Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek varstvo bolnega otroka na domu

varstvo bolnega otroka na domu

Zanima me, če ima kdo izkušnje z varstvom bolnega otroka na domu. Tamala (15 mesecev) je štartala z vrtcem in smo non stop bolni. Ker me skrbi, da v nedogled bolniške ne morem jemati, me zanima, kako je z varianto, da bi našla nekoga, ki bi bil pripravljen vskočiti in otroka paziti na domu, kadar je bolan (seveda ven iz ta hudega). Ve kdo za kakšen tak primer oz. celo pozna koga, ki bi ga to zanimalo. Kakšna pa je okvirna cena takega varstva – verjetno na uro?

Hvala za osgovore in lp

Mi smo imeli podoben primer. Otrok v vrtec ni smel, ker ni dobil zdravniškega spričevala (ali kako se že reče), jaz pa sem ob njegovem 2,5 letu šla nazaj v službo. Poiskali smo študentko, ki je vsak dan prišla k nam domov in ga čuvala. S prvo smo žal brcnili v temo, z drugo pa zadeli terno. Dobili smo jo preko ŠS, kjer so nam priporočili same res preverjene. Še danes sta z malčkom kolega. 🙂

Glede plačila je čisto odvisno – kakšna upokojenka bo verjetno zadovoljna z manj, ker ji je to pač dodaten zaslužek, ena študentka ali brezposelna pa več, ker je to primarni zaslužek. Se pa splača dati nekoliko več, če je potrebno, le da ste v varstvo sigurni in bo otrok zadovoljen. Mi smo plačevali na uro (varstvo cca. en teden po 8 ur, en teden pa 4 ure), dodali smo ji tudi za prevoz. Je pa zneslo precej, velik del moje plače, ampak mi danes ni žal. Dete je OK in že eno leto obiskuje vrtec – brez vseh težav.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

a je tako tezko ostati doma z bolnim otrokom,ki potrebuje mamico??On ti bo hvalezen,delodajalec pa itak ne..lp

jz jz….verjetno vsi delodajalci tega ne razumejo, a ne?

atja..pustite mail pa se mogoče lahko dogovorimo :))

lp

New Report

Close