Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Varčevanje za otroka

Varčevanje za otroka

Pozdravljeni!

S partnerjem se odločava, da bi začela varčevat za hčerko( stara 1 leto). Pa me zanim, kaj je najbolj ugodno oziroma priporočljivo? Ali račun na banki, vzajemni skladi, rentno zavarovanje? Oziromaa kakšne možnosti imava?

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Možnosti je ogromno. Koliko ste pripravljeni tvegati je odvisno od vas. Če ste pripravljeni na malo večje tveganje je zelo modro skleniti naložbeno polico na vaše ime, za dobo 18 let. Upravičenka po izteku pa naj bo hčerka. Prednost pred skladi je, da je neobdavčeno in bolj fleksibilno, kot npr. možnost brezplačne menjave skladov z eno polico. Druga prednost takšne police je, da je do izteka vaša last, po izteku pa od hčerke.

Poznam zelo dobre možnosti, lahko me kontaktirate.

Lep pozdrav!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pozdravljeni !

Za izpolnitev vašega namena je možnosti nešteto, za priporočitev ene, ali pa nekaj njih, pa bi morali povedati nekaj več o sebi, vajinem današnjem življenjskem standardu, premoženjskem in finančnem stanju ter kratkoročnih in dolgoročnih ciljih.

Temelj premoženjske piramide posameznika, in s tem družine kot celote, je delovna zmožnost in ustvarjanje finančnih prihodkov, zato morata poskrbeti najprej za morebitni izpad le-teh. Predpostvimo, da imata to že ustrezno urejeno.

Ali bolj razmišljate o varčevanju z enkratnim (večjim) zneskom, ali bolj razmišljate o rednemu periodičnemu varčevanju, ker različni finančni produkti zahtevajo različno dobo izpolnjevanja pogodbenih obveznosti in nenazadnje tudi različne davčne obremenitve. Ali mogoče razmišljata o kombinaciji obeh načinov?

Kakšen ja vaš varčevalni cilj v finančnem smislu in kdaj naj bi se uresničil (za plačilo šolnine – srednja šola (14 let) ali študij (18 let), za doto, za stanovanje, avto…)?

LP

Pozdravljeni!

Žal se oglašam šele zdaj, prej ni bilo možnosti.
Takole je, z partnerjem imva v mislih periodično varčevanje z manjšimi zneski recimo cca. 50 eur na mesec. Ideja, da je do 18. leta polica najina nato pa pisana na hčerko mi nekako ne diši. Rada bi imela dostop do denarja tudi midva v primeru kakšne nepredvidene potrebe po denarju. Tudi glede dobe varčevanja še nisva odločena, verjetno pa bi blo nekje do 18 -20 leta. Kar se tveganja tiče, bi ubrala neko srednjo pot. Morala bi vedeti za vse opcije natančno. Je kakšna varianta, za predstavitev teh opcij?

Hvala in lep pozdrav!

Tako kot ste opisali je mogoče in je tudi smiselno.

Lahko mi pišete na e-mail, ali me pa pokličete, da se dogovorimo za sestanek.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pozdravljeni!

SEm vas kontaktirala na vaš email. Tako, da čakam na vaš odgovor.

Lep pozdrav!

Sem vam ponovno poslal e-mail. Ste ga dobili?

Lp,

New Report

Close