Vaš nasvet – počitnice Hrvaška, nato Medjugorje
Potrebujem vaš nasvet – dokončno moram predlagati potovanje za 3 družine, ki bi rade počitnikovale bolj na južnem delu Hrvaške, nato bi obiskali še Medjugorje. Nastanitev v Medjugorju imajo že urejeno. Mi lahko prosim svetujete, kje na Hrvaškem sedaj izven sezone bi se dalo najeti kak dober aparartma ( željene destinacije so predvsem južna Dalmacija, Split, okolica Korčule..)
Ker sama še nisem potovala v Medjugorje, mi prosim svetujte, katera pot in kateri mejni prehod bi bil najprimernejši.
Hvala in lp,
Sonč’k
Živjo!
Sam majhno “opozorilo”. Na meji je možno da bojo zahtevali nakup “zelene karte”.
Ne vem zakaj. Mi smo je imeli v avtu (evropsko zeleno karto) pa so rekli, da ne velja in ker enodnevna ne obstaja smo mogli plačat 7 dnevno, ki pa ni bila ravno poceni, vendar smo se potem vseeno odločili da gremo naprej. Je blo pa to cca 3-4 leta nazaj… sli smo tudi na enodnevni izlet s Splita v Medjugoje. Spomnem se da cesta ni bila ravno najlepša. Pač zemlevid v roke in ni panike. “Za nazaj” smo sli pa se preko Mostarja.
Bila je svojevrstna izkusnja. Smo bili pa vseeno malo razočarani (povsod stojnice,… prodajajo pa kar se lahko zmisliš…)
Lp
Medjugorje z devico Marijo na čelu je samo privid, ki jo pričara “iluzija”. A mislite, da vam bo vera pomagala priti do “vecnosti”, da vam bosta Jezus in Marija pomagala pri tem. NE. Jezus: “Če niste kakor majhni otroci, ne pridete v bozje kraljestvo.” Je v Medjugorju že komu uspelo premagati “greh” in uspelo postati nedolžen kakor majhen otrok, dobesedno seveda. NE. Niti vidcem ni to uspelo, a ne. Kar pomeni, da “Marija” ne odresuje greha, niti Jezus žal več ne. Nobena molitev vam ne bo pomagala izbrisati grehe, se pravi negativne ali pozitivne akcije, ki povzročijo reakcije. Še nekaj: v božjem kraljestvu, ni več čustev, zakaj torej nekateri vidci jočejo ob pogledu na prikaz “Marije”. Ziv duh se samo še veseli, tam je torej prisotno veselje, ki nikoli ne mine. Vem, kje se skriva božje kraljestvo, a ga 99,9% duhovnih iskalcev išče na napačnih mestih. Najbolj žalostno pri tem pa je, da me duhovne iskalke ignorirajo. Niti povohajo me ne. Če ne postanete nedolžni, kakor so nedolzni majhni otroci, ne pridete v Božje kraljestvo. In še en citat Jezusa: “Vprašajte majhnega otroka, kaj je življenje in povedal vam bo, kaj je božje kraljestvo.” Kaj to pomeni? Čisto enostavno, venomer, ko si postavljate vprašanje, kaj bi naredili pri komu ali čemu, se postavite v vlogo majhnega otroka in si predstavljate, kaj bi on naredil. Res škoda, da imam napisana vsa pravila večnega življenja, vso filozofijo, duhovno vejo, ki jo je težje najti kot pa iglo v senu. Čeprav sem našel to “iglo v senu”, sorodne duše še vedno ne najdem. Kar je sramotno.