varčevanje za otroke
pozdravljeni,
mene pa zanima, kaj menite o rentnem varčevanju za otroke, sedaj smo v banki mesečno vplačevali poljubno – dogovorjeno vsoto, zdaj je ta 5 letni rok potekel in imamo možnost podaljšati ali pa lahko dobimo denar, vendar šele po preteku enega leta. Po pregledu sporočila smo ugotovili, da tudi ni nekih velikih obresti na tako varčevanje. Ali mi lahko predlagate še kakšne možnosti, ki so ugodne? mesečno bi za vsakega otroka dajali po 20.000 sit, oba sta začetek osnovne šole. Ta denar naj bi porabila v času študija, po potrebi rentno izplačevanje kot štipendija ali v enkratnem znesku.
Prosim za kakšen namig kaj bi bilo najbolje, hvala in lep pozdrav majči
Pozdravljeni!
Varčevanje za otroke je zelo dobrodošlo in se odloča čedalje več staršev. Najbolje je skleniti varčevanje takoj ob rojstvu, ker je lahko doba dovolj dolga ( 18 let) in se že z mahnim zneskom precej privarčuje. Ker je kvaliteten študij zelo drag je varčevanje zelo primerno.
Mnenja sem, da mora biti takšno varno, zato pridejo pridejo v poštev predvsem varčevanje na banki, še bolje na zavarovalnici, in nekatere imajo že zelo razvite varčevalne produkte namenjene varčevanju za otroke.
Lep dan!