Varčevanje denarja za otroka/najstnika
Nekaj me zanima. Kako imate to urejeno, če varčujete namensko za otroka, najsi bo malček ali pa najstnik. Imate direkt bremenitve na svoj TRR in se pol na njegovega nakazuje ali kako?
Vem edino to, da CSD vse zvoha, da se pozna pri OD, ker to štejejo kot njegov prihodek, ali kako se naj pač izrazim. Nevem sicer na podlagi česa imajo kar naenkrat dostop do vseh računov, čeprav je na banki rekla, d anaj ne bi imeli. V končni fazi je to ,,otroški račun,, ne glede na njegovo starost.
Kakšne izkušnje?
MIdva dajeva v kuverto mesečni znesek, enkrat letno – ponavadi za rojstni dan, da ne pozabimo – pa iz tega kupiva zlate ploščice.
Sva najprej dajala gotovino, pa se toliko razvrednoti v npr. 15 letih, da se ne splača. In sva se odločila za zlate ploščice Zlatarne Celje. Temu vrednost ne pada, pa še nihče ne ve, da jih ima.
itak, sa se ti vsak cent, ki ti ga pripiše banka upošteva kot dobiček!
Pri otroških so mi upoštevali 2 CENTA DOBIČKA! Kaj, če odločilna?
Rajši otroku privošči glasbeno, baletno, teniško, judo, košarkaško, plesno, nogometno……..šolo.
Bo imel več od tega – oblikoval bo svoj karakter in morda se bo s tem ukvarjal celo življenje!
Boljše to, kot da razvajen dobi pri 18 denar in ga zapravi za ……………….. in na koncu ostane rezvajena zguba.
Oprosti, ampak zaradi 20 EUR na mesec, za katere niti ne ve, pa ne bo nič bolj razvajen, kot nekdo, ki tega nima. Razvajenost ni odvisna od denarja, zlata, žepnine ampak VZGOJE.
@Zanima me..
Ja, cene se nekoliko razlikujejo. Bbstajajo tudi firme, ki se ukvarjajo samo s prodajo žlahtnih kovin. Midva ponavadi kupiva v Zlatarni Celje njihove ploščice, imajo različne velikosti, odvisno koliko si pripravljen dati. Prodaš jih lahko med drugim tudi njim nazaj.
˝Oprosti, ampak zaradi 20 EUR na mesec, za katere niti ne ve, pa ne bo nič bolj razvajen, kot nekdo, ki tega nima. Razvajenost ni odvisna od denarja, zlata, žepnine ampak VZGOJE.˝
Saj ne pravim tega,
pravim pa, da je najbolje investirati v otrokov razvoj, karakter, razvoj sposobnosti, talentov – saj je to tudi vzgoja
Saj zaradi šparanja 20 EUR mesečno ne bo noben vaš otrok v otroštvu prikrajšan pri glasbi, športu, kulturi, razvoju….ipd.
Se pa bo čez 15-20 let le poznalo, ko bo otrok rabil za dodatek k šolnini za študij. Verjetno bo takrat več samoplačljivega študija, kakor danes.
Pa od tega našparanega čez 20 let, kar bo zneslo 4.800 EUR, tudi ne bo vaš otrok mogel kupiti vile z bazenom, tako da se ni za bati, da bi bil potem vaš otrok brezdelni razvajenec celo življenje, če mu boste zdaj dajali 20 € na kupček.
Denar na računu mi gre na jetra, ker me banka lupi, kjer je možno. Tako kot vse, ne samo mene.
Poleg tega zlatu raste vrednost, denarju pada. In če se karkoli zgodi z določeno denarno valuto, zlato ostaja trdna valuta. Vsaj do sedaj je bilo tako.[/quote]
Če so denarna sredstva vezana, naj bi se vrednost ohranjala. Če se z valuto kaj dogaja, jo lahko še vedno menjaš v drugo trdno valuto. Imaš shranjeno zlato v bančnem sefu? Kaj če se z zlatom kaj zgodi?
Mislim, da je kar pametno dati v zlato, ampak mislim tudi, da ravno pri zlatarni celje nategujejo, sploh s tistimi darilnimi kartončki ali zlatniki, ki so precenjeni in stanejo več kot trenutna teža zlata. Poleg tega je bolj kupiti zlatnike, ki jih imajo prepoznavnost kjerkoli po svetu, npr. avstrijski filharmoniki. prodaja jih moro, morda še kje drugje.
mal si poglej cene, pa primerjaj