Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Varčevanje v zlatu

Varčevanje v zlatu

Razmišljam, da bi kupila naložbeno zlato.
Pa sem zdaj malo zmedena. Ena varianta je, da ga kupim in ga imam doma v nogavici :). To ni ravno varno.
Vidim pa, da so firme, kjer imaš nekak račun v zlatu ali kako naj rečem. V bistvu zlato sicer nabaviš, ne neseš ga pa domov. Kako naj vem, da je firma varna, da ne bo propadla in bom jaz brez vsega?

Koliko denarja misliš vreči v zlato? Za pet palic po kilogram zlata (cca 180 k) se BP da najti varen prostor, če ne živiš ravno v stanovanju.

Najet sef v banki.

Sem šla malce čekirat tole pa zgleda, da nimajo vse banke sefov. Tiste, ki jih imajo pa jih imajo tudi samo v nekaterih poslovalnicah 🙁 (LJ, MB recimo). Cene pa nekje od 6€ na mesec naprej.

Sem šla malce čekirat tole pa zgleda, da nimajo vse banke sefov. Tiste, ki jih imajo pa jih imajo tudi samo v nekaterih poslovalnicah 🙁 (LJ, MB recimo). Cene pa nekje od 6€ na mesec naprej.
[/quote]
za finančno tajnost (morda celo utajo) ni ravno veliko če le ne pride do ropa.

[/quote]

NLB npr.ima kar precej sefov, ne samo v LJ in MB https://www.nlb.si/poslovna-mreza#ot-4 in za komitente je najem pod 5€ mesečno.

NLB npr.ima kar precej sefov, ne samo v LJ in MB https://www.nlb.si/poslovna-mreza#ot-4 in za komitente je najem pod 5€ mesečno.
[/quote]

Samo stran od NLB. Nikoli več ne želim opravka z NLB.

za finančno tajnost (morda celo utajo) ni ravno veliko če le ne pride do ropa.
[/quote]

A veš, da se ob omembi sefov tudi jaz najprej spomnim na SKB in rop.
Glede na to, da nimam kaj skrivat, bi raje videla, da je jasno zabeleženo kaj imam v sefu, če se ponovi rop…

Samo stran od NLB. Nikoli več ne želim opravka z NLB.
[/quote]

Ti mogoče ne, jaz pa sem s to banko zadovoljna. Bolj kot s katero drugo.

roparji po hišah iščejo samo še denar in zlatnino. če nimaš dobrega sefa doma, vgradnega, vgrajenega tako, da res nihče ne ve nič o tem, je banka boljša varianta

tistemu o računih na firmi, ki ti je zlato prodala, pa jaz ne zaupam. ker so že ostali brez vsega. brez denarja in brez zlata, firma šla cugrunt, lastniki z zlatom pa bohvekam.

Tudi jaz sem že slišala o teh računih, da je šla kaka firma k vragu in so ostali brez vsega pa o ropu sefov tudi :(.
Kaj vem, če je sploh smiselno varčevati v zlatu. Sefov nekatere banke nimajo oz. so samo v nekterih krajih. Recimo moja banka ima samo v LJ in MB, zraven pa še kar konkretna cena: 72€ na leto.
Sem mislila najprej, da je zlato ok ideja, ampak potem se se pa spomnila, da ga ne morem kar doma v nogavici imet.

Tudi jaz sem že slišala o teh računih, da je šla kaka firma k vragu in so ostali brez vsega pa o ropu sefov tudi :(.
Kaj vem, če je sploh smiselno varčevati v zlatu. Sefov nekatere banke nimajo oz. so samo v nekterih krajih. Recimo moja banka ima samo v LJ in MB, zraven pa še kar konkretna cena: 72€ na leto.
Sem mislila najprej, da je zlato ok ideja, ampak potem se se pa spomnila, da ga ne morem kar doma v nogavici imet.
[/quote]

v 20 letih je bil en rop sefov, pa še tisti naročen….

misliš, da lahko kupiš in zgradiš konkreten sef doma za par evrov? varnost tudi stane. lahko imaš v štumfu doma, lahko zakoplješ tudi pod temelj pod hišo…

kolikor gledam cene, najnižjo ceno ima menda abanka v žalcu za 55 EUR. to je manj kot 5 eur na mesec.

Imam znanca, ki mi je vse to uredil in dobro razložil…če te zanima ti lahko posredujem kontakt, lp

V bistvu bi ti bolj svetovala naložbeno srebro. Ja ok, morala boš plačati še davek, če ga boš želela kdaj prodati, česar pa pri zlatu ni treba (ni davka).
Kakorkoli se boš odločila, svetujem ti, da kupuješ v manjših kosih. Lažje kot imet 50 kil zlata in jih razdelit, ko bo šlo vse v π.

[/quote]

72 : 12 = 6 na mesec, zato da imaš premoženje na varnem.

New Report

Close