Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Varčevanje na dolgi rok

Varčevanje na dolgi rok

Pozdravljeni, imam eno kompleksnejše vprašanje in zelo bi bil vesel vašega cenjenega mnenja.

Mesec nazaj nas je obiskala štorklja in z ženo sva sklenila, da bi bilo dobro za malčka varčevati.
Gre za dolgoročno varčevanje (10, 15 let…) katerega namen bi bilo financiranje šolanja ali kake druge naložbe.

Situacija pa je nekako takšna. Mesečno bi temu namenil recimo 60€ (včasih morda kaj več, včasih manj…). Naj omenim, da sem pri naložbah malo bolj konzervativnega značaja, zato bi na prvo žogo razdelil sredstva takole:

Pol bi redno dajal na banko (pač mesečno varčevanje (sem komitent NLB s srednje solidno boniteto), drugo polovico pa v sklade, uravnotežene ali pa pretežno obvezniške.

Moja vprašanja oziroma dileme. Ko sem se lotil iskanja informacij o teh možnostih, me je takoj doletela nova dilema. Namreč NLB ima produkte Bančnega zavarovalništva. Ker sam (niti žena) nisem niti nezgodno, niti življenjsko zavarovana, sej si rekel, fino, plačam, varčujem, pa še zavarovan sem. A zdi se mi, da je to preveč enostavno, da bi bilo res.
Ali sploh potrebujem zavarovanje (delam v pisarni)?

Skratka, ali je moje razmišljanje pravilno in kaj mi v zvezi z varčevanjem za otroka na dolgi rok predlagate (cca 60€ mesečno…)?

Hvala za vaš nasvet ali mnenje.

Zavaruj se nezgodno posebej(npr. Triglav-110 eur letno-zavar. vsota 40.000 eur, dnevna odškodnina 15 eur) , ostalo fifti v rizične sklade-NLB slov. delnice, MP Bric, Primus,… ter fifti v obvezniške.
Življenska zavarovanja so totalni nonsens…

Hvala drrr. Kaj pa recimo varianta KD Življenje?

K_1

Točno sem si mislil da boš to omenil. Se niti ne čudim. saj so tečni ko k…., ker kličejo okoli ko zmešani in nabirajo stranke kar preko strank.

Pozabi na KD. Jaz sem letos spomladi prodal sklade od KD ker so imeli eni izmed prvih zelo slabe rezultate(20 % minus v enem letu). Zdaj je itak vse v k…., zato se splača ZDAJ čimveč vložit, ker dobiš največ točk.

Sem ti napisal kam se splača: Bric, balkan, SLO delnice. Odpri stran od Financ in boš pod SKLADI vse pregledal kako so skladi delovali zadnja tri leta.

Dnevna odškodnina 15€ je malo pretirana,že 15 let delam pa nisem niti en dan bila na bolniški zaradi nezgode,tko da ne.

Zanima me zakaj skladi niso v redu?
Če varčujem na dolgi rok,ker sem bolj ziher sem izbrala tiste z garancijo in jih ne mislim na vrat na nos prodajat zaradi situacije,saj vendar varčujem za otroka.

Kot mi je znano KD ponuja balkan in imajo velike minuse,al si mislil na kakšen drug način balkan.

New Report

Close