Vaš dragi visi na mami?
V osnovno branje vsem ki ste na zgornje vprašanje odgovorile pritrdilno toplo priporočam knjigo Marie Louise Von Franz:”Puer aeternus”. Knjiga je “must” za vse ženske, ki se jim dozdeva, da so v zvezi z maminim sinčkom. Boste videle, kaj vse si boste vse osuple podčrtale! Boste videle, da se vam samo ne dozdeva, da je nekaj bolnega okrog njih. Predvsem sluzasta mati, ki je vse kaj drugega.
Zakaj vam to govorim? Zato, ker iz vaših postov vidim, da takih moških mrgoli. Ženske pa naj bi vse kupe svinjarije lahkotno in z nasmeškom in razumevanjem preskočile in iskale problem v sebi.
Punce, čitajte, ne bo vam žal.
Dodatna literatura: Alice Miller “Drama je biti otrok”
To literaturo naj si preberejo tudi današnje mame katerih sinovi so danes še majčkeni pobčki…
Če svojim sinovom želijo kar najbolje v življenju se bodo iz teh knjig tudi kaj naučile.
Absolutno nenadkriljiva (omogoča vam pravzaprav “test” razmerja – zlasti za tiste, ki razmišljate o poroki, nujno branje):
Košiček: Ne boj se ljubiti!
A bi ta knjiga delovala tudi na mame, katerih sincki so danes ze “veliki”? Dvomim, da na te mame sploh kaj deluje.
In pazite, kakšne mame boste ve…
Ne Pika, temu se reče promašeni slučaj 🙁
Ne na mame, ne na sinčke. Samo učke ti odpre, da znaš prepoznavati take osebke in bežati dokler je čas.
Zdajle sem se spomnila enega pregovora:
Osla lahko tepeš kolikor hočeš, pa iz njega ne bo nikoli postal konj. Tako pač to je.
Ja, tega me je že zdaj groza, da ne bom neka huda perla od mame. Sem pa pooblastila moža, da me ima pod kontrolo 🙂 🙂 🙂
Moj tipo in njegov brat imata tudi tako nadlogo. Samo, da sta onadva ze ornk samostojna in sta jo (pri 27 in 29 letih) ze zacela odpikovat.
Samo ona pa se kar brenci naokrog in jih vsak dan klice, ce je kaj novega in ce bi sla na to in ono prireditev (v skladu z njenimi moralno versko eticnimi prepricanji) in jim nosi stare cote, ki bi jih lahko se kje porabila, pri bratu se vtika se v zakonski stan in podobne stvari.
Mislim – sploh ne da mira. Obup. Vcasih mislim, da je mal … ker se ne more navaditi zgolj na svojega moza.
Sej vem, da sem grozna v temle jamranju… Sam sem se mogla skaslat. Se mi zdi tolk bolanoooooo.
Pa res upam, da ne bom jaz kdaj taka mama….Se ze bojim. Se bom pol kr nekam odselilila.
Forum je zaprt za komentiranje.