varčevanje
Spoštovani!
Stara sem 32 let. Ker že imam stanovanje in službo sem se odločila, da začnem z varčevanjem mesečnih prihrankov. Ker imam dva mala otroka, slednji niso ravno veliki, zaradi tega me zanima, kam naj jih naložim, da se mi bo dolgoročno obrestovalo. Kje lahko vlagam različne mesečne zneske? Drugače že pet let varčujem pri zavarovalnici (tretji steber) za pokojnino in to 50 eurov na mesec – 25 let. Verjetno pa za prejemanje pokojnine to ne bo dovolj.Poleg tega pa imamo v službi sklenjeno tudi “kolektivno varčevanje” v službi (po drugem stebru).
Kakorkoli nimam pojma o varčevanjih (kar je verjetno razvidno tudi po mojem pisanju)in sem do sedaj varčevala samo v bankah. Sedaj pa ugotavljam, da je čas, da se izobrazim tudi na področju varčevanja financ še drugje.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za kakršenkoli odgovor.
Pozdravljeni!
Vsekakor vam svetujem da se na področju varčevanj in vlaganj izobražujete. Dolgoročno to vsakomur koristi. Ker imate željo bo toliko lažje. Za začetek si preberite kako knjigo o vrednostnih papirjih, skladih, varčevanjih… Literature je res ogromno, tako domače kot tudi tuje in prevedene. Obiščete lahko tudi kak tečaj, paziti morate, da bo neodvisen, ker veliko organizirajo tečaje z namenom, da vlagate pri njih.
Glede na vaše stanje lahko rečem, da varnega varčevanja imate dovolj. Svetujem, da začnete varčevati v delnicah. Imate možnost, da jih preko brokerja enostavno kupite, lahko preko vzajemnih skladov, lahko preko naložnebe police. Vsaka od teh možnosti ima prednosti in slabosti. Za kako konkreno zadevo me pa lahko kontaktirate na e-mail.
Lep dan!