Najdi forum

varna e-pošta?

Na Siolovih straneh piše da so zaščitili pošto pred virusi, pa me zanima ali je sedaj odpiranje neznane pošte res 100% varno?
Ter ali je potem sploh še potrebno uporabljati antivirusni program?

hvala in lepo pozdravljeni

Ne.
Da.

LP Wega

Kako to mislite?

lp

Ne: odpiranje neznane pošte ni 100% varno. Je pa vsekakor varneje kot prej. Ampak saj veste kako je bilo s cenzorjem, ki je brisal iz pošte vulgarne izraze: takrat si je kakšna mamica gotovo oddahnila, češ moje dete zlato ne bo več bral grdih besed, pa so si kmalu domislili raznih fint: P1ČKA recimo je že šla skozi in jo cenzor ni spoznal, pa še razne druge oblike ala j.e.b.i. s.e., in podobno.
Tudi za viruse so si kmalu domislili štosa: prilogo so poimenovali recimo “NAKEDENNIFER.JPG.EXE”. Finta je bila v tem, da je povprečni uporabnik imel izklopljen prikaz končnice, tako da je prebral samo NakedJennifer.jpg in misleč da je dobil zanimivo sliko dvokliknil na v resnici izvršilno, exe datoteko. tako da pač kljub dobrodošli dodatni zaščiti, ki jo ponuja siol še vedno ni priporočljivo klikati na priponke ne samo neznanih, včasih tudi znanih pošiljateljev.

Da: še vedno je potrebno uporabljati protivirusni oprogram. Ne samo ker noben, torej tudi Siolov zaščitni program ni vsemogočen, pač pa tudi zato, ker lahko virus dobiš tudi kako drugače. S CDja recimo. Ali pa tako da veselo kliknete na “Da” ko vam spletna stran ponudi inštalacijo programa.

Veliko veselja pri barnju pošte, ampak saj veste, največ otrok se rodi zaradi 1.) bom pazu in 2.) U p!zda, a veš da je počen!

LP Wega

Spoštovani Wega

Še enkrat hvala za odgovor, ki je že skoraj kot prava Prešernova pesnitev.

Kar se pa tiče vzrokov za rojevanje otrok pa upajmo, da poleg vzrokov, ki ste jih našteli pod točko 1.) in 2.), obstaja še kakšen staršem bolj prijazen vzrok.

lep pozdrav

Samo kratko pojasnilo: največ otrok se rodi seveda iz ljubezni. V mislih sem imel največ neplaniranih otrok, ki se rodijo ko kot nam, ki veselo odpiramo priponke v stilu saj bom pazil in sveto zaupamo kond- pardon protivirusnim zaščitam.

Lepo se imejte in veliko sexa in čim manj (neplaniranih) otrok:))

LP Wega

Ja samo šallil sem se, saj sem vedel, kaj ste hoteli povedati s to prispodobo.
Drugače sem pa kar malo razočaran, da na Siolu reklamirajo elektronsko pošto brez virusov, vi pa pravite, da virusov tudi s tem ne bo še popolnoma konec.
Toda ali se bo potem sploh kdaj zgodilo, da bi viruse popolnoma izkoreninili?
Tako, da bi lahko trdili, da ne bo nobenega nikoli več. Tako kot naprimer dinozavrov ni več.

lep pozdrav

Uh, ni vam potrebno biti razočaran. Je že dobro, da siol filtrira viruse, rekel bi – če spet uporabim prispodobo – da ste sedaj za razliko od drugih uporabnikov veliko bolje zaščiteni z šalom, toplo kapo, čajem z limono, pa še cepljeni ste proti virusu. Ampak saj ste zadnje dni zasledili novico, da smo se letos cepili proti virusu A, menda pa že razsaja neki virus gripe B… Žal je podobnost z računalniškimi programi, ki jim “ljubkovalno” rečemo virusi že grozljiva!
Vsekakor ima siolova zaščita pozitivno plat: praktično nič ne vpliva na hitrost sprejemanja vaše pošte in verjetno res lahko mirne duše izklopite Incoming/outcoming monitoring v nastavitvah vašega protivirusnega programa. Še vedno pa ga morate redno obnavljati (updating), v nekaterih občutljivih podjetjih to počno vsako uro – vam bo verjetno dovolj tedensko.
In žal ne. Nikoli jih ne bomo izkoreninili, dokler so na svetu nedozorele osebe, ki jim prihaja samo tako, da gledajo, kako se njihov črv širi po omrežju…

Mi smo pa vendarle dobri ljudje, ne? Računalnik na shut down, pa otroke delat! Vsi ti trojanci, črvi, trackerji in virusi naj pa žalostno čemijo ujeti v naših škatlah in kuhajo mulo…:))

LP Wega

Glej, Edn….

obstaja še ena rešitev. Jaz sem svoj internet preštimal, da mi signal ne laufa več po žicah, ampak imam za medij zemeljski plin. Tako razen občasnega brbotanja na linijah, ni opaziti kakšnih drugih tegob. Virusi so namreč živa bitja in ko snifajo tisti butan, se jim prikazuje Marija Lurška in ostale narkotične podobice. Seveda so, kot vsi narkomani, nesposobni za delo in ukrepanje. V primeru da hekerji naredijo plinificirano verzijo virusa, imam že v navezi nekaj prijatelejv, ki bodo po okoliških hribih postavili kresove iz mokrega dračja in prenašali podatke po dimni metodi, ter sistemu videno/zadimljeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close