Varnostni pas za psa v avtu
Ali kdo uporablja varnostni pas za psa v avtomobilu? Kako se obnese?
Ker se odpravljamo na morje, kolebam med boxom in tem pasom in sem nekako bolj navdušena nad pasmo, saj bi lahko bil pes (manjši) med vožnjo na srednjem sedežu med otrokoma in bi bilo za njega po moje dosti manj stresno potovanje.
Prosim mnenja in informacije. Hvala.
Mi vedno naše pse prevažamo s pasom. Prvič, ker ne zavzame nič prostora, drugič, ker je kuža lahko ves čas ob nas, je pa itak v naročju enega od otrok. In tretič, manj stresno je to za psa, kot v boksu. Kolegica je imela pred pol leta nalet, en se ji je zaletel v njen avto, zadaj pa je imela v dveh boksih svoja dva psa. Boks je bil fino počen, en pes je bil kar nekaj polomljen, drugi malo manj. Skratka, tudi slučajno niso ti boksi nekaj tako neuničljivega, kot predstavljajo. Pa je imela precej dragega, ki je deklariran kot ‘proti trku’. Je pa dosti cenejši ta varnostni pas v Alerju v BTCju ali pa jaz ga še ceneje naročim preko http://www.zooplus.de , je po 4€
Ja, seveda so stestirali tudi bokse in te oprsnice za avto. Rezultati so v obeh primerih kar hudi za psa, torej niso še izumili sistema tako kot za ljudi, da pes ne bi preveč nastradal. Imaš zagovornike boksov in zagovornike pasov.
Mene je recimo pri tem pasu motilo, ker so bile plastične zaponke – to trka itak ne more zdržat. No, sem iskala takšnega s kovinskimi obročki in sem ga vzela. Pripeti ga moraš na čim krajši pas – pač kolikor je seveda mogoče glede na psa. V redu je, da je npr. za sovoznikovim sedežem in je ta potisnjen maksimalno nazaj, da psa varuje tudi naslonjalo prednjega sedeža (dokazano varnejše). Imaš tudi varianto, da pas od avta napelješ skozi zanko na oprsnici.
V bistvu bi morala obstajati prilagoditev za sedež v avtu, da tisto namestiš nekako čez in potem psa vpneš spodaj, tako da bi ga pas zadržal na mestu.
Ze 10 let uporabljamo varnostno oprsnico. Spredaj je oblazinjena, na hrbtnem delu ima zanko skozi katero prepeljes avtomibilski varnostni pas. Se pa ne spomnim tocno kje sem jo kupila…vem le da v eni slo trgovini,da ni iz tujine. Odkar sem na rtl pred leti videla rezultate testiranja trkov ko je pes v boksu niti pomislim ne nanj. Sploh plasticne variante ki pocijo. In ce niso fiksirani. Tudi udarec v kovinske resetke ni ravno nezen.
Je pa dejstvo, da bo na pasu pes kvečjemu ostal privezan oz. ga ne bo vrglo iz vozila, kaj več pa pas ne zagotavlja, ker ti ga po avtu še vedno lahko zabriše:
https://www.google.si/search?q=varnostni+pas+za+psa&espv=2&biw=1280&bih=894&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiVhYXwgI3RAhVJWSwKHYHnARwQsAQIOQ#q=varnostni+pas+za+psa&tbm=isch&tbs=rimg:CZT5seeFea14IjjTGFP3pgK0qNouTDA4spPsPYB8lwUOWKz9Ys7gAio3Dcf9HrGIby-nTsCJaklYhPRlc84mfmuFByoSCdMYU_1emArSoEdbt63Vre59QKhIJ2i5MMDiyk-wRV-o0jJV-j2cqEgk9gHyXBQ5YrBHEZ5YWn7D13ioSCf1izuACKjcNEXE9hBMy3zjNKhIJx_10esYhvL6cRxOLEx1rwGdYqEglOwIlqSViE9BH1b9_18dz3e1SoSCWVzziZ-a4UHEWsIU7nA0Kbd