Naslovnica Forum Starševski čvek Vas bi motilo da imajo najemniki zelo umazano ?

Vas bi motilo da imajo najemniki zelo umazano ?

Vsi ob ogledih pred podpisom pogodbe zatrjujejo, kako so čisti. V resnici najti čistega najemnika je isti kot najti šop denarja na tleh. Najboljše izkušnje imam s Srbi,  več let smo imeli eno srbsko družino , to je bilo vse počiščeno. Ostali pa bolj ne kot ja. Sploh Slovenci. Sesa samo robotski sesalnik, kuhinja mastna da roka gor ostane , se kar zalepi, vse umazano, stene popisane, gor najdeš od koščkov čokolade, do olja.. Po svoje se ne sekiram, ker imam slike, ob vselitvi, podpisali smo tudi zapisnik s slikami. Kjer so se strinjali da so prejeli očiščeno in prebeljeno. Če ne bo čisto, naročim čistilni servis, če stene ne bodo prebeljene, naročim slikopleskarstvo, in bo šla kavcija… . Ampak ne razumem kako lahko živijo ljudje v takem? Saj ni tvoje, ampak vseeno, ni prijetno gledati vse razmetano.

Jaz sem enkrat s seboj na ogled prinesla primopredajni zapisnik od agencije s slikami. Pa jim pokazala. Glejte, tako želim ob odhodu. So bili čist iz sebe, ko so morali plačati čistilni servis. Ker to imam pa napisano v pogodbi, ne pristanem več na to da najemniki malo pometejo in pospravijo največjo svinjarijo. Ne, tako kot si prejel,tako tudi pusti .

Najemniki pravijo da je njihova stvar kakšno imajo. Načeloma imajo prav. Vse dokler se da se očistiti. Na primer preveč zamaščena kuhinja, ali WC ki je črn od vodnega kamna in umazanije. Tako se več ne da očistiti.

Pri nama je bila obratna situacija. Ob vselitvi sva najprej komplet stanovanje zdrgnila, ker prejsnji najemnik ni pocistil popolnoma nic, lastniku pa itak dol visi pa se vecino casa je sluzbeno v tujini.

Od kuhinjskih omarc je tekla rjava voda, napa in omarice okoli cisto mastne, tla so bila bohve kolikokrat polita, vse se je limalo, banje v kopalnici verjetno leta nihce ni ocistil. Spalnica je bila nekako se v najboljsem stanju. Ampak sva vse pocistila in to tudi skusava cim bolj vzdrzevat.

Samski moški so veliko bolj čisti, kot samske ženske.  Če je človek skuliran je čist. Če ima težave s psiho, drogo, alkotom , je pa druga pesem.

Sem v najemu že 5 let in vsak mesec imam generalno čiščenje (najamem). Ne vem komu bi odgovarjalo živeti v svinjariji? Kako lahko potem sploh koga povabijo na kosilo, večerjo?

Ko sem iskala stanovanje in hodila na oglede za najem, sem ostala odprtih ust. Za dobesedno nevzdrževana, zanemarjena, umazana, smrdljiva stanovanje so ambiciozno in samozavestno zahtevali vrtoglavo najemnino. Da ne govorim o skrajno neokusni, kičasti ureditvi z dotrajanim pohištvom, ki ni bilo ta nikamor. Kolikokrat sem od njih slišala, “vlagali pa mi ne bomo”. V redu, jemali pa bi, a ne?Dajmo si no nastavit ogledalo tudi najemodajalci.

Hvala bogu, sem zdaj na svojem. Bila pa sem dvakrat v najemu in v obeh primerih sem bila jaz tista, ki sem jim svinjak spravila v red, popravila pohištvo, da se je sploh dalo normalno in prijetno bivat.

Pozor: Preden bo vaš komentar javno viden, ga mora odobriti moderator.

New Report

Close