varčevanje
Imam nekaj privrčevanega denarja, ki bi ga rada oplemenitila, ker se mi bližni prihodnosti ne obetajo kaki veliko stroški. Nekaj sem ga ze vložila v sklade, ampak denar vložen v skladih je rizična naložna.
Sem pa zasledila da banke ponujajo vezava denarja, kjer oni dajo denar v sklade, ti zagotavljajo 100 % glavnico.
Naprimer:[ttp://www.skb.si/preb/preb-depozit-nalozbeni3.html>
Kaj menite o takšen načinu vrčevanja.
http://www.skb.si/preb/preb-depozit-nalozbeni3.html
Je zanimiva naložba, za tiste, ki želijo, da ne zgubijo vsaj vplačano. Poznam pa boljše in fleksibilnejše naložbe.
Srečno!
Sem se pozanimal glede te naložbe. Ima dve slabosti.
1. Tri leta ne moremo do svojega denarja
2. Na koncu si vzamejo kar 30% donosa.
To je nefleksibilno in drago. Pri UFOS-u si na koncu ne vzamejo nič , edini strošek poleg poleg vstopne provizije je 0,3% letna upravljalska provizija. Omogoča mi brezplačno menjavo skladov in vsakem momentu je likvidno. Ko bom spoznal boljšo naložbo bom njo hvalil.
Za vsako naložbo se da narediti izračune kaj imamo pri enakih donosih za vsako leto posebej. Razlike so ogromne. Ko se odločate za naložbo naj vam naredijo te izračune za npr. 10 % donos po 5, 10, 15, 20 letih. Jaz lahko naredim za UFOS in lahkom primerjamo. Seveda je tudi pomembno, da izberemo prave sklade.
Lp,
Neštetokrat je že bilo povedano, pa vendar: donosnost in varnost sta obratno sorazmerna.
Bolj kot je naložba varna, manj je donosna – in obratno.
Npr.: če ponujajo 100% vračilo glavnice, bo njihova glavna skrb, da ne pridelajo izgube. Zato bodo denar tudi sami vlagali bolj varno (in s tem manj donosno).
Če ti kdo obljublja varno in zelo donosno naložbo se ga izogni na daleč. Laže.
lpl
Seveda je Forex OK stvar za poznavalce – še vedno pa mioslim da najbolj oprimeljiva stvar za dolgoročno varčevanje so vzajemni skladi. Sicer je treba pazit, da le ti niso preozko specializirani in ivezani le na eno državo ali tehnologijo.
KO sem gledal vse te naše ponudnike skladov, sem opazil da je najlažje izbirati med Krekovimi skladi ( http://www.krekovi-skladi.si ) ker nam pomujajo vse osnovne tipe skladov – obvezniški, mešani, globalni, tehnološki in sklad vezan na hitro rastoče trge.
Problem Krekovih skladov je enak kot vseh ostalih slovenskih (razen mogoče Galilea) – so premajhni.
Upravljajo z nekaj 10 Mil. €. Kar pomeni, da imajo majhno ekipo ljudi. Verjetno kar samo enega, ki skrbi za več skladov.
Za primerjavo: Raiffeisen ima sklade z več kot 1000 Mil. €. Takšne sklade seveda upravlja ekipa in ne posameznik.
LPL
Janez,
tokrat imam pa resno vprašanje za kakšen produkt iz nabora WS in sicer za moškega, 57 let, ki bi rad izkoristil finančno in davčno fleksibilnost zavarovalni produktaov. Zanimajo ga produkti z jamstvom glavnice in tudi produkti z značilnostmi naložbenja (menjava naložbenega portfelja). Prosil me je za nasvet in da si ne bom glave preveč razbijal, te prosim za izračun, koliko je čez leto, dve …vredno premoženje enkratnega vplačila 10.000 EUR na polici z mesečnim plačevanjem. Zanimajo me stroški, ki nastopajo na enkratno vplačana sredstva, da se razumeva, zato donosov ne upoštevaj. Pa tudi kateri jamstveni produkti so trenutno na razpolago, bi te prosil.
Spoštovani,
malo sem pregledoval ta forum še, posebej tole temo.
Narejen je odlično. Veliko dobrih informacij je mogoče dobiti. Opazil sem tudi, da se čedalje bolj pojavlja ena izmed alternativnih naložb tudi FOREX (foreign exchance)….
Kot za vse investicije tudi za investicije na FOREXU velja, da vložite toliko denarja kot ga lahko pogrešate.
Ko investirate na FOREX se morate najprej vprašati naslednja vprašanja:
– ali služim dnevno (obresti)
– ali kupujem nizko in prodajam visoko
– ali je vaš denar likviden
– vložite denar, ki ga lahko pogrešate (začnete lahko trgovati z 250$)
– ali kontrolirate svoj realni račun samo 5 minut na dan…
Ne govorim o trgovalcih na forexu, ki sedijo za računalnikom po 8 ali več ur in gledajo kam bo šel trend. Obstaja nekaj drugega (5 min na dan….)
Če vas kaj bolj konkretno zanima glede investiranja na forex me kontaktirajte na mojo elektronsko pošto [email protected] (seveda če bo g. TOMC Janez dovolil objavo tega posta)
LP Miro
Je že vredu. Za prvič naj bo, drugič bom e-mail brisal. Forum je po novem odprti, da bo bolj živ. Moderiram lahko tudi tako.
Lp,
Nisem siguren, če razumem vprašanje? Te zanima enkratno vplačilo ali mesečno? Če ima produkt garantirano glavnico potem za to plačamo in imamo na koncu manj. Se pravi so večji stroški. Najnovejši produkt je ta: http://www.wienerstaedtische.si/index2.aspx?Id=375 To je za tiste, ki ne nameravajo čisto nič tvegati. Ufos ima 6% VS, ki se obračuna na koncu leta in 0,3% UP ali najmanj 48 EUR. Podal bom koliko je v primeru 9% letnega donosa pri enkratnem vplčailu 10.000 EUR. Po desetih letih je 21.640 EUR, po dvajsetih letih je 49.680 EUR in po tridesetih je 114.000 EUR. V zadnjem primeru, če bi se na koncu odločil za rento bi bilo 478 EUR doživljenjske mesečne rente. Ti bom na e-mail poslal ponudbe.
Lp,
Janez,
hvala za odgovor in ponudbi. Mogoče moje vprašanje res ni bilo najbolj jasno, zato ga bom malo razčlenil.
Produkti z jamstvom glavnice in donosa imajo svoje prednosti za določeno vrsto zavaroval/ncev, kar se pa likvidnosti vplačanih sredstev tiče, me zanima, kako je s predujmom, ker delni dvig je pač predviden.
Osebno mi je najbolj intersanten UFOS z mesečnim plačevanjem in z dodatnim(i) enkratnim(i) vplačilom(i), saj je denar enkratnega vplačila, kolikor je meni znano, likviden (če je potrebno) že po enem letu, kajne? Brezplačna menjava med razpoložljivimi skladi je enkrat mesečno, kajne?
Ker pa produkt smatram bolj investicijski kot zavarovalni, me zanima, koliko je vrednih 10.000 EUR enkratnega vplačila na UFOS z mesečnim plačevanjem premij če leto, dve, tri….ob nekem predvidenem donosu, ko/če, želim dodatna enkratno vplačana sredstva dvigniti kot predujem? Ali je to dejansko enako znesku kot za enkratno vplačano premijo ali je kak drug izračun?