Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Varnostna kamera pred hišo

Varnostna kamera pred hišo

Rada bi nadzor oziroma najcenejšo snemalno napravo (kamero), ki bi mi snemala dogajanje pred hišo in njeno okolico, kam naj se obrnem, oziroma koga naj pokličem, da mi to namesti in da ne bo prevelikih stroškov, čeprav vem, da te stvari niso poceni. Če obstaja kaka varianta, mi pišite, rabim trenutno samo eno kamero.

Mislim da imajo v hoferju (ali lidlu) za cca 50e kamero, mislim da jo sam prisfaufas in se z njo povezes prek mobitela ( pac moras imet internet) in gledas dogajanje bilokje si….
Ne pa me vzet za besedo, ali ce jo se vedno imajo, poklici jih pa vprasas da ne gres tam brezveze…

Prej pa se preglejte predpise. Vidno polje kamere sme obsegati samo VASE dvorisce oz. parcelo, nikakor pa ne sme vsebovati plocnika, parkirisca itd. kar ni vase.

Pri nas v Nemciji se tocno ve, kaj se sme in kaj ne in tega se (razen nekaterih juznjakov) vsi drzimo.

Simpatizer SDS

Zelis samo kamero ali tudi snemanje. Mi imamo kamere okoli hise 5 kamer, povezavo na racunalnik, snemanje, ze nekaj let. Snema samo premikanje, s programom nastavis obmocje na zaslonu in obcitljivost. Ti posletki pri vlomu v avto nikogar ne zanimajo 🙁

Kamera ne sme snemati javnh površin, ampak le tvoje. Če se seveda sostanovalci s tem izrecno in dokazljivo strinjajo. Ker posnetki niso zaščiteni pred naknadnim spreminjanjem, se na sodiščih ne tretirajo kot dokaz. Web kamere o katerih tukaj govorite, zahtevajo da imaš doma internetni priključek s statičnim IP-jem. V posnetke pa lahko vdre vsak, ki se le malo bolj spozna na mrežne naprave. Zakaj torej bi rabila kamero?

New Report

Close