varstvo podatkov
Spoštovani,
V začetku novembra sem imela splav in moje krvne primere so poslali na transfuzijski oddelek v Ljubljano. Družinska prijateljica dela tam in ker je dobila v roke moj izvid, me je včeraj (!) spraševala kako napreduje moja nosečnost.
Ker so doma zelo verni in so proti splavu, seveda nihče ni vedel za mojo (najino) odločitev. Za splav sva se morala odločiti zaradi določenih situacij.
Zanima pa me, kako je z varstvom mojih podatkov, ker imam občutek, da vsi okoli vedo, da sem “noseča”, vendar meni trebuh čudežno ne raste. Kaj lahko naredim v tem primeru, da je odgovorna oseba kršila moje pravice in razglašala okoli zaupne podatke na izvidih?
najlepša hvala in lep dan
Mogoča je prijava Informacijski pooblaščenki in zadeva je slišati dovolj resno. Vendar se morate zavedati, da boste verjetno morali prijaviti prav to vašo družinsko prijateljico, saj se mora preiskava nekje začeti. Abstraktna prijava, da nekje zlorabljajo podatke, bo težko zadostovala za uspešen postopek. Šele če bo nadzornik zaslišal vašo prijateljico, kje je do podatkov prišla, bo mogoča uspešna preiskava.
najlepša hvala Vam
lep dan
Forum je zaprt za komentiranje.