za nasvete.
Se pravi najboljše denar na banko.
Sem malo spremljala razne sklade, ampak me je strah tja vlagat.
Banka je še zmeraj najboljša opcija.
Varčevala bi pa kaj pa vem, nekje 200€ mesečno. Mogoče kdaj kaj več. Ne morem si pa privoščit, da bi varčevala toliko, kot zahteva samostojno življenje. To me pride že cela plača, še premajhna je. Bi pa rada tak znesek mesečno varčevala ja.

kakršnekoli znesek boš prišparala je bolje kot nič. Verjemi mi poznam pri svojih 35 veliko ljudi, tudi starejših od mene, ki se jim vedno zdi da imajo premajhne dohodke da bi kaj prišparali, češ kaj boš šparal 50€ če to ni nič in taki ljudje nikoli nič nimajo, ves denar zagonijo za kdo ve kaj, kar se niti ne spomnijo. Še milarderji če ne šparajo so hitro na bankrotu če si kupijo vse kar jim na pamet pade.

Strinjam se. Problem je v tem, ker ne vem kje varčevat, ampak bo to res najverjetneje banka. Delnice itd me je strah.

Glede na tvojo finančno izobrazbo – brez dvoma – banka.

Pozabi na delnice, sklade in ostale finančne produkte, od katerih bodo služili le posredniki. Pa še prihranki bodo čudežno izhlapeli čez nekaj let:)

Poglej na internetu, katera banka omogoča najvišje obresti in ima najnižje stroške. Jaz sem se odločil za DH in njen varčevalni račun – predvsem zato, ker rabim na hitro denar dvignit, če bom dobil kakšno nepremičnino ugodno, recimo…

Jaz bi na tvojem mestu varčevala na dva načina.

Najprej si določi en znesek, npr. 100 €, ki gre vsak mesec obvezno za varčevanje. Če pa na koncu meseca kaj ostane pa daš tiste € h preostalemu kupčku. Sredstva od 100 € naj bodo za dolgoročne nakupe (npr, stanovanje, avto,…), tisti drugi del pa za npr. morje.

Za začetek začni varčevati doma. Vsaj meni je fajn motivacija pogledati kupček privarčevanih sredstev, ta denar se mi zdi bolj realen. Tiste številke na bančnem izpisku mi sploh ne dajo enega pravega občutka o vrednosti denarja. Seveda, če gre za manjše zneske, ne nekaj 10 000 €. Obresti na banki so itak tako mizerne, da je skoraj vseeno, če je denar doma. Po enem letu pa daj € lepo na banko v kakšno vezano vlogo.

____________________________________________________ Only the stupid need organization, the genius controls the chaos! A.E. [url=http://www.ogrevanje-hlajenje.net]Toplotne črpalke[/url] | [url=http://www.alterish.com]Alterish.com - Let's cook[/url]

New Report

Close