Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute varčevanje…

varčevanje…

Najprej vam zaželim prav lep dan… In sedaj moje vprašanje.. . Že nekaj časa razmišljam o varčevanju tam cca od 10.000 do 15.000 SIT na mesec (da bi mi banka trgala kar direktno s trajnika). Kako varčevanje mi predlagate….

Hvala za vprašanje in tudi vam lep dan!

Varčevanje vsakomur priporočam, seveda po svojih zmožnostih. Znana je foruula: KAPITAL=DENARxČAS. Se pravi, da če nimamo dovolj denarja, damo denarju dovolj časa za enak kapital.

Možnosti za varčevanje je veliko. Odvisno je, koliko ste pripravljeni tvegati, kaj nameravate s privarčevanim denarjem, potrebujete likviden denar ali pa lahko na denar za nekaj let pozabite?

Zaradi doslednosti pri plačilu, za vsako varčevanje svetujem trajnik.

Moj nasvet bi bil načeloma sledeč. Prvo osnovno varčevanje svetujem varno varčevanje. To pa je lahko:
1. Klasična mešana življenjska polica z zajamčeno glavnico. Prednost je socialni vidik zaradi rizikov ki jih pokriva (smrt, invalidnost, renta…) in zajamčena vsota ob izplačilu ali dodatna pokoljina.
2. Varčevanje v banki. Prednost takšnega varčevanje je takojšnja likvidnost denarja, če ga nujno potrebujete.

Naslednje varčevanje naj bo malo bolj tvegano, kot so naložbene zavarovalne police, obvezniški skladi ipd.

Ostalo varčevanje je lahko zelo tvegano, to je varčevanje v delnicah, delniških skladih, nepremičninskih skladih ipd. Vsekakor pa takšno varčevanje čim bolj razpršite. Donosi so lahko zelo lepi, moramo se pa zavedati, da lahko del ali pa tudi vse izgubimo. Zlato pravilo takšnega varčevanja pravi: PRETEKLI DONOSI NISO GARANCIJA ZA DONOSE V PRIHODNJE.

Upam, da sem vam podal istočnice? Kakšno varčevanje kdo želi in koliko je pripravljen tvegati, pa mora vsak razmisliti pri sebi. Ko jaz svetujem, prvo ugotovljam profil stranke, šele nato program varčevanja. Se pravi ugotoviti:
-namen varčevanja,
-dovzetnost do rizikov,
-likvidnost,
-ročnost,
-davčni vidiki.

Šele takrat lahko povem kam in kako! Lahko se pa tudi dobiva in ti predstavim prednosti in slabosti posamezne vrste varčevanja.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Lepo jutro vam želim g. Janez….

in obenem lepa hvala za kar izčrpen odgovor. Se bom odločila kar za klasično varčevanje, se pravi, kar varčevanje preko banke…, likvidnost…
Mogoče pa kako vaše priporočilo, katero varčevanje oz. kateri paket varčevanja na banki je za imeti…, recimo na NLB???

Lepa hvala za odgovor in lep vikend vam želim !

Odgovor na vprasanje -varcevanje.Klasicno zivljenjsko zavarovanje vam ne svetujem,ker so obresti nizke – do 4 procente,morda vam lahko posredujem podatke za nalozbeno zivljenjsko varcevanje. – Lep pozdrav SHANYA

New Report

Close