Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute VARČEVANJE ZA HIŠO

VARČEVANJE ZA HIŠO

Spoštovani!

Z možem bi pričela namensko varčevati, da bi si čez kakšnih 10, 15 let postavila hišico. Trenutno imava stanovanje v hiši pri starših, tako da ne plačujeva najemnine.
Na mesec bi dala od 50.000 do 100.000 sit v ta namen. Sva za varne naložbe.
Zanima me kakšno varčevanje nama svetujete in ali se nama splača varčevati v Nacionalni stanovanjski varčevalni shemi?

Ali je bolje skleniti varčevanje v kakšni banki. Namreč po 10 -15 letih varčevanja bi v primeru premalo prihrankov želela vzeti stanovanjski kredit.

Hvala in lp!

Pozdravljeni!

10 do 15 let je kar dolga doba in so aktualne različne opcije. Vse je odvisno od vas, koliko ste pripravljeni tvegati.

Če ste za res zelo ziheraški so aktualni zavarovalni in bančni produkti in delnice pozabite. Obstaja produkt, kjer vam garantirajo glavinco + 3,75 donosa letno.

SNVS je ena od opcij. Sam se ne bi odločil zanjo.

O kreditu pa predlagam, da se pogovarjamo takrat, ko bo aktualen, ker se pogoji in produkti zelo hitro spreminjajo.

Morda si pa bosta zaželela svojo hiško že čez nekaj let in vama ni potrebno čakati 10 do 15 let?

Lep dan,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Spoštovani!

Hvala za odgovor. Zanima me kaj ste mislili z “garantirano glavnico + 3,75 donosa letno”

Hvala in lp

Pa še to, zakaj NSVS ni dobra rešitev oz. zakaj se vi ne bi odločili zanjo?

Obstaja naložba, ki ta donos garantira.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Za SNVS se jaz osebno ne bi odločil, ker sem pripravljen sprejeti malo večje tveganje v zameno za višje donose. V novi SNVS je tako, da ne moremo do privarčevanega denarja, če ne bomo dejansko reševali stanovanjski problem.

Je pa SNVS vsekakor zelo varno stanovanjsko varčevanje in zaradi pomoči države donosnejše, kot so ostala tovrstna bančna varčevanja.

Lp,

New Report

Close