Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VARIKINA

VARIKINA

Naspram drugim čistilom je varikina zelo poceni.
Za kaj vse jo uporabljate?
Je škodljivo, če jo občasno nalijem v odtoke, WC? Lahko razžre cevi?

V pralni stroj jo ni dobro dodajat, kajne?

Kaj vse čistite z njo? Res moraš delat v rokavicah, zračiti – ampak druga čistila so isto tako agresivna?
Jo uporabljate v kuhinji – za čiščenje, razkuževanje?

Hvala za vse nasvete, predloge, izkušnje…..

likvidacijo plesni v hiši

moja soseda jo uporablja kot čistilo za tla. OK, ona bolj razkužuje, s tem uniči vse bakterije, kot sama pravi…pa čeprav živita sama z možem, k njima pa tako ali tako nihče ne prihaja na obiske…pridejo samo do vhodnih vrat, tam jih sprejme in se pogovarja zunaj…nikogar ne povabi noter. tako, da res ne vem, čemu tako razkuževanje.

Mami sem v rože zlival, ko sem batine dobil od nje. Ene batine, ena roža.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Varikina je odlično sredstvo za odstranjevanje plesni kjerkoli v stanovanju se pojavi (stene, kopalnica itd) Z varikino lahko pobeliš zaprano ali zabarvano belo perilo. Seveda je treba uporabiti primerno in ne premočno raztopino in ves čas kontrolirati, da ne pobeli preveč. Z varikino je treba delati skrajno previdno, saj vsaka kapljica, ki ti pade na obleko ali kam drugam, bo pustila svetle madeže.

Če jo naliješ v wc ne bo razžrla cevi, kakšne druge koristi pa najbrž tudi ne bo.

Pretiravanje z varikino ni dobro. Nalivanje v odtoke ali wc je brez koristi, samo zasv*njaš odpadne vode. Dobra je pa, kot so že napisali, za odstranjevanje plesni (ne razredčiš, delaš z rokavicami, zračiš) in za razkuževanje vsega, kar je smiselno vsake toliko razkužiti (npr. pralni stroj opereš 2x letno na prazno in s 1/2 dl varikine; z zelo razredčeno prebrišeš police v hladilniku, občasno spereš kake vilede, ki se ne smejo izkuhavati itd.). Pri razredčeni niti ne rabiš nujno rokavic, če te ne moti, da ti potem še en čas smrdijo roke.

Kako pa očistite plesen? Z zidu ali opaža? Ali našpricate in potem s krpo umijete? Ali kar s krpo in nerazredčeno varikino brišete?

Če jo naliješ v wc ne bo razžrla cevi, kakšne druge koristi pa najbrž tudi ne bo.[/quote]

Žal nebo držala tvoja izjava!

Moja mami je spraznila vodo v školki in nalila varikino, to je veckrat nardila, , itak da ji je varikina razžrla cevi! Sta obnovila kopalnico, z školko vse ok, ko
Je začela spet po starem je cez nekaj casa začela voda kapljati pri cevi!

Jajhujs je pa to, dato ni bilo sploh potrebno, ker itak puca non stop!

lahko jo našpricaš po plesni , lahko si jo pa v en lonček malo natočiš in jo nato nanaš s čopičem na plesen …

puklasti firer naj jo pa grgra in potem pogoltne

ojoj, res si prbita…

Žal nebo držala tvoja izjava!

Moja mami je spraznila vodo v školki in nalila varikino, to je veckrat nardila, , itak da ji je varikina razžrla cevi! Sta obnovila kopalnico, z školko vse ok, ko
Je začela spet po starem je cez nekaj casa začela voda kapljati pri cevi!

Jajhujs je pa to, dato ni bilo sploh potrebno, ker itak puca non stop![/quote]

Si prepričana, da je mati delala z varikino?
Da ni imela kakšno kislino, koncentrat čistila iz kakšne delavnice?

Varikina ne naredi take škode!

V eni oddaji (obsessive cleaners) vsi uporabljajo bleach – a je to kaka posebna vrsta varikine? Ker vidim da kar brez rokavic in po vseh povrsinah spricajo ta bleach??

Za odstranjevanje glivice na nogah. 1 žlica varikine v škaf vode, namakati 5 min, ponavljati dokler ne izginejo.

Navadna varikina, tudi če jo dobiš na roke, ni problematična (če ravno ne delaš z njo vsak dan, večkrat na dan) – jaz si prav z varikino umijem roke, kadar nabiram borovnice in imam roke cele prebarvane.

ahhahhahahahaaa kera dobra! HAHAHA AMDAJING HAHAHA

Kolko casa pa

New Report

Close